Bob Woodward semneaza o carte cu dezvaluiri din Casa Alba: Trump a vrut sa-l asasineze pe Bashar al-Assad. Consilierii lui i-au ascuns documente de pe birou ca sa nu le semneze

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 21:13
8237 citiri
Bob Woodward semneaza o carte cu dezvaluiri din Casa Alba: Trump a vrut sa-l asasineze pe Bashar al-Assad. Consilierii lui i-au ascuns documente de pe birou ca sa nu le semneze

Consilieri apropiati ai presedintelui american Donald Trump ar fi luat masuri iesite din comun la Casa Alba intr-o incercare de a opri ceea ce ei califica drept "impulsuri periculoase" ale sefului lor, mergand pana la a face sa dispara sau a-i ascunde documente pentru ca el sa nu le semneze, potrivit unui nou volum aparut sub semnatura legendarului jurnalist de investigatie Bob Woodward, relateaza CNN, care a obtinut o copie a cartii, programata sa fie pusa in vanzare la 11 septembrie.

Cartea de 448 de pagini a lui Woodward, "Fear: Trump in the White House", ofera o privire din interior fara precedent prin ochii cercului de apropiati ai lui Donald Trump.

De la Biroul Oval pana la camera de situatii speciale de la Casa Alba, Woodward recurge la interviuri confidentiale pentru a ilustra modul in care unii dintre consilierii cei mai apropiati ai presedintelui il considera drept un pericol pentru securitatea nationala si incearca sa faca in asa fel incat comandantul suprem sa fie evitat in unele cazuri.

Multe dintre divergentele si ciocnirile zilnice au fost bine documentate, dar tabloul descris de apropiati, de staff-ul superior si de oficiali ai cabinetului lui Trump arata ca multi dintre ei considera situatia mult mai alarmanta decat parea pana acum.

Woodward ofera un tablou devastator al unei Case Albe disfunctionale sub presedintia lui Donald Trump, descriind in detaliu cum consilierii sai - atat actuali cat si fosti colaboratori - sunt exasperati de presedinte si din ce in ce mai ingrijorati de comportamentul sau instabil, de ignoranta sa si de inclinatia sa spre minciuna.

Seful de cabinet de la Casa Alba, John Kelly, il descrie pe Trump ca pe un "idiot" si "dezechilibrat", conform volumului citat. Ministrul apararii James Mattis a afirmat ca presedintele american se comporta ca un "elev de clasa a cincea sau a sasea". Si John Dowd, fostul avocat al lui Donald Trump, il descrie ca pe un "mincinos nenorocit", afirmand ca Trump ar ajunge in "salopeta portocalie" (in care sunt imbracati detinutii - n.red.) daca el ar depune marturie in fata procurorului special Robert Mueller.

Conform dovezilor adunate de Bob Woodward, dupa atacul chimic din 2017 atribuit regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad, Trump l-a chemat la el pe generalul Mattis si i-a spus ca ar dori sa-l asasineze pe Al-Assad, potrivit AFP, care citeaza Washington Post.

"Sa-l omoram! Haideti! Ii distrugem si ii batem!", ar fi declarat el. Mattis s-ar fi intors catre un consilier si ar fi spus: "Nu vom face nimic in aceasta privinta. Vom fi mult mai masurati!".

"Este un idiot. Este inutil sa-l convingi de ceva. E dezechilibrat. Suntem la balamuc", ar fi spus seful de cabinet John Kelly la o intalnire cu staff-ul lui Trump. "Nici macar nu stiu de ce suntem aici. Aici este cel mai rau loc de munca pe care l-am avut vreodata", ar fi adaugat el.

Dezvaluirile explozive despre Trump facute de persoane apropiate lui ar putea sa joace un rol in alegerile de la mijloc de mandat care vor avea loc in noiembrie. Cartea contine de asemenea detalii despre obsesia lui Donald Trump in legatura cu ancheta despre presupusa complicitate a echipei sale de campanie cu Rusia, inserand conversatii confidentiale dintre avocatii presedintelui si Mueller.

Rezumand situatia de la Casa Alba, Woodward scrie ca Trump este un "lider surescitat emotional, nestatornic si imprevizibil".

Ziaristul american Bob Woodward este co-autor al anchetelor care au dus la demisia presedintelui Richard Nixon in scandalul Watergate.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: AGERPRES