"Eroul cu facalet" de la atentatele din Londra este primul roman premiat de Regina Marii Britanii

Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 20:21
11947 citiri
"Eroul cu facalet" de la atentatele din Londra este primul roman premiat de Regina Marii Britanii
Foto: Arhiva Facebook/Florin Morariu

Florin Morariu, supranumit "eroul cu facalet de la Londra", va primi distinctia "The Queen's Commendation for Bravery", din partea Marii Britanii, pentru faptele de care a dat dovada in timpul atacului terorist din iunie 2017, de la Borough Market.

Ieseanul Florin Morariu a declarat miercuri seara ca a primit o scrisoare din partea autoritatilor britanice, prin care este propus de catre premierul Theresa May pentru a primi distinctia "The Queen's Commendation for Bravery".

(Video) Un roman i-a infruntat pe atacatori la Londra: I-am dat un basket in cap de l-am zapacit. Adu facaletul!

Distinctia reprezinta o forma de recunoastere a unui comportament curajos al militarilor si civililor, demonstrat in anumite circumstante deosebite si in numele natiunii britanice.

"Mi-au trimis o scrisoare (autoritatile britanice - n.red.) prin care am fost intrebat daca sunt de acord sa primesc decoratia. Ea va fi data, dar, deocamdata, nu se stie locul si data. A fost o cerere formulata de premierul Angliei si a fost aprobata de catre Regina Marii Britanii. Este vorba despre The Queen's Commendation for Bravery", a declarat, miercuri seara, Florin Morariu.

Acesta a adaugat ca nu stie deocamdata ce presupune distinctia respectiva, cine i-o va inmana, cand si unde anume.

"Din cate stiu eu, decoratia este sub forma unei frunze de stejar. Chiar daca e vorba doar despre decoratie in sine, cred ca tot reprezinta ceva sa fii primul roman care o primeste!", a spus Morariu.

In noaptea de 3 spre 4 iunie, trei indivizi au intrat cu o duba inchiriata in oameni, pe Podul Londrei. Inarmati cu cutite, au inceput apoi sa atace trecatorii si pe cei din localurile de langa pod, din celebra Borough Market.

Florin Morariu muncea atunci intr-o brutarie din Londra, chiar in zona London Bridge, in care a avut loc atacul terrorist, el reusind sa surprinda intr-o filmare facuta cu telefonul mobil momentele de cosmar de pe strazi. In filmare, romanul le povesteste colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre teroristi dupa ce acesta reusise sa injunghie o persoana.

El si un alt coleg au in mana niste bete, iar romanul ii cere altuia sa ii aduca "un facalet" din bucatarie, ca sa se poata apara in caz ca apar din nou atacatorii. La finalul filmarii se vad si doua victime injunghiate, care primesc ajutor din partea autoritatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Florin Morariu decorat regina Marea Britanie, #Florin Morariu roman facalet teroristi londra , #romani Marea Britanie