Americanii fac 8 prototipuri ale zidului lui Trump de la granita cu Mexic. Fiecare costa pana la 450.000 de dolari

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 09:25
3057 citiri
Americanii fac 8 prototipuri ale zidului lui Trump de la granita cu Mexic. Fiecare costa pana la 450.000 de dolari

Guvernul american a anuntat inceperea construirii a opt prototipuri ale zidului de la frontiera cu Mexicul, promis in campanie de presedintele Donald Trump.

Serviciul american de vama si protectia frontierei (CBP) a precizat ca patru prototipuri vor fi construite din beton, iar celelalte din "materiale alternative sau altele", relateaza BBC News.

CBP intentioneaza sa testeze mai multe portiuni de zid in apropiere de San Diego.

Trump a promis sa construiasca un "zid mare si frumos" intre cele doua tari.

In prezenta puternica a fortelor de ordine federale si locale, muncitori au deschis un santier intr-o zona inconjurata cu un gard de sarma la Otay Mesa, unul dintre cele trei puncte de intrare in regiunea metropolitana San Diego-Tijuana.

Prototipurile vor avea pana la noua metri inaltime si urmeaza sa fie finalizate in 30 de zile.

Dupa aceea, autoritatile vor evalua modelele, timp de pana la trei luni, din perspectiva eficientei lor, inclusiv a rezistentei la spargere cu scule.

Camere si senzori vor fi incorporate in proiectul final al zidului.

Fiecare prototip de zid va costa pana la 450.000 de dolari si va fi platit din fonduri federale, deja aprobate. Inca nu exista un acord cu privire la suma initiala de 1,5 miliarde de dolari pe care Trump a solicitat-o Congresului in vederea demararii construirii zidului.

In campania electorala, Trump a insistat ca Mexicul va plati zidul.

Citeste si

"Suntem angajati in apararea frontierei, iar asta include construirea de ziduri", a declarat Ronald Vitiello, adjunctul interimar al sefului CBP.

"Strategia noastra multipla in vederea asigurarii sigurantei si securitatii poporului american include bariere, infrastructura, tehnologie si oameni".

Patru companii au fost selectate sa construiasca prototipurile, iar structura finala va amesteca mai multe caracteristici ale prototipurilor.

Agentia apreciaza ca prototipurile "vor furniza norme de design viitoare care probabil ca vor continua sa evolueze pentru ca sa indeplineasca cerintele Patrulei americane de frontiera (BPC) ".

Trump a anuntat ca unele portiuni ale zidului ar putea sa fie "transparente", pentru ca cei aflati de partea americana a frontierei sa nu fie loviti de saci cu droguri aruncate peste zid din Mexic. El a sugerat, de asemenea, ca portiuni ale zidului sa fie acoperite cu panouri solare.

Insa procurorul general al Californiei incearca sa blocheze construirea unui zid la frontiera.

Intr-un proces deschis saptamana trecuta intr-un tribunal districtual de la San Diego, procurorul argumenteaza ca Guvernul si-a depasit autoritatea renuntand la studii de impact asupra mediului si alte prevederi legislative.

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...