Ce face Trump pentru a face "America minunata din nou": Taie joburi de la NASA

Vineri, 31 Martie 2017, ora 17:23
3724 citiri
Ce face Trump pentru a face "America minunata din nou": Taie joburi de la NASA
Fotoz: Facebook/Donald Trump

Una dintre primele masuri luate de Donald Trump dupa ce s-a instalat la Casa Alba a fost sa inghete angajarile la stat. Mii de locuri de munca au ramas vacante, fara a putea fi angajati specialisti. Multe astfel de joburi sunt din agentii pe care Trump sustine ca le pretuieste, asa cum e NASA.

O privire mai atenta arata si despre ce fel de joburi e vorba, cel putin la NASA. Acestea sunt de toate felurile, conform Gizmodo: de la inginer aerospatial la Marshall Space Flight Center din Alabama, pana la contabili la Kennedy Space Center in Florida sau ingineri in calculatoare la Goddard Space Flight Center in Maryland.

Despre NASA si rolul sau in explorare si in dezvoltarea tehnologiei in SUA Trump a vorbit in termeni elogiosi intotdeauna. Cu toate acestea, bugetul propus in SUA recomanda taieri de fonduri agentiei. Asta, chiar daca Trump a declarat ca i-ar placea sa vada cum americanii calatoresc pe Marte. E cam greu sa faci asta fara ingineri aerospatiali, comenteaza Gizmodo.

Iar aceste liste cu joburi inghetate vor fi din ce in ce mai lungi. In plus, conform sursei, Oficiul Managementului si Bugetului (OMB) se gandeste sa taie de tot aceste posturi.

Exista bineinteles si un segment de populatie care intotdeauna va crede despre angajatii guvernamentali ca au locuri de munca "caldute" si ca orice taieri ale cheltuielilor sunt bune. Insa aceste taieri au un impact direct asupra numarului de joburi disponibile in domenii ca stiinta si tehnologia. Iar America ar putea suferi mult din acest punct de vedere in era Trump.

Daca ar da unda verde angajarilor la NASA, s-ar crea destule locuri de munca si tinerii ar sti ce studii sa faca, ceea ce, in final, ar ajuta America sa se dezvolte.

Chiar daca America a devenit o superputere gratie sectorului privat, arata sursa, multe dintre reusitele majore ale secolului XX, indiferent ca e vorba despre Internet sau aselenizare, au avut la baza cercetarea, care a fost finantata si incurajata de stat.

Gizmodo isi incheie articolul adresandu-i-se liderului de la Casa Alba: "Daca vrei sa faci America minunata din nou, lasa agentiile ca NASA sa angajeze oamenii de care au nevoie!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#posturi inghetate NASA, #taiere buget NASA, #Trump NASA , #presedinte SUA