Ziare.com

Trump va fi presedinte, desi pe Clinton au ales-o mai multi americani UPDATE Diferenta a trecut de 600.000 de voturi

de Irina Olteanu
Duminica, 13 Noiembrie 2016, ora 08:50

   

Trump va fi presedinte, desi pe Clinton au ales-o mai multi americani UPDATE Diferenta a trecut de 600.000 de voturi
Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, avand sustinerea a 290 de electori. Pentru a obtine victoria, el avea nevoie de cel putin 270 de electori din cele 50 de state americane plus Washington, D.C.. Hillary Clinton a castigat doar 228 electori.

Insa, la votul popular, Clinton este tot mai clar ca a iesit invingatoare, chiar daca datele sunt inca preliminare. Mai exact, Clinton avea duminica dimineata (la 08:50, ora Romaniei) un avans de 630.976 de voturi, arata datele prezentate de New York Times. Mentionam ca la aceste alegeri si-au exprimat optiunea peste 120 de milioane de cetateni americani.

Citeste totul despre cum s-au desfasurat alegerile din SUA


Fiecare stat are un numar diferit de electori, egal cu numarul de reprezentanti ai statului respectiv in Senat si Camera Reprezentantilor. In total sunt 538 de electori.

Votul electorilor va avea loc in acest an in 19 decembrie. Desi, in principiu, votul electorilor ar trebui sa coincida cu votul popular majoritar stabilit pentru fiecare stat in parte (majoritatea statelor au legi destul de drastice pentru a pedepsi electorii care isi dau votul in alt fel decat rezultatul alegerilor statului respectiv), au existat trei cazuri in istoria SUA in care electorii au decis sa voteze altfel.

Pana la aceasta ora s-a incheiat numararea voturilor in 35 de state. Au mai ramas 15 state sa anunte rezultatele finale. Potrivit datelor de pana acum, Donald Trump a iesit castigator in 30 de state, iar Hillary Clinton in 20 si in Washington, D.C.

Iata cum arata in acest moment harta SUA colorata in functie de rezultatele partiale anuntate deja, potrivit New York Times:

Foto: New York Times


Dupa anuntarea rezultatelor, Donald Trump a sustinut si primul discurs in care a facut un apel catre americani sa fie "un popor unit" si a promis ca impreuna vor reconstrui America si visul american.


Miercuri seara, Hillary Clinton a sustinut primul discurs dupa ce a pierdut presedintia Statelor Unite in fata lui Donald Trump. Ea a inceput discursrul spunand ca l-a felicitat pe Donald Trump pentru victorie si ca spera sa poata lucra impreuna "pentru binele Americii": "Voi crede mereu in America".

O analiza a electoratului arata ca Clinton a fost preferata minoritatilor, dar nu de ajuns cat sa ajunga presedinte. Ea a obtinut 65% dintre voturile hispanicilor, in timp ce Donald Trump a castigat 29%. De asemenea, 88% dintre alegatorii de culoare au sustinut-o pe democrata si 8% care au votat pentru republican.

Ziare.com iti prezinta LIVE TEXT, rezultatele partiale din fiecare stat. Mai jos se afla, in ordine alfabetica, cele 50 de state din SUA. In cele notate cu albastru conduce Hillary Clinton, iar in cele notate cu rosu Donald Trump se afla in avantaj

Alabama - S-au numarat toate voturile in acest stat, iar Donald Trump se afla pe primul loc, cu 62,9%. Hillary Clinton are 34,6%. In Alabama sunt 9 electori.

Alaska - S-au numarat pana acum 99% dintre sufragii. Donald Trump este pe primul loc cu 52,9%, in timp ce Hillary Clinton a obtinut 37,7%. Alaska are 3 electori.

Arizona - Au fost numarate toate voturile, iar Donald Trump a iesit castigator cu 49,6%. Hillary Clinton are 45,3%. In Arizona sunt 11 electori.

Arkansas - Donald Trump a castigat cu 60,4%, in timp ce Hillary Clinton are 33,8%, arata rezultatele finale, dupa numararea tuturor voturilor. In Arkansas sunt 6 electori.

California - Hillary Clinton a castigat in acest stat foarte important, ce are 55 de electori, arata rezultatele finale. A obtinut 61,5% din voturi, iar Donald Trump are 33,3%.

Carolina de Nord - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a fost declarat castigator cu 50,5%. Hillary Clinton a obtinut 46,7%. Initial, dupa numararea primelor voturi, democrata s-a aflat pe primul loc. Carolina de Nord are 5 electori.

Carolina de Sud - Numararea tuturor voturilor s-a incheiat, Donald Trump fiind desemnat castigator cu 55,6% din voturi. Contracandidata sa, Hillary Clinton, are 40%. In Carolina de Sud sunt 9 electori.

Colorado - Hillary Clinton a fost desemnata castigatoare, dupa numararea tuturor voturilor, cu 46,9%. Donald Trump se afla pe locul doi, avand 44,8%. Colorado are 9 electori.

Connecticut - S-au numarat 96% din voturi si pe primul loc in acest moment se afla Hillary Clinton cu 54% din voturi. Donald Trump are 41,6%. In Connecticut sunt 7 electori.

Dakota de Nord - Toate voturile au fost numarate. 64,1% dintre sufragii au fost obtinute de Donald Trump, aflandu-se pe primul loc. Contracandidata sa, Hillary Clinton, are 27,8% din voturi. In Dakota de Nord sunt 3 electori.

Dakota de Sud - Dupa numararea a 100% dintre voturi, Donald Trump a obtinut 61,5% si se afla pe primul loc, iar Hillary Clinton are 31,7%. Dakota de Sud are 3 electori.

Delaware - S-a incheiat numararea voturilor. Hillary Clinton a obtinut 53,4% dintre sufragii si se afla pe primul loc, iar Donald Trump are 41,9%. In Delaware sunt 3 electori.

Florida - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a iesit invingator cu 49,1% din voturi. Hillary Clinton a obtinut 47,7%. Florida este un stat foarte important, avand 29 de electori.

Georgia - S-au numarat toate voturile din acest stat. Donald Trump a castigat cu 51,4%, iar Hillary Clinton are 45,5%. In Georgia sunt 16 electori.

Hawaii - Dupa numararea tuturor voturilor, Hillary Clinton conduce cu 62,3%, in timp ce Donald Trump are 30,1%. In Hawaii sunt 4 electori.

Idaho - S-a incheiat numararea tuturor voturilor, Donald Trump fiind declarat castigator. El a obtinut 59,2% dintre sufragii, in timp ce Hillary Clinton are doar 27,6%. In Idaho sunt 4 electori.

Illinois - Hillary Clinton conduce dupa numararea a 99% din voturi cu 55,4%. Contracandidatul sau, Donald Trump, are 39,4%. In Illinois sunt 20 de electori.

Indiana - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a obtinut 57,2% din voturi. Rivala sa democrata, Hillary Clinton, a obtinut 37,9% dintre voturi. Indiana are 11 electori.

Iowa - S-au numarat 99% din voturi. Pana in acest moment Donald Trump conduce cu 51,8%, iar Hillary Clinton are 42,4%. In Iowa sunt 6 electori.

Kansas - S-au numarat 99% din voturi, iar Donald Trump conduce cu 57,2%. Hillary Clinton are momentan 36,1%. Kansas are 6 alectori.

Kentucky - Au fost numarate toate voturile. Donald Trump a obtinut 62,5%, iar rivala sa democrata, Hillary Clinton, a obtinut 32,7% din sufragii. In Kentucky sunt 8 electori.

Louisiana - S-a incheiat numararea voturilor, iar Donald Trump se afla pe prima pozitie cu 68,1% din voturi. Hillary Clinton ocupa pozitia secunda cu 38,4% din voturi. Louisiana are 8 electori.

Maine - Au fost numarate toate voturile, iar Hillary Clinton a castigat cu 47,9%. Donald Trump are 45,2%. Sunt 4 electori in Maine.

Maryland - Au fost numarate aproape toate voturile, mai exact 99%. Hillary Clinton se afla pe prima pozitie, cu 60,5%, iar Donald Trump are 35,3%. In Maryland sunt 10 electori.

Massachusetts - Hillary Clinton a castigat in acest stat, cu 60,8%, arata rezultatele finale. Donald Trump, aflat pe locul doi, a obtinut 33,5%. Massachusetts are 11 electori.

Michigan - Donald Trump are 47,6% in acest stat dupa numararea a 100% dintre sufragii, iar Hillary Clinton a obtinut 47,3%. Michigan are 16 electori.

Minnesota - Hillary Clinton se afla pe primul loc, cu 46,8% din voturi, insa Donald Trump se afla la o distanta foarte mica, avand 45,4%, dupa numararea tuturor sufragiilor. In Minnesota sunt 10 electori.

Mississippi - Au fost numarate toate voturile, iar Donald Trump a fost declarat castigator cu 58,3%. Contracandidata sa, Hillary Clinton, are 39,8%. Mississipi are 6 electori.

Missouri - S-au numarat 99% din voturi. Daca initial Hillary Clinton conducea in acest stat, Donald Trump se afla acum pe primul loc cu 57,1% din voturi. Hillary Clinton a obtinut 38%. In Missouri sunt 10 electori.

Montana - Toate voturile au fost numarate. Donald Trump a castigat cu 56,5%, in timp ce Hillary Clinton a obtinut 36%. Montana are 3 electori.

Nebraska - Donald Trump se afla pe primul loc, cu 60,3%, iar Hillary Clinton are 34%, dupa numararea tuturor voturilor. In Nebraska sunt 5 electori.

Nevada - Dupa ce toate voturile au fost numarate, Hillary Clinton se afla pe primul loc cu 47,9%, iar Donald Trump are 45,5%. Nevada are 6 electori.

New Hampshire - S-au numarat toate voturile. Hillary Clinton a obtinut 48% dintre sufragii, in timp ce Donald Trump are 47%. In New Hampshire sunt 4 electori.

New Jersey - S-au numarat 99% din voturi, iar Hillary Clinton conduce cu 54,9%. Contracandidatul sau, Donald Trump, are 41,9%. Sunt 14 electori in New Jersey.

New Mexico - Hillary Clinton se afla pe primul loc, cu 48,5% din voturi, dupa anuntarea rezultatelor finale. Donald Trump este pe locul doi cu 40% din voturi. New Mexico are 5 electori.

New York - Hillary Clinton se afla pe prima pozitie, cu 58,9%, potrivit rezultatelor dupa numararea a 99% dintre voturi. Donald Trump are doar 37,4%. New York are 29 de electori.

Ohio - S-au numarat toate voturile si Donald Trump a iesit castigator cu 52,1% dintre sufragii. Hillary Clinton a obtinut 43,5% din voturi. Ohio are 18 electori.

Oklahoma - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a fost declarat castigator cu 66,9% din voturi. Hillary Clinton are 28,9%. In Oklahoma sunt 7 electori.

Oregon - S-au numarat 99% din voturi, iar Hillary Clinton se afla pe prima pozitie, cu 51,5%. Contracandidatul sau, Donald Trump, are 41,4%. In Oregon se afla 7 electori.

Pennsylvania - S-au numarat 99% din voturi iar Donald Trump se afla pe primul loc cu 48,9%, iar Hillary Clinton se afla la o distanta foarte mica, avand 47,6%. Initlial, Hillary Clinton a condus in acest stat cu 80,3% din voturi. Pennsylvania are 20 de electori.

Rhode Island - Au fost numarate 100% din voturi, iar Hillary Clinton se afla pe prima pozitie cu 54,9%. Donald Trump are 40,3%. Rhode Island are 4 electori.

Tennessee - Toate voturile au fost numarate. Donald Trump conduce cu 61,1%, in timp ce Hillary Clinton are 34,9%. Tennessee are 11 electori.

Texas - Donald Trump conduce dupa numararea a 99% din voturi. Republicanul a obtinut 52,6%, in timp ce Hillary Clinton are 43,4% din voturi. Texas are 38 de electori.

Utah - S-au numarat 78% dintre voturi, iar in acest moment Donald Trump are 46,8%. In schimb, Hillary Clinton a obtinut 27,8%. Utah are 6 electori.

Vermont - S-au numarat toate voturile, iar Hillary Clinton conduce cu 61,1%. Donald Trump se afla pe locul doi cu 32,6%. Vermont are 3 electori.

Virginia - Dupa numararea a 99% din voturi, Hillary Clinton se afla pe primul loc cu 49,7%. Donald Trump a obtinut 45%. Virginia are 13 electori.

Virginia de Vest - S-au numarat 100% din voturi, iar Donald Trump conduce cu 68,7%, iar Hillary Clinton are 26,5%. Virginia de Vest are 5 electori.

Washington - Au fost numarate 72% dintre voturi, iar Hillary Clinton a obtinut 55,6%, in timp ce Donald Trump are 38,1%. In Washington sunt 12 electori.

Washington, D.C - Au fost numarate toate voturile, iar Hillary Clinton a obtinut 92,8%, in timp ce Donald Trump are 4,1%. In Washington, D.C. sunt 3 electori. Desi Washington, D.C este orasul capitala a SUA se ia in considerare ca stat separat.

Wisconsin - Donald Trump a castigat in acest stat, arata rezultatele finale, cu cu 47,9%, in timp ce Hillary Clinton are 46,9%. Wisconsin are 10 electori.

Wyoming - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump este pe primul loc cu 70,1%. Hillary Clinton are doar 22,5%. In Wyoming sunt 3 electori.

****************

Votul pentru alegerea presedintelui SUA este un vot indirect. Mai intai are loc votul popular, al cetatenilor, dupa care electorii desemnati in fiecare stat voteaza presedintele SUA.

Anul acesta, exprimarea votului popular s-a incheiat pe 8 noiembrie. Majoritatea optiunilor de vot ale cetatenilor determina castigatorul intr-un stat, iar electorii alesi din fiecare stat vor vota, in principiu, asa cum au decis majoritatea cetatenilor din acel stat.

Fiecare stat are un numar diferit de electori, egal cu numarul de reprezentanti ai statului respectiv in Senat si Camera Reprezentantilor. In total sunt 538 de electori (care formeaza Colegiul Elector), iar candidatul care castiga majoritatea absoluta a voturilor electorilor, 270 de voturi, este desemnat presedintele SUA.

Votul electorilor va avea loc in acest an in 19 decembrie. Desi, in principiu, votul electorilor ar trebui sa coincida cu votul popular majoritar stabilit pentru fiecare stat in parte (majoritatea statelor au legi destul de drastice pentru a pedepsi electorii care isi dau votul in alt fel decat rezultatul alegerilor statului respectiv), au existat trei cazuri in istoria SUA in care electorii au decis sa voteze altfel.

La inceputul lunii ianuarie, presedintele Senatului va deschide rezultatul votului Colegiului Elector si il va citi in plenul sedintei comune a Camerei Reprezentantilor si a Senatului. Candidatul care reuseste sa stranga 270 de voturi de la electori va deveni presedintele SUA.

In cazul in care niciun candidat nu obtine minimul necesar de 270 de voturi, atunci Camera Rerezentantilor decide prin vot cine va fi presedintele SUA.Citeste mai multe despre sistemul de vot din SUA si de ce unele state sunt considerate-cheie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 157820 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
133 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Situatia in acest moment

Trump wins NC, ID, NE; Clinton wins CA, OR and HI | Electoral update: Trump 216, Clinton 197
Unul dintre cei doi se va impiedica tocmai pe linia de sosire.

 

Totii politicienii sint in tensiune, Trump a bagat spaima in ei

Electoral update: Trump 232, Clinton 209

 

q

sunteti in urma mai ziare.roata s-a intors dar pt trump

 

BRAVO, POPOR AMERICAN!

Felicitari castigatorului! A demonstrat ca, intr-adevar, este un om competitiv!

 

"ANALISTII" ROMANI,

cei care iubesc neo-marxismul, poate se vor ascunde de pe ecranele patriei? Nu de alta, dar acum sunt si procurorii romani LIBERI sa-i intrebe cum au ingropat Romania si neamul romanesc, in numele "corectitudinii politice"?! Poate-i intreaba cineva pe socialistii caviar din Romania, in numele cui au devalizat si jefuit Romania si pe romani? Poate-i intreaba de ce au trecut legi antiromanesti prin Parlamentul Romaniei? Servind pe cine? P.S. Personal, sunt fericit ca pot sa vorbesc liber, ceea ce doresc, fara ca niste BOLNAVI autosuficienti sa-mi spuna cat, cu cine si ce sa vorbesc!! Succes poporului american!

 

vorbesti aiureli! cu Trump la Casa Alba PSD castiga alegerile

daca SUA isi reduce interesul pentru Europa de Est (cum a promis Trump), vor reveni aici la putere fortele politice prorusesti - 244-209 pentru Trump la ora curenta - smecherul i-a suflat Clintonitzei pestele cel mare (Florida)

q

poate aflam si de contractul bechtel?

"FIECARE PASARE

pe limba ei piere!" O vorba inteleapta de la romani!

 

promisiunile lui Trump nu pot fi tinute decat cu tabere de

munca fortata, lagare de concentrare si expulzari masive - acesta ar fi "brexitul" americanilor - ce urmeaza daca castiga Trump, racirea relatiilor americanilor cu Uniunea Europeana, o noua alianta economica Bruxelles-Moscova si incordarea relatiilor SUA cu China? urmariti indecsii bursieri dupa ce se anunta presedintele

COANA CLINTON

va face terapie indelungata, in anchetele F.B.I-ului! Abia de acum incepe calvarul vietii "preotesei" iluminate! De Clinton e mai usor, a fost Presedinte si ei nu-si baga sefii la puscarie! Se va retrage pe Insula "Lolita" si va trai fericit, pana in ultima clipa! Alaturi de ceilalti maniaci sexuali!

 

CRISTIAN DIACONESCU,

dezamageste profund prin textul sau! De ce? Pentru simplul motiv ca nu face nici un serviciu starii natiunii romane, cand sustine "ce bine ar fi" cu Hilara, ca "ea ne cunoaste, stie unde este Bucurestiul pe harta, fara GPS" si alte asemenea gogosi! Poate, onest ar fi din partea lui, sa explice romanilor de ce, timp de 26 de ani, "liderii" Romaniei, printre care s-a aflat si el, NU au inarmat armata Romnaniei, nu au dezvoltat economia Romaniei, au corupt pana la os fiecare institutie de forta a Romaniei, ci doar au JEFUIT la drumul mare, bazandu-se ca-i salveaza "strainul"? Despre acest subiect nici nu se discuta: despre VINOVATIA criminala a liderilor Romaniei, recentului sfert de veac! Acum se dau de ceasul ***, ca, lebada neagra numita Trump, ii va aduce si pe romani, inainte de alegeri, in fata ADEVARULUI "competitivitatii" acestor clone cu chipuri masculine, dar eminamente IMPOTENTE! TREZITI-VA, pana nu este prea tarziu! La vot, romani!

 

FRICOSUL DIACONESCU

te face sa-ti fie greata! Ascultati-l pe TVR!

 

Suporteri ai Hilarey Clinton sint socati la New York City HQ,unii

au inceput sa plinga ,altii se pregatesc pentru atac de cord. Altfel a fost atmosfera aici cinci ore in urma, de fapt ei s-au adunat sa sarbatoreasca victoria ei.
Electoral update: Trump 244, Clinton 215

 

Aș fi sperat să nu se intample asta!

Că Trump va caștiga, bănuiam oarecum, mizand pe elementul surpriză care l-a insoțit toată campania. Nu la asta vreau să mă refer, ci că e urat să scrieți așa ceva: "unii au inceput sa plinga ,altii se pregatesc pentru atac de cord". Mania asta, de a-ți bate joc de cei care au altă opinie și pierd, indică un aspect cu adevărat negativ in urma acestui vot: o segregare puternică a societății americane, care nu folosește absolut nimănui. Dar poate mă inșel și numai in randul conaționalilor noștri apare această ruptură .

'Neata Patrida

Sa stiti si voi,in SUA sunt multe,multe localitati care seamana intre timp cu localitati din Romänia,se pare ca SUA ne-a ajuns din urma.Asta e rezultatul capitalismului de tip cazino Wall Street,valori volatile fara o baza in economia reala.Da'ma rog tot trebuia cineva sa fie "groparul" capitalismului.

 

De fapt, nu pacaliciul Trump a castigat,

ci Putin, veti vedea. Si am indoieli ca a facut-o cinstit...

 

Traiasca Donald Trump,Presedintele S.U.A.

America first...

 

Ce-mi place

Va fi haos. Asa le trebuie. Ei fac ei trag.

 

...vulpea si strugurii...

..cine te opreste sa copiezi stilul ?
Ramane cum zici tu,noi traim cum vrem noi !
Aici,daca gresesti,sigur nu primesti cu "suspendare",dar pentru ca suntem omenosi...nici la pedeapsa capitala nu condamnam.
350-500 de ani ...cu executare...suna mai uman,nu-i asa?

Wow ! ..... Bravo , Donaldo !!!

Bravo americanilor!!! Bravo ca ati votat corect,
ca ati batut-o pe babalesby antipatica si perversa Killary, pasul urmator ar fi s-o bagati la zdup,
- la racoare, caci acolo este locul ei.

interesant cum postacii pesedisti l-au sustinut pe Trump

inseamna ca in Europa de Est Trump serveste voluntar sau involuntar interesele rusesti - https://www.youtube.com/watch?v=Ee_uujKuJMI - ce polita de asigurare are Romania impreuna cu cei peste 3 milioane de expati in aceasta situatie ? am intrat in NATO si EU cu costuri uriase; practic s-a vandut tara pentru iluzia unor garantii ce par din ce in ce mai subrede - afacere bulgareasca

......................................................................................................................................................................

 

Sinteti mici copii!

Nato ramine Nato, UE ramine UE! Problema este ca anumite forte prea isi incordeaza muschii! Lumea nu doreste acest lucru. O dezangajare de la inarmare si cheltuirea banilor pe armate, servicii secrete, etc....duce la saracie! Stai linistit ca nu vine niciun rus peste tine! Acum razboiul este economic si in loc sa ne dezvoltam ne uitam in gura celor care vor cu tot dinadinsul infruntare!

sint eu postac psdist ?

mi-ai citit vreodata comentariile ?

pentru mine,psd nu exista,nu l-am votat niciodata.
la fel pnl,nu voi vota niciodata pnl care s-a aliat
cu psd si a format monstrul usl.

in sua,baba era reprentanta unui electorat identic
cu cel al psd in romania iar propaganda ei mizerabila
a fost identica cu propaganda psd+antena 3.

iti recomand sa nu generalizezi fara sa cunosti
realitatea.

romanii care au fost de partea lui clinton sint adeptii
neomarxismului care le-a incetosat si bruma de ratiune
pe care o mai aveau.
dar,nu toti sint psdist,dimpotriva...
eu sint total anti psd si pro trump...

iti recomand sa faci un produs cartezian a 2 multimi
si vei obtine toate combinatiile posibile pe care,
dupa ce le analizezi,vei putea trage concluzii corente.

"sint eu postac psdist ?"

Nu ma asteptam din partea d-lui trolheim sa ne "bage texte"

de genul terranova de cincinatti,

sa-ti zica, ...dumitale stimbile, 'ia cpeica, na copeica' si sa te numeasca 'demonoVSKI'

Sunt de-adreptul dezamagit, dumnealui dansul a postat multe judecati de mare valoare,....de care am fost foarte impresionat.


Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor