Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Administratia Trump analizeaza posibilitatea unui atac punctual contra Siriei

Marti, 06 Martie 2018, ora 23:05
3765 citiri
Administratia Trump analizeaza posibilitatea unui atac punctual contra Siriei
Foto: Arhiva Hepta.ro

Administratia Donald Trump analizeaza posibilitatea unui bombardament punctual impotriva Siriei ca reactie la informatiile privind atacuri cu arme chimice, afirma oficiali americani citati de cotidianul The Washington Post.

Conform surselor citate, presedintele Donald Trump le-a cerut membrilor Administratiei de la Washington optiuni pentru sanctionarea regimului Bashar al-Assad dupa presupusele atacuri cu clor si posibil cu alte arme chimice in zone aflate sub controlul fortelor opozitiei.

Cel mai recent incident de acest gen a fost raportat pe 25 februarie, in zona Ghuta de Est, o suburbie a Damascului. Un copil a murit in urma acestui atac, au declarat surse medicale siriene.

In acest context, Donald Trump a discutat despre potentiale masuri militare punctuale impotriva Siriei in cursul unei reuniuni desfasurate la Casa Alba la care au participat seful Cancelariei prezidentiale, John F. Kelly, consilierul pentru Siguranta Nationala, Herbert McMaster, si secretarul Apararii, James Mattis, au declarat functionari de la Presedintia SUA, sub protectia anonimatului.

Insa Dana White, purtatorul de cuvant al Pentagonului, a negat ca James Mattis a participat la aceasta reuniune, dand asigurari ca aceasta "conversatie nu a avut loc".

Un oficial de rang inalt a confirmat ca James Mattis a fost prezent, dar s-a opus "vehement" unui atac contra Siriei, spre deosebire de Herbert McMaster, care s-a declarat favorabil.

"Lumea civilizata nu trebuie sa tolereze utilizarea frecventa de catre regimul Bashar al-Assad a armelor chimice", a avertizat Casa Alba.

In aprilie 2017, Statele Unite au efectuat un atac punctual in Siria. Armata americana a lansat 59 de rachete Tomahawk asupra Bazei militare Shayrat.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 270.000 de morti.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#SUA atac Siria , #presedinte SUA