Cat a "saracit" Donald Trump de cand este presedinte

Joi, 22 Iunie 2017, ora 11:55
3325 citiri
Cat a "saracit" Donald Trump de cand este presedinte
Foto: Ziare.com

Averea neta a presedintelui american Donald Trump a scazut la 2,9 miliarde de dolari, de la 3 miliarde de dolari in 2016.

Aceasta scadere arata ca spatiile de birouri detinute de liderul de la Casa Alba nu aduc atat de multi bani cat au anticipat bancile care i-au imprumutat bani, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Calculele, facute la cinci luni de la inaugurarea lui Trump ca presedinte al Statelor Unite, pe 21 iunie, se bazeaza pe datele obtinute de la banci, documente referitoare la ipoteci, rapoarte anuale si o noua declaratie financiara publicata de Trump pe 16 iunie.

Scaderea a fost determinata in mare parte de scaderea valorii a trei cladiri de birouri din Manhattan, pentru care datele bancilor care l-au finantat pe Trump ofera o imagine consistenta, si anume ca performantele lor sunt sub cele estimate la momentul cand Trump a obtinut credite.

Imobilele - Trump Tower, 40 Wall Street si 1290 Avenue of the Americas, un turn la care Trump detine o participatie de 30% - sunt victimele schimbarilor care au avut loc pe piata birourilor din New York, unde chiriasii sunt atrasi de zgarie-nori noi, iar cererea pentru proprietatile vechi este in scadere.

Calculele Bloomberg, bazate anterior pe estimarile bancilor, sunt realizate in functie de rezultatele financiare reale ale celor trei proprietati dezvaluite de managerii trusturilor care detin datoriile lui Trump.

Valoarea actuala a acestor proprietati a fost revizuita in scadere cu 380 de milioane de dolari.

Reprezentantii Trump Organization au refuzat sa comenteze.

Scaderea valorii celor trei turnuri a fost compensata aproape in totalitate de succesul altor activitati ale imperiului Trump. Portofoliul sau de active lichide, intre care numerar, a crescut la 230 de milioane de dolari, de la 170 de milioane de dolari, in urma vanzarii unor apartamente si a altor sume incasate de Trump International Hotel Las Vegas, precum si a vanzarii unui penthouse in Manhattan.

Presedintele a vandut majoritatea portofoliului sau de actiuni vara trecuta, a declarat in decembrie un purtator de cuvant.

Companiile lui Trump au incasat noi comisioane pentru licente pentru proiecte din Vancouver si Kolkata.

In termeni anuali, veniturile a 16 cluburi de golf si statiuni au urcat cu 3%. Vanzarile Mar-a-Lago, vizitata frecvent de Trump dupa alegeri, au urcat cu 25%.

In prezent, aceste proprietati au o valoare combinata de 720 de milioane de dolari, in crestere de la 710 milioane de dolari, conform indicelui Bloomberg al miliardarilor, dar avansul a fost limitat de scaderile inregistrate la unele cluburi de golf.

Ce datorii are Donald Trump

In acelasi timp, datoriile lui Trump au scazut de la 630 de milioane de dolari in 2016 la cel putin 550 de milioane de dolari, conform datelor creditorilor si programului de rambursare.

Imobilul din Wall Street, evaluat la 540 de milioane de dolari in 2015, a estimat atunci profit operational net, inainte de taxe, de 22,6 milioane de dolari, dar in 2016 a castigat numai 17,4 milioane de dolari, an in care a fost pe lista de observatie a unei banci pentru ca veniturile din chirii abia daca au acoperit ratele. Indicele Bloomberg evalueaza imobilul la 400 de milioane de dolari, in baza performantelor de anul trecut.

Trump Tower, unde s-a aflat locuinta si sediul central al lui Trump inainte de a se muta la Casa Alba, are o problema similara. Birourile si magazinele au fost evaluate la 480 de milioane de dolari in 2012, iar profitul operational net la 20,4 milioane de dolari. Proprietatea a generat anul trecut profit operational net de 14,1 milioane de dolari, dupa ce cheltuielile ridicate au erodat veniturile. Cladirea, care include penthouse-ul lui Trump, este evaluata in prezent la 450 de milioane de dolari.

Turnul de birouri din 1290 Avenue of the Americas, detinut de Trump in parteneriat cu Vornado Realty Trust, nu a indeplinit nici el asteptarile creditorilor. Cladirea a fost evaluata la 2 miliarde de dolari in 2012, in baza unui profit operational net estimat la 97,7 milioane de dolari, dar anul trecut a generat numai 77,7 milioane de dolari.

Trump si-a pastrat dreptul de proprietate asupra companiilor sale dupa alegerea sa ca presedinte. Spre deosebire de ocupantii precedenti ai Casei Albe, el nu a vandut active. In schimb, si-a transferat proprietatile intr-un trust administrat de fiii sau adulti Donald Jr. si Eric si catre Weisselberg, directorul general al Trump Organization.

Estimarile proprii ale lui Trump pentru averea sa sunt deseori mai mari decat cele independente. Cand si-a anuntat candidatura in 2015, echipa sa de campanie a publicat un document potrivit caruia averea lui Trump ar fi de 8,7 miliarde de dolari. Ulterior in acel an, cand Bloomberg i-a estimat averea la 3 miliarde de dolari, el a spus ca este "un raport prost". Ulterior, Trump a repetat ca averea sa este de peste 10 miliarde de dolari.

Una dintre diferente intre estimarile lui Trump si cele ale Bloomberg este valoarea brandului sau personal. Astfel, Trump estimeaza valoarea brandului sau la 3,3 miliarde de dolari, iar Bloomberg la numai 35 de milioane de dolari.

Eveniment Quarterly Report

Românii cumpără on-line haine, pantofi și mâncare de la restaurant. La ce produse și servicii suntem ultimii în UE
Românii cumpără on-line haine, pantofi și mâncare de la restaurant. La ce produse și servicii suntem ultimii în UE
Românii au preferat să plătească pe internet în 2022 preponderent pentru haine, pantofi și accesorii, fiind peste media europeană și în privința plăților on-line pentru livrări de la...
O fabrică de armament din Ardeal investește în creșterea producției de muniție la standarde NATO. Licitație internațională la UM Cugir
O fabrică de armament din Ardeal investește în creșterea producției de muniție la standarde NATO. Licitație internațională la UM Cugir
Una dintre societățile importante din România, care produc armament și muniție la standarde NATO, își modernizează linia de producție. Uzina Mecanică Cugir cumpără o „mașină de...
#avere neta Trump scazut, #Trump avere 2017, #avere Trump presedinte SUA , #presedinte SUA