Trump ii reproseaza lui Clinton ca s-a apucat de renumarat voturi: Trist. Nu stie sa piarda

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 22:40
9343 citiri
Trump ii reproseaza lui Clinton ca s-a apucat de renumarat voturi: Trist. Nu stie sa piarda

Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, si consilierii sai au criticat cu fermitate duminica echipa lui Hillary Clinton pentru intentia de a participa la renumararea voturilor in statul Wisconsin, fief democrat care a basculat in tabara republicanilor la 8 noiembrie, relateaza AFP.

Intr-o noua serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump i-a reamintit lui Hillary Clinton declaratiile facute de candidata inainte de infrangere, cand l-a indemnat sa respecte rezultatul daca ea va castiga.

"Atata timp si bani vor fi cheltuiti - pentru acelasi rezultat!" in pofida unei noi numarari a voturilor, lansata in Wisconsin la cererea fostei candidate a Verzilor la Casa Alba, Jill Stein, a subliniat omul de afaceri, incheind seria de sapte mesaje pe Twitter cu cuvantul: "Trist".

"Poporul si-a exprimat optiunea si alegerile s-au incheiat", a afirmat el sambata, considerand "ridicola" initiativa lui Jill Stein care a depus oficial vineri o cerere pentru renumararea voturilor la prezidentiale in Wisconsin, dupa ce a strans mai multe milioane de dolari pentru a-si finanta solicitarea.

Jill Stein intentioneaza, de asemenea, sa ceara renumararea voturilor in Pennsylvania si Michigan, alte doua state extrem de disputate si castigate de Donald Trump.

Echipa Clinton a anuntat sambata ca va participa la renumararea voturilor in Wisconsin, subliniind in acelasi timp ca nu a constatat nereguli.

Informand ca presedintele ales si cel in exercitiu, democratul Barack Obama, au discutat sambata aproape 45 de minute la telefon, o consiliera a lui Donald Trump, Kellyanne Conway, a denuntat, la randul ei, initiativa taberei Clinton.

Cei doi presedinti "se inteleg bine. Sunt in dezacord asupra a numeroase subiecte, iar asta nu se va schimba. Dar se respecta si respecta procesul si tranzitia lina a puterii. Din acest motiv, renumararea ceruta provoaca deruta si dezamagire", a declarat ea, indemnandu-i pe democrati sa accepte ca au pierdut.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...