Trump Jr recunoaste ca s-a intalnit cu un avocat rus care i-a promis informatii despre Hillary Clinton

Luni, 10 Iulie 2017, ora 07:40
2854 citiri
Trump Jr recunoaste ca s-a intalnit cu un avocat rus care i-a promis informatii despre Hillary Clinton
Foto: Hepta.ro

Donald Trump Jr a recunoscut ca s-a intalnit cu un avocat rus, cu legaturi cu Kremlinul, dupa ce tatal sau a obtinut investitura republicana si ca i s-au oferit informatii despre Hillary Clinton.

Intalnire a avut loc pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, intre Trump Jr., ginerele presedintelui, Jared Kushner, fostul presedinte de campanie al republicanului, Paul Manafort, si avocatul rus Natalia Veselnitkaia.

"O cunostinta pe care o stiam de la concursul Miss Unvers 2013 mi-a cerut sa merg la intalnirea cu o persoana despre care mi s-a spus ca ar putea avea informatii utile pentru campanie", a spus Trump Jr citat intr-un comunicat. "Nu mi s-a spus numele inainte de intalnire. I-am rugat pe Jared si Paul sa ia parte, dar nu le-am spus nimic important", a adaugat el.

"Am avut o intalnire in iunie 2016. Dupa schimbul de politeturi, femeia a spus ca are informatii potrivit carora persoane cu legaturi cu Rusia finanteaza Comitetul National Democrat si o sustin pe Clinton. Declaratiile ei erau vagi, ambigue si nu aveau sens. Nu au fost oferite detalii sau informatii care sa sustina (acuzatiile - n.red.). A devenit clar rapid ca nu avea nicio informatii importanta", a subliniat fiul cel mare al presedintelui.

Potrivit lui Trump Jr., Veselnitkaia a schimbat apoi subiectul si a inceput sa discute despre adoptia copiilor rusi si despre legea Magnitki - o lege din 2012 care impiedica unii oficiali rusi acuzati de abuzuri sa intre in SUA si sa foloseasca sistemul bancar american. Dupa ce legea a afost adoptata, Moscova nu le-a mai permis americanilor sa adopte copii rusi.

Veselnitkaia este cunoscuta pentru activitatea sa impotriva legii Magnitki.

"Mi-a devenit clar ca aceasta a fost agenda ei de la inceput si ca afirmatiile ca ar avea informatii de ajutor au fost un pretext pentru intalnire. Am intrerupt-o si am informat-o ca tatal meu nu este un oficial ales, ci un cetatean, si ca declaratiile si afirmatiile ei sunt mai potrivite daca si cand va avea o functie publica", sustine Trump Jr.

"Intalnirea a durat aproximativ 20-30 de minute. La final, cunostinta mea si-a cerut scuze pentru ca ne-a facut sa pierdem timpul. Asa s-a incheiat, nu au mai fost alte contacte", a dat el asigurari.

Trump Jr a insistat ca tatal sau nu a stiut despre intalnire.

Cunostinta care ar fi organizat intalnirea ar fi fost Rob Goldstone, care se ocupa de PR in industria muzicii si care este prieten cu Trump Jr.

Aceasta este prima confirmare a unei intalniri intre membrii familiei Trump si rusi, in cursul campaniei pentru prezidentiale.

Citește și:
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Liderii PSD au transmis în ultimele zile mai multe critici la adresa UDMR după ce deputatul maghiar Csoma Botond ar fi avut un „discurs provocator” în ședința parlamentului dedicată Zilei...
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...