Uniunea Africana critica SUA: Tara care ne-a tinut oamenii in sclavie acum nu ne mai primeste refugiatii

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 18:25
5472 citiri
Uniunea Africana critica SUA: Tara care ne-a tinut oamenii in sclavie acum nu ne mai primeste refugiatii
Foto: Facebook/Nkosazana Dlamini-Zuma

Seful Uniunii Africane a criticat in termeni duri ordinul semnat de presedintele american Donald Trump, care le interzice cetatenilor unor tari musulmane accesul pe teritoriul Statelor Unite.

Nkosazana Dlamini-Zuma a declarat ca uniunea pe care o conduce are in fata "vremuri foarte turbulente" cu Donald Trump la Casa Alba.

Acesta a facut declaratia la un summit de doua zile la care participa reprezentantii celor 53 de state membre ale Uniunii Africane, la Addis Abeba, capitala Etiopiei.

"Aceeasi tara care a tinut ca sclavi multi dintre oamenii nostri in timpul comertului transatlantic cu sclavi a decis acum sa interzica refugiatii din unele tari membre (ale Uniunii Africane - n.red) ", a aratat Zuma.

"Ce facem in legatura cu asta? Intr-adevar, este una dintre cele mai mari provocari la adresa unitatii si solidaritatii noastre", a adaugat acesta.

Noua legislatie din SUA suspenda temporar programul american pentru refugiati si interzice intrarea in tara a cetatenilor din sapte tari predominant musulmane - Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen - pe motive de securitate nationala.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

#Uniune Africana imigranti Trump , #imigranti