Echipa lui Trump a cerut in campanie ajutorul unor fosti agenti Mossad pentru activitati specifice serviciilor secrete

Marti, 09 Octombrie 2018, ora 20:37
3844 citiri
Echipa lui Trump a cerut in campanie ajutorul unor fosti agenti Mossad pentru activitati specifice serviciilor secrete

Fosta echipa de campanie a presedintelui SUA Donald Trump a vrut sa colaboreze in 2016 cu o firma israeliana de comunicare pentru organizarea unor actiuni in scopul denigrarii adversarilor republicani si a rivalei democrate, Hillary Clinton, scrie presa americana.

Rick Gates, director-adjunct al fostei echipe de campanie electorala a lui Donald Trump, a cerut consultanta firmei israeliene de securitate, informatii si comunicare Psy-Group, in paralel cu eforturile unor cetateni rusi pentru favorizarea candidatului republican devenit presedinte al Statelor Unite, relateaza New York Times.

Gates a cerut firmei israeliene sa creeze profiluri online false pentru influentarea celor 5.000 de membri ai Conventiei Nationale Republicane, prin votul carora a fost desemnat candidatul Partidului Republican la functia de presedinte al SUA. Una dintre tintele campaniei in sensul denigrarii a fost Ted Cruz, care era principalul adversar republican al lui Donald Trump.

O alta propunere a inclus cautarea de informatii si "activitati suplimentare specifice serviciilor secrete" despre fostul candidat democrat la presedintie Hillary Clinton, arata documente obtinute de cotidianul The New York Times.

Nu exista dovezi ca echipa de campanie a lui Donald Trump a aplicat aceste propuneri, iar Rick Gates si-a pierdut la un moment dat interesul pentru colaborarea cu firma Psy-Group, din care fac parte fosti agenti ai serviciilor secrete israeliene.

Patronul firmei Psy-Group, Joel Zamel, s-a intalnit in august 2016 cu Donald Trump jr., fiul presedintelui Donald Trump.

Firma de securitate Psy-Group este considerata concurenta Black Cube, care a fost implicata in scandalul legat de Harvey Weinstein, dar si in operatiuni ilegale in Romania, intr-o operatiune de compromitere a Laurei Codruta Kovesi, sefa DNA.

Comisia procurorului special Robert Mueller, care ancheteaza ingerintele Rusiei in scrutinul prezidential desfasurat in SUA in 2016, a obtinut deja documente si a audiat angajati ai firmei israeliene Psy-Group, precizeaza sursele citate.

Biroul Federal pentru Investigatii (FBI), Senatul SUA si Camera Reprezentantilor ancheteaza cazul ingerintelor Rusiei in campania electorala si presupuse contacte intre apropiati ai presedintelui Donald Trump si oficiali rusi, iar procurorul special Robert Mueller coordoneaza investigatiile.

Cel putin trei membri ai fostei echipe de campanie electorala a presedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - au fost inculpati in investigatia din SUA privind ingerintele Rusiei.

Partidul Democrat din Statele Unite a intentat un proces impotriva Rusiei, echipei de campanie electorala a presedintelui Donald Trump si site-ului WikiLeaks, denuntand o presupusa conspiratie pentru perturbarea scrutinului prezidential desfasurat in SUA in 2016.

Comisia pentru Informatii din Camera Reprezentantilor a dispus, recent, incheierea anchetei privind ingerintele Rusiei, stabilind ca nu au existat actiuni coordonate ale echipei de campanie a presedintelui Donald Trump cu Moscova.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...