Trump: Planul lui Clinton va declansa cel de-al Treilea Razboi Mondial

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 09:08
12359 citiri
Trump: Planul lui Clinton va declansa cel de-al Treilea Razboi Mondial
Foto: Twitter/Donald Trump

Candidatul republican la alegerile prezidentiale din SUA, Donald Trump, a declarat ca planul de politica externa in Siria al rivalei sale, Hillary Clinton, va duce la izbucnirea celui de-al Treilea Razboi Mondial.

Trump crede ca SUA ar trebui sa se concentreze sa invinga Statul Islamic, nu sa-l convinga pe presedintele Bashar al-Assad sa demisioneze.

Clinton a propus inchiderea spatiului aerian din Siria, ceea ce, spun unii, ar putea duce la un conflict cu rusii, arata BBC.

"Vom ajunge sa fim implicati in cel de-al Treilea Razboi Mondial, pornit din Siria, daca e sa o ascultam pe Hillary Clinton", a spus Trump.

"Nu vom ajunge sa luptam doar cu Siria, vom lupta cu Siria, Rusia si Iran, nu-i asa?", intreaba retoric Trump, facand referire la alti "actori" de pe acest front. "Siria este o putere nucleara", aminteste el.

Trump sustine ca Clinton nu va putea purta discutii cu Vladimir Putin, dupa ce l-a criticat in trecut. "Cum va putea sa negocieze cu un om despre care a spus ca e atat de rau?", intreaba Trump.

In replica, echipa de campanie a lui Clinton sustine ca Trump "se joaca cu temerile americanilor".

Purtatorul de cuvant al lui Clinton, Jesse Lehrich, a declarat ca tot ce face Trump este sa repete "ca un papagal" punctele de vedere ale lui Putin si sa se joace cu temerile americanilor. In tot acest timp, nu expune niciun fel de planuri proprii pentru infrangerea Statului Islamic sau micsorarea suferintei din Siria.

In confruntarea televizata din 20 octombrie, Clinton a vorbit despre necesitatea inchiderii spatiului aerian din Siria, afirmand ca o astfel de masura ar salva vieti si ar duce la finalul conflictului din Siria.

Comentariile lui Trump vin cu doua saptamani inainte de alegeri, intr-un moment in care a scazut in sondaje, din cauza acuzatiilor de agresiune sexuala asupra femeilor. In aceste doua saptamani, candidatii vor strabate America, in incercarea de a-i convinge pe alegatorii inca indecisi. Se asteapta ca Trump si Clinton sa mearga mai ales in Ohio, Carolina de Nord, Florida si Pennsylvania.

Citește și:
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Liderii PSD au transmis în ultimele zile mai multe critici la adresa UDMR după ce deputatul maghiar Csoma Botond ar fi avut un „discurs provocator” în ședința parlamentului dedicată Zilei...
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...