Fostul director adjunct al FBI, Andrew McCabe a făcut o declarație explozivă legată de fostul președinte al Statelor Unite, el spunând că ”Donald Trump este un agent al Rusiei de facto”, dar nu în sensul tradițional al unui spion activ sau al unor resurse recrutate de Moscova.
McCabe a spus că interacțiunile fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump cu Putin ”ridică întrebări”, așa cum a surprins afirmația lui Kamala Harris, care a declarat că ”Putin l-ar mânca pe Trump la prânz”, potrivit The Guardian.
Donald Trump poate fi văzut ca un agent rus, deși nu în sensul tradițional al unui agent activ sau al unei resurse recrutate, a spus un fost director adjunct al FBI, care a lucrat în mandatul fostului președinte al SUA.
Întrebat într-un podcast dacă crede că este posibil ca Trump să fie un activ rus, Andrew McCabe, pe care Trump l-a concediat din funcția de director adjunct al FBI în 2018, a spus: „Da, da”.
El a adăugat: „Nu știu dacă l-aș caracteriza drept [un] agent activ, recrutat și cunoscător, în felul în care oamenii din comunitatea de informații cred despre acel termen.
Dar cred că Donald Trump ne-a dat multe motive să punem la îndoială abordarea sa cu privire la problema Rusiei în Statele Unite și cred că abordarea lui de a interacționa cu Vladimir Putin, fie că este vorba de apeluri telefonice, întâlniri față în față, lucrurile pe care le-a spus în public despre Putin, toate ridică întrebări semnificative.”
McCabe a declarat asta la podcastul One Decision, co-găzduit de Sir Richard Dearlove, un fost șef al MI6, serviciul de informații britanic.
Conversația, în care McCabe a pus la îndoială și atitudinea lui Trump de a sprijini Ucraina și NATO în fața agresiunii ruse, a fost înregistrată înainte de dezbaterea de marți din Philadelphia, în care Trump a făcut comentarii mai controversate.
Pretinzând că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă ar fi fost președinte, Trump nu ar spune că o victorie ucraineană este în interesul SUA. „Cred că este în interesul SUA să se termine acest război și să-l ducă la bun sfârșit”, a spus el. „Negociați o înțelegere.”
Pretinzând că are relații bune cu Putin și Volodimir Zelenski, președintele ucrainean, Trump a spus în mod fals că adversarul său, Kamala Harris, nu a reușit să evite războiul prin discuții personale.
Vicepreședintele a replicat că a ajutat „la păstrarea capacității lui Zelenski și a ucrainenilor de a lupta pentru independența lor. Altfel, Putin ar sta la Kiev cu ochii pe restul Europei, începând cu Polonia”.
Într-una dintre cele mai memorabile replici ale nopții, Harris a adăugat: „Și de ce nu le spui celor 800.000 de polonezi americani de aici, în Pennsylvania, cât de repede ai renunța de dragul favorului și ceea ce crezi că este o prietenie cu cine se știe, că este un dictator care te-ar mânca la prânz.”
McCabe a făcut parte din conducerea FBI, pentru scurt timp ca director interimar, în timpul investigațiilor privind interferența Rusiei în alegerile din 2016 și legăturile dintre Trump și Moscova. Trump l-a concediat pe McCabe în martie 2018, cu două zile înainte ca acesta să se pensioneze. McCabe a fost atunci subiectul unei anchete penale, pentru că ar fi mințit în legătură cu o scurgere de informații media. Ancheta a fost abandonată în 2020.
Spunând că are „îngrijorări foarte serioase” cu privire la perspectiva unui al doilea mandat al lui Trump, McCabe a spus că va fi întotdeauna îngrijorat de capacitatea Rusiei de a interveni în afacerile interne ale SUA.
El a spus: „Dorința lor de a face ravagii sau rău în sistemul nostru politic este ceva care se întâmplă de ani și decenii. Interesul lor este de a semăna pur și simplu haos, diviziune și polarizare. Dacă pot face asta, este o victorie. Dacă chiar pot răni un candidat care nu le place sau să-l ajute pe unul care le place, acesta este un câștig și mai mare.”
hegemonul si imperiul ratat incearca sa supravietuiasca Vezi tot