Trump a povestit la o strangere de fonduri cum a fost ucis Soleimani. Audienta s-a amuzat si i-a dat 10 milioane de dolari pentru campanie

Sambata, 18 Ianuarie 2020, ora 21:08
9251 citiri
Trump a povestit la o strangere de fonduri cum a fost ucis Soleimani. Audienta s-a amuzat si i-a dat 10 milioane de dolari pentru campanie
Foto: Hepta.ro/Arhiva

Presedintele american Donald Trump a povestit, vineri seara, la un eveniment al republicanilor de strangere de fonduri, despre atacul cu drona care a dus la moartea generalului Iranian Qassem Soleimani, potrivit unei inregistrari care a fost obtinuta de CNN.

Trump a relatat, intr-un mod dramatic, cum a monitorizat de la Casa Alba atacul.

Presedintele american a relatat despre atac in sala de evenimente de la clubul sau din Mar-a-Lago, Florida, la un eveniment al republicanilor la care s-au strans 10 milioane de dolari pentru campania prezidentiala a lui Trump si pentru Comitetul National Republican.

Reporterii nu au avut acces la eveniment.

Trump a povestit in detaliu ca a privit din Casa Alba cum Soleimani a ajuns la Aeroportul International din Bagdad insotit de liderul paramilitar irakian Abu Mahdi al-Muhandis. Despre acesta din urma, Trump a spus, gresind, ca ar fi liderul Hezbollah.

Presedintele american a mai spus ca atunci cand a autorizat lovitura a ucis "doi la pret de unul".

"Sunt impreuna, domnule", a spus Trump ca i-au raportat oficialii din armata. "Au doua minute si 11 secunde. Fara emotii. Doua minute si 11 secunde de viata, domnule. Sunt in masina, sunt intr-un vehicul blindat. Domnule, au aproximativ un minut de viata. 30 de secunde. Zece, 9, 8...",

"Apoi, brusc, bum", a mai spus Donald Trump. "Au murit, domnule. Intrerupem transmisia".

"Am spus, unde este tipul asta?", a continuat Trump, in rasetele celor din sala. "A fost ultima data cand l-am auzit".

Aceasta a fost cea mai detaliata relatare a lui Donald Trump despre atacul cu drona.

CNN a precizat ca in inregistrarea audio Trump nu a spus ca Soleimani reprezenta un pericol iminent, ci ca "a spus lucruri urate" despre SUA inainte de atac, ceea ce a dus la decizia sa de autorizare a atacului.

"Cat mai trebuie sa ascultam din acest rahat? Cat o sa mai ascultam", isi justifica Trump actiunea.

La inceputul lunii, Statele Unite si Iranul au fost aproape de o confruntare militara directa.

La 3 ianuarie, Statele Unite l-au asasinat intr-un atac cu o drona, la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, un comandant din cadrul Gardienilor Revolutiei, armata ideologica iraniana si arhitectul strategiei influentei regionale iraniene.

Cinci zile mai tarziu, la 8 ianuarie, Iranul a tras 22 de rachete asupra a doua baze in care se aflau americani in Irak, ranind 11 militari americani. In aceeasi zi, Iranul a doborat "din greseala" un Boeing apartinand companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA), la cateva minute dupa decolarea de la Teheran. Catastrofa s-a soldat cu 176 de morti, majoritatea iranieni si canadieni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Trump povesteste strangere fonduri moarte Soleimani , #Iran