Calcaiul lui Ahile in cazul lui Trump: Sustinatorii lui s-ar simti tradati daca face numirea asta

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 13:01
3895 citiri
Calcaiul lui Ahile in cazul lui Trump: Sustinatorii lui s-ar simti tradati daca face numirea asta
Foto: Facebook/ Mitt Romney

Presedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, lucreaza intens in aceste zile la componenta Cabinetului sau, iar una dintre cele mai urmarite nominalizari este cea pentru functia de secretar de Stat.

Cativa dintre apropiatii omului de afaceri incearca insa sa-l convinga sa nu-l aleaga pentru conducerea diplomatiei americane pe cel invins in anul 2012 de Barack Obama la prezidentiale, Mitt Romney.

Directorul de campanie al lui Trump, Kellyanne Conway, spune ca sustinatorii republicanului s-ar simtit "tradati" daca fostul guvernator de Massachusetts ar fi urmatorul secretar de Stat, mai ales pentru ca Romney l-a criticat fatis pe omul de afaceri in campania prezidentiala.

"Oamenii s-ar simtit tradati sa se gandeasca la faptul ca guvernatorul Romney, care a pus sub semnul intrebarii caracterul, intelectul si integritatea lui Donald Trump, acum presedinte-ales, sa primeasca cel mai semnificativ post din cabinet", a spus Conway, duminica, citata de Haaretz.

De asemenea, aceasta sustine ca Romney a fost "ingrozitor" pentru Trump in ultimul an.

Si Newt Gingrich, fost candidat in cursa interna pentru desemnarea nominalizarii republicane la alegerile prezidentiale din 2012, este impotriva unei astfel de numiri, sustinand ca cei care l-au votat pe Trump s-ar simtit "extrem de dezamagiti".

"Cred ca vorbesc pentru cea mai mare parte a sustinatorilor lui Trump. In timp ce il sustinem pe presedintele-ales Trump in tot ce face, cred ca am fi extrem de dezamagiti daca l-ar numi pe Mitt in orice pozitie de autoritate", a spus Gingrich duminica, citat de The Hill.

"Nu cred ca exista ceva ce poate spune Mitt Romney si care sa nu sune fals si, sincer, patetic", a mai spus Gingrich, care a fost luat in calcul de Donald Trump pentru functia de vicepresedinte, alaturi de Chris Christie si Mike Pence, fiind preferat cel din urma.

In luna martie, Romney a spus ca declaratiile omului de afaceri "alarmeaza aliatii si alimenteaza antipatia adversarilor nostri". In replica, Trump la ironizat si a spus ca acesta "merge ca un pinguin".

Dupa alegeri, insa, relatiile dintre cei doi s-au dezghetat, iar Romney chiar a mers la clubul privat de golf al lui Trump, din New Jersey, pentru o intalnire privata in care sa discute despre posibilitatea de a se alatura noii administratii.

Nominalizandu-l pe Romney, Trump ar dori astfel sa se adreseze si republicanilor traditionali, care erau foarte sceptici in ce il priveste pe omul de afaceri, din cauza experientei sale si a temperamentului.

In plus, Romney este privit cu ochi buni de parlamentarii republciani si a fost sustinut de numerosi experti republicani in securitate nationala, in timpul candidaturii pentru Casa Alba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Mitt Romney secretar Stat Trump, #Trump nominalizare Romney secretar de Stat , #presedinte SUA