Ivanka Trump a fost huiduita la Berlin in timp ce incerca sa explice ca tatal ei nu e misogin

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 18:49
4956 citiri
Ivanka Trump a fost huiduita la Berlin in timp ce incerca sa explice ca tatal ei nu e misogin

Fiica presedintelui american, Ivanka Trump, a fost nevoita sa-si apere marti, la Berlin, tatal de acuzatii de misoginism din cauza unor declaratii controversate, subliniind ca el "acorda multa importanta potentialului femeilor", relateaza AFP.

Potrivit CNN, fiica presedintelui a fost huiduita in timp ce-si apara tatal.

"Bineinteles, am auzit critici ale presei (...) ", a spus Ivanka Trump la o masa rotunda pe tema locului femeilor in lume, la care participau cancelarul german Angela Merkel, organizatoarea conferintei in cadrul presedintiei germane a G20, si directoarea Fondului Monetar International (FMI) Christine Lagarde.

"Insa eu stiu din experienta personala (...) ca mii de femei care au lucrat cu si pentru tatal meu de decenii (...) sunt martorele credintei si convingerii sale solide in potentialul femeilor si capacitatea lor de a munci ca orice barbat", a dat ea asigurari.

Ivanka Trump a fost nevoita sa raspunda unor intrebari fara menajamente ale animatoarei dezbaterii, redactorul-sef al revistei economice germane Wirtschaftswoche, Miriam Meckel, care i-a spus ca declaratiile tatalui ei din campania electorala americana te pot face sa te intrebi cu privire la sustinerea sa reala a femeilor.

"Ca fiica (a lui Donald Trump), pot sa vorbesc la nivel personal, stiind ca el m-a incurajat si mi-a permis sa ma dezvolt", a adaugat fostul model, in varsta de 35 de ani, devenita intre timp o consiliera apropiata a tatalui ei la Casa Alba.

"Am crescut intr-o casa in care nu exista vreo piedica fata de ceea ce putem realiza prin perseverenta si tenacitate (...). Nu exista vreo diferenta intre fratii mei si mine", a declarat tanara, care se afla in prima ei vizita oficiala de cand a fost numita consiliera a tatalui ei.

In campanie, difuzarea unei inregistrari video din 2005, in care Donald Trump facea declaratii extrem de vulgare si degradante despre femei, a socat inclusiv tabara sa.

Animatoarea, asezata alaturi de Merkel, a intrebat-o de asemenea pe Ivanka Trump daca a venit la Berlin sa-si reprezinte tatal, Statele Unite sau "afacerile sale personale", in contextul in care fiica sefului statului si-a pastrat actiunile - in valoare de cinci pana la 25 de milioane de dolari - la Trump International Hotel.

Cea care joaca un rol neobisnuit de "Prima Fiica" la Casa Alba a raspuns ca nu a venit "cu siguranta aici" pentru propriile interese.

Citeste si:
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Reprezentanţii societăţii civile din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi nu exclud ca incidentul de luni, 24 ianuarie, cu tânărul care l-a stropit cu cerneală să...
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat Gabrielei Firea că greva de la STB București va afecta imaginea partidului, în condițiile în care liderul de sindicat care a oprit autobuzele în...