Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Assad spune ca daca Trump va lupta cu teroristii va fi aliatul Siriei. Are, totusi, dubii legate de presedintele ales

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 10:27
2325 citiri
Assad spune ca daca Trump va lupta cu teroristii va fi aliatul Siriei. Are, totusi, dubii legate de presedintele ales
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Presedintele sirian Bashar al-Assad spera ca Donald Trump sa fie un aliat pe frontul din Siria, in lupta cu terorismul, insa afirma ca ramane precaut in a-l judeca.

Daca se va tine de promisiunea facuta in campanie, aceea de a lupta cu terorismul, atunci presedintele ales al SUA va fi un "aliat firesc", a declarat Assad, intr-un interviu acordat televiziunii de stat din Portugalia, RTP, arata BBC.

"Nu putem spune ce va face (Trump - n. red.), dar daca va lupta cu teroristii, bineinteles ca vom fi aliati in aceasta cauza, impreuna cu rusii, iranienii si alte tari", a declarat Assad.

Presedintele sirian a mai spus ca dorinta lui Trump de a se concentra pe lupta cu militantii Statului Islamic este "promitatoare", insa a adaugat: "Se poate tine oare de cuvant?".

Acesta a punctat ca are dubii legate de Trump si de strategia sa, din moment ce multi ii sunt impotriva chiar in interiorul administratiei sale si in presa centrala. "Cum va gestiona aceasta situatie? De aceea este ambiguu, nesigur. De aceea suntem foarte precauti in a-l judeca", a mai declarat Assad.

Legat de conflictul din Siria, Trump a declarat, inainte de a castiga alegerile din SUA, ca ar fi "o nebunie" ca America sa se opuna si fortelor siriene si militantilor Statului Islamic si ca a lupta pe acest front ar putea duce SUA in situatia de a se lupta cu Rusia. Iar Trump si-a aratat in nenumarate randuri admiratia fata de Vladimir Putin.

Politica SUA din prezent este aceea de a lupta cu militantii Statului Islamic si cu alti jihadisti, in timp ce ii sprijina pe rebelii moderati care se opun presedintelui Assad. Presedintele sirian priveste acesti rebeli ca pe niste teroristi.

O parte din presa americana, inclusiv New York Times, a sugerat deja ca Trump nu va mai ajuta rebelii care lupta cu Assad pentru ca "nu se stie cine sunt in realitate acesti oameni".

Luni, republicanul John McCain a criticat planul lui Trump de a relansa relatiile cu Rusia, afirmand ca pretul ar fi "macelarirea poporului sirian".

Vorbind in general despre politica dusa de americani, Assad a mai spus in interviul acordat televiziunii portugheze: "Cred ca sunt politia lumii. Cred ca sunt judecatorul lumii. Nu sunt".

Citeste si ce declara Trump despre razboiul din Siria si Assad in timpul campaniei electorale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Assad Donald Trump, #Assad Trump Siria, #presedinte Siria Trump, #America Trump razboi Siria , #presedinte SUA