Ziare.com

Trump merge la Paris de Ziua Nationala a Frantei. L-a invitat Macron sa asiste la defilare

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 23:44

   

Trump merge la Paris de Ziua Nationala a Frantei. L-a invitat Macron sa asiste la defilare
Presedintele american, Donald Trump, a acceptat o invitatie din partea omologului sau francez Emmanuel Macron de a asista la defilarea de la 14 iulie, Ziua Nationala a Frantei, a anuntat miercuri Palatul Elysee intr-un comunicat.

Presedintia franceza aminteste ca aceasta invitatie a fost adresata "in cadrul marcarii unui secol de la intrarea Statelor Unite in Primul Razboi Mondial", relateaza Le Figaro.

Cu aceasta ocazie, "militari americani vor participa la defilare alaturi de camarazii lor francezi", precizeaza Elysee.

Presedintele american a acceptat invitatia, a confirmat, de asemenea, miercuri, un oficial de rang inalt de la Casa Alba, scrie Reuters.

Cei doi sefi de stat au discutat marti, iar Macron i-a adresat aceasta invitatie. Ei s-au intalnit ultima oara la Bruxelles, in mai.

"In cadrul marcarii a 100 de ani de la intrarea Statelor Unite in Primul Razboi Mondial, presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a acceptat o invitatie din partea presedintelui Republicii franceze, Emmanuel Macron, de a asista la parada de Ziua caderii Bastiliei, pe 14 iulie", a anuntat biroul lui Macron intr-un comunicat citat de Reuters.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3431 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Propaganda, cu alte cuvinte.

Ieftina!

 

 

Frrrree....

Vorbe bune si frumoase in amandoua declaratiili.
La francezi "teroarea" era in numele liberte,egalite,fraternite.Nu prea erau egali pentru ca uni erau mai "scunzi",scurtati de un cap la Madam Ghilotina.
La vecinii americani,"toti oamenii sunt creati egali,ca sunt inzestrati de Creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile,viata,libertatea si urmarirea fericirii".
Erau poate creati egal,dar realitatea?.Indienii aboriginali erau "egali" in rezervatii,negrii (pardon,afro-americanii acum)erau inegali prin nastere si culoare.Dreptul la viata:in 1963 a avut loc ultima linshare a unui "afro-american".Lupta pentru drepturi civile a inceput tot prin 62-63 in timpul lui John Kennedy.Martin Luther King pentru acele drepturi a fost...si nu mai este!.
Democratia poate nici astazi nu este perfecta.Este un proces continuu,care se schimba si evolueaza.Trebuie acceptat si APARAT de societate.
Da,sunt tari democrate,dar nu chiar asa cum se vorbeste.

 

 

Freedom.

Scrii cam la genul "crede si nu cerceta".

 

 

Da, si cu toate acestea,

este SUA in momentul de fata o natiune mai echitabila decat Franta?

 

 

Diferente fundamentale intre cele doua revolutii

Intr-un timp relativ scurt, Revoluția Franceză a dus la o domnie teribilă și sangeroasă de teroare și o dictatură napoleoniană care a devenit modelul totalitarismului modern. Revoluția americană a dus la cea mai lungă și mai durabilă democrație din istoria lumii - Statele Unite ale Americii.

Diferența esențială și definitorie a celor două revoluții poate fi identificată in declarațiile lor fundamentale. Revoluția americană a declarat lumii pe 4 iulie 1776: "Noi deținem aceste adevăruri pentru a fi evidente, că toți oamenii sunt creați egali, că sunt inzestrați de Creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile, printre care Viața, Libertatea , Și urmărirea fericirii ".

Declarația Revoluției Franceze privind drepturile omului și afirmarea ei despre "libertate, egalitate și fraternitate" s-au bazat exclusiv pe afirmarea umană a acestui adevăr, spre deosebire de baza revoluției americane a "Creatorului" și a dreptului natural. Americanii au apelat "la judecătorul suprem al lumii pentru corectitudinea intențiilor noastre" și și-au afirmat "increderea fermă in protecția Providenței divine".

Revoluția americană nu și-a declarat independența față de Dumnezeu - a făcut-o Revoluția Franceză. De fapt, Revoluția Franceză a incercat conștient să se intoarcă la rădăcinile precreștine ale civilizației greco-romane. Napoleon sa declarat "Impărat", ca in Imperiul Roman, nu "Impăratul". Unii devotați timpurii ai revoluției au imbrăcat un faimos actor francez ca zeița rațiunii, l-au așezat pe altarul Catedralei Notre Dame și i s-au inchinat.

 

 

Diferente fundalemntale - continuare

"Rădăcinile iudeo-creștine ale Revoluției Americane au pus bazele care au recunoscut și protejat drepturile omului, in loc să le sacrifice la gloria statului secular totalitar.

După cum a observat președintele John F. Kennedy in adresa inaugurală prezidențială din 20 ianuarie 1961,

Și totuși aceleași convingeri revoluționare pentru care luptătorii noștri s-au luptat sunt incă in discuție
In jurul lumii - credința că drepturile omului nu vin din generozitatea lui
Stat, ci din mana lui Dumnezeu.

Mulțumim lui Dumnezeu că strămoșii noștri erau americani, nu francezi și se inchinau la un singur Dumnezeu adevărat, mai degrabă decat la ei inșiși."

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor