Statul Islamic reactioneaza la legea lui Trump anti-refugiati: E o binecuvantare

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 14:40
14410 citiri
Statul Islamic reactioneaza la legea lui Trump anti-refugiati: E o binecuvantare
Foto: Arhiva Hepta.ro

Statul Islamic, Al Qaida si alte grupari jihadiste s-au aratat incantate de ordinul semnat de presedintele american Donald Trump, care le interzice cetatenilor unor tari musulmane accesul pe teritoriul Statelor Unite.

Organizatiile teroriste sustin ca aceasta miscare este o dovada a faptului ca SUA sunt in razboi cu islamul, scrie The Independent.

Noua legislatie din SUA suspenda temporar programul american pentru refugiati si interzice intrarea in tara a cetatenilor din sapte tari predominant musulmane - Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen - pe motive de securitate nationala.

Jihadistii de la Statul Islamic au scris pe conturile de pe Telegram ca restrictia impusa de Trump este o "binecuvantare", ceea ce a adus aminte de anul 2003, cand extremistii au catalogat interventia SUA in Irak drept o "invazie binecuvantata", pentru ca a intetit sentimentul anti-America din regiune.

Un utilizator de Telegram a scris ca spera ca noua legislatie sa ii uneasca pe americanii musulmani sa lupte pentru cauza lor.

Totodata, mai multe postari au sugerat ca predictia facuta de Anwar al-Awlaki - un lider al Qaida nascut in America si ucis in Yemen in 2011 - ca "Occidentul se va intoarce in cele din urma impotriva cetatenilor sai musulmani" devine realitate.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

#restrictie musulmani SUA Statul Islamic, #Statul Islamic Trump , #imigranti
Comentarii
Poza turad
turad
rank 5
Nu numai SUA sunt in razboi cu islamul.
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 2