A fost depistat cu coronavirus, dupa ce s-a intalnit cu Donald Trump

Joi, 12 Martie 2020, ora 19:08
8373 citiri
A fost depistat cu coronavirus, dupa ce s-a intalnit cu Donald Trump
Foto: Facebook/Donald Trump

Unul dintre oamenii din echipa presedintelui brazilian Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru COVID-19, dupa ce s-a intors din SUA, unde a stat si in preajma lui Donald Trump.

Seful serviciului de presa al lui Jair Bolsonaro, care a stat alaturi de presedintele american Donald Trump weekend-ul trecut, este purtator al coronavirusului, a anuntat joi presa braziliana, citata de AFP.

Fabio Wajngarten, sef al Secom (Serviciul de comunicatii), s-a aflat la dineul oferit de Donald Trump lui Jair Bolsonaro sambata trecuta in Florida. Pe contul sau de Instagram, el a postat o fotografie in care se afla alaturi de presedintele american.

Sotia sa, Sophie Wajngarten, a confirmat joi intr-un mesaj de pe WhatsApp adresat parintilor de la scoala unde studiaza fiul lor ca sotul ei a fost contaminat.

"Sotul meu s-a intors ieri dintr-o calatorie in SUA si a facut testul pentru Covid, care s-a dovedit a fi pozitiv", a scris ea pe grup, potrivit cotidianului Folha de S. Paulo.

Ulterior, presedintia braziliana a confirmat informatia, precizand ca a informat autoritatile americane si ca "toate masurile au fost luate pentru a proteja sanatatea presedintelui" brazilian.

In Brasilia, presedintia nu a dorit sa confirme pentru France Presse informatiile din presa potrivit carora Jair Bolsonaro a fost si el supus unui test pentru a determina daca a fost contaminat de noul coronavirus.

Brazilia a inregistrat 60 de cazuri de infectare pana in prezent si niciun deces, iar Jair Bolsonaro a declarat ca gravitatea crizei a fost "supraestimata".

In replica, presedintele american Donald Trump a declarat joi ca nu este preocupat pentru ca a fost expus la coronavirus in timpul dineului de sambata seara de la clubul sau din Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida.

"Permiteti-mi sa va raspund astfel: nu sunt preocupat", le-a spus Trump ziaristilor cu prilejul unei intalniri cu premierul irlandez Leo Varadkar in Biroul Oval, relateaza Reuters.

El a mai spus ca a auzit despre faptul ca a fost expus odata cu prezenta colaboratorului omologului sau brazilian, dar a precizat ca "nu am facut nimic foarte neobisnuit".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, afirmă vineri că Guvernul subordonează administraţia publică locală intereselor politice dacă adoptă ordonanţa privind comasarea europarlamentarelor...
#Trump coronavirus Bolsonaro pandemie , #presedinte SUA