Ce a facut Trump in primele doua zile de cand e presedinte al Americii

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 11:44
10526 citiri
Ce a facut Trump in primele doua zile de cand e presedinte al Americii
Foto: Facebook/Donald Trump

Primul weekend al presedintelui Donald Trump la Casa Alba a constat, in mare parte, in critici aduse presei, acuzata ca a prezentat intr-o lumina nefavorabila dimensiunea multimii prezente la ceremonia de investitura.

Insa Administratia Trump planuieste niste schimbari majore, care vor avea efecte pe termen lung, relateaza CNN.

Iata o lista a actiunilor Administratiei Trump in primele 48 de ore de la investire:

1. A preluat conducerea asupra intregului guvern federal.

2. A emis un ordin executiv menit sa contribuie la desfiintarea programului ObamaCare.

3. A inlaturat o reducere la asigurarea ipotecara anuala, pe care o platesc cei care au luat imprumuturi pentru locuinte, cu sprijinul guvernului.

4. A ordonat agentiilor sa "inghete" orice noi reglementari, pentru ca noua administratie sa aiba timp sa le analizeze.

5. A primit unda verde de la Departamentul de Justitie ca ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, sa ocupe un post important la Casa Alba.

6. A facut o vizita la CIA, unde li s-a adresat angajatilor. De asemenea, Trump a primit codurile nucleare.

7. Mike Pompeo, numit de Trump in functia de director al CIA, si-a contrazis declaratiile anterioare si a spus ca este dispus sa revizuiasca limitele tehnicilor de interogare, inclusiv waterboarding (simularea inecului), daca agentii de informatii cred ca acest lucru este necesar.

8. Trump a sugerat posibilitatea unui nou conflict in Irak, dupa ce a precizat ca regreta ca SUA nu au pus controlul pe rezervele de petrol ale tarii. Totodata, Trump a transmis CIA: "Ar fi trebuit sa pastram petrolul. Poate vom mai avea o sansa".

9. Trump a vorbit cu presedintele Mexicului si a declarat ca cei doi se vor intalni la finalul lui ianuarie.

10. A vorbit cu premierul canadian despre relatiile economice dintre cele doua tari.

11. A anuntat ca are programate intalniri cu liderii din Mexic si Canada, pentru a incepe renegocierea Acordului Nord-American de Comert Liber (NAFTA).

12. A anuntat ca prima intalnire a sa cu un lider strain va avea loc vineri si va fi cu premierul britanic Theresa May.

13. Administratia Trump a sugerat ca va exista o schimbare de directie in eforturile Departamentului de Justitie pentru drepturile civile, deoarece a cerut amanarea unui proces privind o lege din Texas care le cere votantilor sa prezinte anumite tipuri de acte de identitate emise de guvern.

14. Administratia Trump s-a pregatit sa emita mai multe ordine executive saptamana aceasta.

15. Au inceput discutiile pentru mutarea Ambasadei SUA in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

16. Trump s-a confruntat cu primul dezastru natural ca presedinte, dupa tornadele mortale din statul Georgia.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#decizii Administratia Trump, #primele zile Trump presedinte , #presedinte SUA