La ordinele Melaniei Trump, un copac-simbol din anii 1800 va fi taiat din fata Casei Albe

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 08:50
9217 citiri
La ordinele Melaniei Trump, un copac-simbol din anii 1800 va fi taiat din fata Casei Albe
Foto: Captura CNN

Faimoasa magnolie din fata Casei Albe, plantata in anii 1800, va fi doborata in aceasta saptamana, la cererea Primei Doamne a SUA, Melania Trump.

Unul dintre cei trei arbori aflati in partea de vest a resedintei sefului Statelor Unite, dar si cel mai batran de pe domeniu, magnolia impresioneaza prin inaltime, avand in vedere ca depaseste al doilea etaj al cladirii.

Potrivit CNN, cu toate ca are o istorie indelugata, aceasta va fi taiata, pentru ca este mult prea deteriorata.

Specialistii care au evaluat arborele au ajuns la concluzia ca trebuie doborat, in ciuda eforturilor sustinute de conservare.

"Per total, arhitectura si structura copacului sunt extrem de compromise. Mai mult, acesta depinde complet de structurile artificiale. Fara sistemul de cabluri, magnolia ar fi cazut la pamant acum multi ani. Iar acum aceste cabluri sunt prinse de putinul lemn care a mai ramas", se arata in raportul specialistilor obtinut de CNN.

Potrivit sursei citate, decizia de a dobori copacul ii apartine Melaniei Trump, care a evaluat situatia si a citit documentele istorice despre magnolie.

Directorul de comunicare al Casei Albe, Stephanie Grisham, a confirmat informatia si a precizat ca, inainte sa ia aceasta decizie, Prima Doamna a SUA a explorat impreuna cu o echipa de experti toate alternativele la taierea magnoliei.

Totusi, lemnul va fi pastrat.

#taiere magnolie casa alba , #Melania Trump