Ce se intampla cu posesorii de carte verde, dupa legea lui Trump anti-imigranti

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 12:15
7829 citiri
Ce se intampla cu posesorii de carte verde, dupa legea lui Trump anti-imigranti

Posesorii de carte verde care au cerut exceptarea de la noul decret privind migratia al presedintelui Donald Trump au obtinut-o, a anuntat duminica un inalt oficial al administratiei americane.

"Toate persoanele care au cerut o exceptare in cadrul sistemului de carte verde au primit-o", a declarat acesta intr-o conferinta prin telefon cu presa, menita a clarifica toate conditiile de aplicare a decretului, transmite AFP.

Potrivit responsabilului citat, numarul persoanelor aflate in aceasta situatie era duminica de 170.

Decretul, semnat de presedintele Trump vineri, a interzis, pe de o parte, intrarea pe teritoriul american a refugiatilor timp de 120 de zile si, pe de alta parte, venirea oricarui cetatean din sapte tari cu majoritate musulmana si considerate ca reprezinta riscuri teroriste (Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen) timp de 90 de zile.

Mesaje contradictorii

Mesaje aparent contradictorii au fost trimis incepand de vineri seara in legatura cu situatia cetatenilor din aceste tari care detin un permis de sedere permanenta in SUA (carte verde) si se afla in prezent in strainatate.

Sambata, Casa Alba a explicat ca ei trebuie sa solicite o scutire de la caz la caz inainte de calatori. Duminica, administratia a explicat ca ei dispun cu totii de o scutire.

Secretarul pentru securitate interna John Kelly a declarat ca primirea posesorilor de carte verde pe teritoriul american este in "interes national", o exceptie prevazuta in textul decretului de vineri.

Posesorii de carte verde "se pot urca la bordul avioanelor cu destinatia SUA", a precizat intr-un document explicativ Departamentul de Securitate Interna.

"Intrarea acestor persoane, sub conditia verificarilor de securitate, este in interes national. Prin urmare, anticipam ca aceste persoane vor beneficia de o intrare rapida" in SUA, se mai arata in document.

Companii aeriene si autoritati locale au impiedicat in weekend ca unii cetateni iranieni, dar si de alte nationalitati sa se imbarce in avioane cu destinatia SUA.

Ordinul lui Trump impotriva imigrantilor afecteaza traficul aerian: interdictia se aplica si echipajelor de zbor

Air France a refuzat 15 pasageri dupa legea anti-imigranti a lui Trump

Oficialul american a mai precizat ca acest decret controversat a fost redactat in cursul ultimelor luni, cu ajutorul unor experti in imigratie din Congres, si ca a fost analizat si aprobat de juristi ai administratiei.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Premierul Trudeau, dupa ordinul lui Trump impotriva refugiatilor: In Canada sunt bineveniti, indiferent de religie

Premierul britanic refuza sa condamne deciziile lui Trump privind refugiatii: Fiecare cu treaba lui

Protest la Casa Alba fata de decretul lui Trump antimigratie: Dragostea, nu frica. Ea reda Americii maretia!

Procurorii Generali din 16 state americane condamna ordinul lui Trump privind imigrantii

Ordinul lui Trump impotriva imigrantilor, partial blocat in justitie. Proteste masive au avut loc in aeroporturi

Citeste si:
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Medicul Alexandru Rafila a afirmat, marţi seară, că se aştepta de la premierul Florin Cîţu, după videoconferinţa pe care a avut-o marţi, la soluţii de sănătate publică, nu la anchete...
Ministrul Finanțelor susține că banii din PNI ”Anghel Saligny” nu vor fi distribuiți pe criterii politice: ”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă?”
Ministrul Finanțelor susține că banii din PNI ”Anghel Saligny” nu vor fi distribuiți pe criterii politice: ”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă?”
Ministrul Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, anunţă că primarii pot începe să depună proiecte pentru accesarea de fonduri prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, el...
Sursa: AGERPRES