Protest la Casa Alba fata de decretul lui Trump antimigratie: Dragostea, nu frica. Ea reda Americii maretia!

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 09:34
3289 citiri
Protest la Casa Alba fata de decretul lui Trump antimigratie: Dragostea, nu frica. Ea reda Americii maretia!
Foto: captura Youtube

Sloganuri scandate de cateva mii de manifestanti au rasunat duminica, la Casa Alba, in semn de sustinere fata de musulmanii impiedicati sa intre pe teritoriul american prin decretul cu privire la migratie semnat de Donald Trump.

"Dragostea, nu frica. Ea reda Americii maretia", a strigat in cor o multime compacta, tinuta la distanta de resedinta prezidentiala de gardurile inalte de pe Pennsylvania Avenue.

"Acest decret este intr-adevar contrar principiilor noastre fondatoare si a ceea ce spune Constitutia", declara Jeff Lockwood, in varsta de 44 de ani, inconjurat de numeroase pancarte pe care se puteau mesaje ca "Imigrantii sunt America" sau "Lasa-i sa intre!" si caciuli roz, "pussy hats", simbolul mitingului opozantilor presedintelui din timpul "Marsului femeilor", la care au luat parte o jumatate de milion de persoane la Washington, in urma cu saptamana.

"El spune ca nu este antimusulman, dar este antimusulman, mai ales atunci cand spune ca va avea grija de crestini" in tari arabe, isi exprima indignarea Khadija Shakour, o musulmana americana, care poarta valul si care a venit cu o pancarta pe care a scris "Nu excluderii religioase".

Numerosi manifestanti arborau, de asemenea, copii ale statuii Libertatii si steaguri americane, convinsi ca decretul impotriva celor sapte tari musulmane - Siria, Libia, Iran, Irak, Sudan, Yemen si Somalia - si suspendarea primirii refugiatilor incalca valorile americane.

"Familia mea evreiasca este solidara cu refugiatii musulmani", a scris Tall Zlotnitsky, in varsta de 43 de ani, pe o pancarta pe care o poarta sotia si fiul lor. "Am venit fara documente in Statele Unite la varsta de 12 ani si am ramas. America mi-a dat o sansa", spune acest antreprenor de origine israeliana.

El contesta totodata argumentul in domeniul securitatii avansat de Donald Trump cu privire la necesitatea de a implementa "verificari extreme" vizand cetateni ai unor tari considerate cu risc.

"Niciun american nu a fost ucis, din 1975 incoace, de vreun cetatean al vreunuia dintre aceste (sapte tari) ", da el asigurari. "Sa iei o intreaga parte a lumii si sa-i spui << voi sunteti inamicul >> indeamna la violenta. Nu asta e America", insista el.

"Daca el face asta in primele lui sapte zile, cine stie ce ne asteapta in urmatorii patru ani", subliniaza Sonja Davidovic, o tanara sarba rezidenta in Statele Unite de zece ani. "Este important sa ne mobilizam acum", spune ea.

Aproximativ 300 de manifestanti s-au adunat, duminica seara, la aeroportul Dulles, in apropiere de Washington, cu intentia de a sustine eventuali pasageri blocati de decret.

Citeste mai multe pe acest subiect:

Trump interzice intrarea in SUA a refugiatilor, dar si a cetatenilor din sapte tari musulmane UPDATE - Reactii de ingrijorare din toata lumea

Procurorii Generali din 16 state americane condamna ordinul lui Trump privind imigrantii

Primul membru musulman al Congresului din SUA cheama la proteste masive impotriva lui Trump

Artistii se ridica impotriva lui Trump: America este distrusa chiar sub ochii nostri. Ce porc imoral trebuie sa fii

Ordinul lui Trump impotriva imigrantilor afecteaza traficul aerian: interdictia se aplica si echipajelor de zbor

Reactii din intreaga lume dupa ordinul lui Trump: Ati uitat de Zidul Berlinului / SUA sunt o natiune de imigranti / Si eu as face la fel!

#protest decret imigranti Trump Casa Alba , #imigranti