Trump sustine ca a ordonat azi-noapte un atac asupra Iranului, dar l-a oprit in ultimul moment

Vineri, 21 Iunie 2019, ora 17:07
8308 citiri
Trump sustine ca a ordonat azi-noapte un atac asupra Iranului, dar l-a oprit in ultimul moment
Foto: Arhiva Pixabay

Donald Trump, presedintele Statelor Unite, sustine ca a aprobat joi noapte un atac asupra Iranului, pe care insa l-a anulat in ultimul moment, desi bombardierele erau deja in aer.

"Luni, au doborat o drona care zbura deasupra apelor internationale. Eram gata sa ripostam noaptea trecuta asupra a trei pozitii, dar am intrebat cati oameni vor muri.

150 de oameni, mi-a spus un general. Cu zece minute inainte de atac, l-am oprit, nu era proportionat ca riposta la doborarea unei drone fara echipaj.

Nu ma grabesc, armata noastra este reconstruita, este noua, pregatita sa fie mobilizata, este, de departe, cea mai buna din lume. Sanctiunile au efecte serioase si au fost adaugate altele aseara. Iranul nu poate obtine niciodata arme nucleare, nu impotriva SUA, nu impotriva lumii!", a transmis Donald Trump pe Twitter in doua mesaje consecutive.

Potrivit unui inalt oficial al administratiei americane, citat de New York Times, avioanele americane au decolat si navele au luat pozitie de atac, pentru ca apoi ordinul venit sa fie anulat, nefiind tras niciun foc de arma.

Tintele includeau baterii de radar si rachete iraniene, potrivit NYT, care citeaza inalti oficiali ai administratiei implicati sau informati in legatura cu deliberarile. Loviturile iraniene erau programate pentru primele ore ale zilei, pentru a diminua riscurile pentru armata iraniana sau pentru civili, noteaza NYT.

Drona doborata

Iranul a denuntat, joi, o actiune americana "provocatoare si foarte periculoasa" la adresa "integritatii sale teritoriale", dupa doborarea de catre armata a unei drone americane in "spatiul sau aerian", intr-o scrisoare adresata secretarului general al ONU si Consiliului de Securitate.

Potrivit Gardienilor Revolutiei, unitatea de elita a armatei iraniene, o drona americana de tip Global Hawk a fost doborata de o racheta deasupra Marii Oman, dupa ce aceasta a incalcat spatiul aerian al Iranului.

Washingtonul a sustinut insa ca aparatul de supraveghere se afla in spatiul aerian international si a denuntat un "atac neprovocat" din partea armatei iraniene.

Gardienii Revolutiei au anuntat, vineri, ca drona militara a SUA era escortata de un avion in care erau zeci de militari americani, subliniind ca a evitat atacarea celei de-a doua aeronave.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trump atac Iran , #Iran
Comentarii
Poza profesoru
profesoru
rank 3
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Un om periculos ! Intai taie si dupa aceea numara .