FBI investigheaza afacerile internationale ale Ivankai Trump

Vineri, 02 Martie 2018, ora 08:19
2968 citiri
FBI investigheaza afacerile internationale ale Ivankai Trump
Foto: Twitter/@IvankaTrump

FBI investigheaza una dintre afacerile internationale in care este implicata Ivanka Trump.

Oficialii FBI cerceteaza negocierile si finantarea privind Trump International Hotel si Trump Tower din Vancouver, conform unui oficial american si unui fost oficial citati de CNN.

Investigatia vine intr-un moment delicat pentru Ivanka, exact cand este pe punctul de a obtine o acreditare de securitate completa in contextul rolului ei de consilier al lui Donald Trump.

Cercetarea contractelor straine si a afacerilor internationale este ceva standard pentru procedura de verificare a antecedentelor, dar complexitatea afacerilor Organizatiei Trump ar putea fi problematica.

Conform unui oficial american, FBI a investigat atat afacerile in care este implicata Ivanka Trump, dar si pe cele ale lui Jared Kushner pentru a stabili daca cei doi sunt vulnerabili in fata presiunilor unor agenti straini, printre care si China.

Ginerele lui Trump nu mai are acces la informatiile strict secrete de la Casa Alba

Complexul din Vancouver s-a deschis in februarie 2017, imediat dupa ce Trump a devenit presedinte.

Organizatia Trump nu este proprietarul cladirii, dar colecteaza taxe pentru licenta si marketing de la dezvoltator, Joo Kim Tiah. Un membru al uneia dintre cele mai bogate familii din Malaezia, Tiah conduce complexul Holborn Group al familiei in Canada.

Conform declaratiei de avere a lui Trump din iunie 2017, Organizatia Trump a facut un profit de cinci milioane de dolari datorita complexului.

Proiectul in valoare de 360 de milioane de dolari, care are 147 de garsoniere si 217 apartamente rezidentiale, a devenit rapid un magnet pentru cumparatorii straini.

Nu este clar motivul pentru care FBI investigheaza aceasta afacere, insa este posibil sa aiba legatura cu momentul in care s-a concretizat, fiind una dintre putinele afaceri ale lui Trump deschise dupa ce a devenit presedinte.

De asemenea, veniturile de la oameni de afaceri straini, cum ar fi dezvoltatorul sau cumparatorii apartamentelor, ar putea fi de interes.

"CNN greseste atunci cand spune ca ar exista vreun obstacol, ingrijorare sau problema in legatura cu aplicatia de acreditare de securitate pe care a depus-o Ivanka Trump", a spus Peter Mirijanian, purtatorul de cuvant al consiliului etic condus de Ivanka Trump. "Nimic din politicile Casei Albei nu a schimbat abilitatea pe care o are Ivanka Trump de a face acelasi timp de munca pe care l-a facut de cand s-a alaturat administratiei", a adaugat el.

Alan Garten, vicepresedinte si ofiterul pentru probleme legale al Organizatiei Trump, a declarat: "Rolul companiei este doar sa licentieze propriul brand si sa gestioneze activitatile hotelului. Astfel, compania nu a fost implicata in finantarea proiectului sau in vanzarea apartamentelor".

Citeste si Ivanka Trump si sotul ei, dati in judecata din cauza declaratiilor de avere

Citește și:
Sorin Cîmpeanu invocă ”o presiune nedreaptă și ilogică”. Fostul ministru se declară îngrijorat de reforma Educației
Sorin Cîmpeanu invocă ”o presiune nedreaptă și ilogică”. Fostul ministru se declară îngrijorat de reforma Educației
Sorin Cîmpeanu a făcut vineri, 30 septembrie, precizări în legătură cu decizia sa de a demisiona din funcția de ministru al Educației. Cîmpeanu susține că prin decizia sa a vrut...
Mesajul liderilor politici din România pentru Vladimir Putin după ”anexarea ilegală” a teritoriilor din Ucraina UPDATE
Mesajul liderilor politici din România pentru Vladimir Putin după ”anexarea ilegală” a teritoriilor din Ucraina UPDATE
Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și MAE au transmis vineri, 30 septembrie, că România nu va recunoaște referendumurile de anexare organizate de Rusia în cele patru...
Comentarii
Poza stef49
stef49
rank 5
Vor îndrăzni vreodată instituţiile similare din Rusia sau Coreea