Parlamentarii din Irak se razbuna dupa legea lui Trump anti-imigranti: Nu-i mai primesc nici ei pe americani

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 16:59
9655 citiri
Parlamentarii din Irak se razbuna dupa legea lui Trump anti-imigranti: Nu-i mai primesc nici ei pe americani
Foto: Facebook/Donald Trump

Parlamentul din Irak a votat luni sa ia "masuri reciproce" fata de americani, ca raspuns la ordinul semnat de presedintele american Donald Trump, care le interzice cetatenilor unor tari musulmane accesul pe teritoriul Statelor Unite.

Asadar, Parlamentul irakian a decis prin acest vot sa ceara Guvernului sa impuna la randul sau restrictii in ceea ce ii priveste pe americanii care vor sa viziteze tara, a declarat un oficial al Legislativului de la Bagdad, citat de The Independent.

Nu este insa prea clar daca masura ii va afecta si pe civilii si militarii americani care deja locuiesc si muncesc in Irak sau doar pe cei care isi doresc sa vina in tara asiatica.

Nu se stie nici ce efecte va avea aceasta decizie in ceea ce priveste cooperarea dintre Irak si SUA in lupta impotriva Statului Islamic.

Noua legislatie din SUA suspenda temporar programul american pentru refugiati si interzice intrarea in tara a cetatenilor din sapte tari predominant musulmane - Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen - pe motive de securitate nationala.

Amintim ca aproximativ 5.000 de militari americani se afla in prezent pe teritoriul Irakului pentru a asista fortele guvernamentale in lupta cu militantii jihadisti.

Votul din Parlament vine dupa ce Comisia de afaceri externe din Guvern a recomandat ca factorii decidenti sa ia masuri ca reactie la decretul semnat de Trump.

"Irakul este prima linie a razboiului impotriva terorismului...si este nedrepta ca irakienii sa fie tratati astfel", au aratat membrii comisiei intr-o declaratie comuna.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

#Irak restrictii americani, #Irak reactie ordin imigranti, #imigranti SUA Irak, #Parlament Irak Donald Trump , #imigranti