Armata americana a facut simulari de atac nuclear. Trump refuza orice dialog cu Coreea de Nord: Nu asta e solutia!

Miercuri, 30 August 2017, ora 20:42
11226 citiri
Armata americana a facut simulari de atac nuclear. Trump refuza orice dialog cu Coreea de Nord: Nu asta e solutia!
Foto: Arhiva Facebook/Casa Alba

Armata americana a efectuat doua teste care au simulat atacuri nucleare, intr-un poligon militar din statul Nevada, in contextul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, in timp ce presedintele Donald Trump a scris pe Twitter ca nu dialogul e solutia cu regimul de la Phenian.

Avioane militare americane "au efectuat doua zboruri-test, cu bombe de tip B61-12, pe 8 august, la Poligonul Tonopah din Nevada", transmite Administratia pentru Securitate Nucleara, din cadrul Departamentului american al Energiei, potrivit Mediafax.

"Doua dispozitive care nu erau incarcate cu focoase nucleare au fost lansate din avioane de vanatoare F-15E care decolasera din Baza aeriana Nellis. Au fost evaluate functiile nonnucleare ale armelor si capacitatea de lansare a avioanelor", precizeaza institutia, intr-un comunicat publicat pe site-ul propriu.

Inainte de acest comunicat, Trump a sugerat, intr-un mesaj ambiguu pe Twitter, ca o cautare a unei solutii diplomatice cu regimul de la Phenian este oricum sortita esecului.

"Statele Unite discuta cu Coreea de Nord de 25 de ani si le platesc bani extorcati. Dialogul nu este solutia!", a postat presedintele american, la o zi dupa ce regimul lui Kim Jong-un a tras o racheta care a survolat Japonia, informeaza News.ro.

Administratia lui Donald Trump, la fel ca si cea a lui Barack Obama, inaintea ei, foloseste in permanenta o tactica ce amesteca stimulente si critici dure la adresa regimului nord-coreean, in speranta de a-l determina sa renunte la programele sale nuclear si balistic.

Seful diplomatiei americane Rex Tillerson a anuntat in mod clar ca este deschis unor negocieri cu Phenianul, cu conditia ca ele sa vizeze dezarmarea nucleara a Coreei de Nord.

"Ei sunt pregatiti sa-si limiteze actiunile provocatoare si poate ca vom vedea aici drumul catre o forma de dialog undeva in viitorul apropiat", declara el in urma cu o saptamana.

Trump reactioneaza dur dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta deasupra Japoniei: Toate optiunile sunt pe masa

Coreea de Sud face un exercitiu de forta dupa testul cu racheta al Nordului: 4 avioane de lupta au lansat bombe grele

Coreea de Nord a lansat o racheta care a trecut pe deasupra Japoniei: Cetatenii au fost treziti din somn de alarma atomica

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Trump reactie rachete razboi Coreea Nord , #presedinte SUA
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
trampa nu are nici o solutie,acum sau mai tarziu..numai declansarea