Ploaia l-a determinat pe Trump sa faca un gest aspru criticat deopotriva de americani si Europa

Duminica, 11 Noiembrie 2018, ora 07:45
12991 citiri
Ploaia l-a determinat pe Trump sa faca un gest aspru criticat deopotriva de americani si Europa
Foto: Arhiva Hepta.ro

O ploaie de critici a avut de intampinat Donald Trump sambata, dupa ce a decis sa nu mai participe la comemorarea soldatilor si marinarilor americani ucisi in Primul Razboi Mondial, ceremonie care a avut loc intr-un cimitir din Franta, Casa Alba dand vina pe ... vremea nefavorabila.

Anularea s-a produs in ultimul moment si presedintele american a fost aspru criticat pentru gestul sau.

Trump trebuia sa mearga ieri cu elicopeterul la Cimitirul american Aisne-Marne din Belleau, aflat la circa 85 kilometri de Paris, transmite Global News.

Dar deplasarea alaturi de sotia sa Melania nu s-a mai produs din cauza unei banale ploi.

" (Participarea) a fost anulata din cauza programului si a dificultatilor logistice cauzate de vreme", a fost explicatia venita de la Casa Alba.

In locul lui Trump la ceremonie a participat o delegatie condusa de seful Statului Major generalul John Kelly.

Decizia a provocat o serie de critici la adresa presedintelui american. De exemplu, Nicholas Soames, membru al Parlamentului britanic si nepot al fostului premier Winston Churchill, sustine ca Trump a "dezonorat" militarii americani cazuti in razboi.

Pe de alta parte, Ben Rhodes, un fost angajat al Casei Albe care a ajutat la planificarea vizitelor de stat ale predecesorului lui Trump, Barack Obama, a scris pe Twitter ca oficialii au intotdeauna intocmita o "optiune de ploaie", sugerand ca Trump ar fi putut face calatoria daca dorea.

David Frum, un fost colaborator al presedintelui George W. Bush, a subliniat ca o coloana oficiala a presedintelui ar fi putut face calatoria de la hotelul lui Trump la cimitir intr-o ora.

Fostul secretar de Stat senatorul John Kerry a amintit conditiile in care au luptat militarii pe care Trump nu a vrut sa ii onoreze din cauza ploii.

"Presedintele @realDonaldTrump nu s-a dus din cauza picaturilor de ploaie? Acesti veterani, pe care presedintele nu s-a deranjat sa-i onoreze, au luptat in ploaie, in noroi, in zapada - si multi au murit in transee pentru cauza libertatii. Ploaia nu i-a oprit si nu ar fi trebuit sa opreasca un presedinte american", a scris fostul colaborator al lui Obama.

Si VoteVets.org, un comitet de actiune politica infiintat de veterani ai razboaielor din Afganistan si Irak, l-a criticat pe Trump pentru ca a ramas in hotelul sau "din cauza unei ploi".

Vezi si Ceremonie emotionanta, incarcata de simboluri: Macron si Merkel, impreuna la locul unde s-a incheiat Primul Razboi Mondial (Video)

In schimb, pe Donald Trump ploaia nu l-a impiedicat sa se intalneasca cu Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Trump ploaie cimitir , #Europa