Cum a evoluat, de-a lungul timpului, contul de Twitter al lui Trump - Iata cand a inceput sa se amestece in politica

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 17:48
4202 citiri
Cum a evoluat, de-a lungul timpului, contul de Twitter al lui Trump - Iata cand a inceput sa se amestece in politica
Foto: Captura Twitter/Donald Trump

Nu intotdeauna contul de Twitter al lui Donald Trump a fost un spectacol in sine, asa cum e acum. Cu o istorie de sapte ani, acesta a fost lansat in mai 2009, iar primul mesaj anunta participarea la o emisiunea "Late Show with David Letterman".

In acea vreme, Donald Trump era doar om de afaceri, iar contul sau era administrat de o echipa, relateaza BBC.

Atunci, era nevoie de publicitate pentru cartea "Think Like a Champion", scrisa de Donald Trump, iar reteaua sociala putea sluji in acest sens.

Numele contului a fost schimbat in scurt timp, dupa ce in mediul online au inceput sa apara mesaje de tip parodie, de la cineva care folosea hastagul @DonaldTrump. Asa s-a nascut contul @RealDonaldTrump.

Din 2009 pana in 2011, au fost postate mesaje despre emisiunea "The Apprentice", produsa de Trump, in care aparea inclusiv omul de afaceri, despre aparitii in alte emisiuni si citate "din Trump". Tweet-urile venite chiar de la Trump, care nu apartineau echipei sale, aveau mentiunea, "from Donald Trump". Arareori s-a facut vreo referire la politica.

Mesajele politice incep sa fie prezente

Din iunie 2011, nu s-a mai stiut daca mesajele postate pe acest cont ii apartin lui Trump sau echipei sale, iar mesajele despre politica au inceput sa fie tot mai multe.

Au inceput sa apara mesaje critice inclusiv la adresa lui Obama, legat de celebra "Obamacare", dar si mesaje critice la adresa republicanilor. Au inceput sa apara mesaje vehemente, de tipul: "China este dusmanul nostru, vrea sa ne distruga".

S-a schimbat si frecenta mesajelor de pe acest cont. Daca din mai 2009 pana in mai 2011 au fost un pic peste 275 de mesaje, dupa aceasta perioada ele s-au indesit. In ultimele sase luni din 2011, numarul mesajelor a fost mai mult decat dublu. S-a ajuns apoi de la aproape 150 de tweet-uri pe an la mai bine de 100 de mesaje pe luna.

In 2016, a avut, in medie, 375 de mesaje pe luna, pana la finele lui noiembrie.

Anuntul candidaturii la prezidentiale a fost facut in iunie 2015. Inainte de acest moment, pe cont au fost postate multe tweet-uri ale celor care se bucurau la gandul ca Trump ar putea candida. A fost o perioada a "retweet-urilor", in care s-a urmarit reactia publicului la o eventuala candidatura.

Un retweet care i-a facut ceva probleme lui Trump a fost un mesaj postat de utilizatorul "WhiteGenocideTM", al carui profil ducea catre un site unde se afla un documentar pro-Hitler. Reactii au aparut imediat, insa Trump nu a sters mesajul.

A mai postat un retweet al aceluiasi utilizator o luna mai tarziu, insa acesta a fost sters dupa numai 2 minute.

Intrebat la un moment dat de un reporter (in 2015) daca e de acord cu mesajele pe care le posteaza la el pe cont, mesaje postate initial de altii, Trump a replicat: "Repostez la mine pe cont si, pana la un anumit punct, da (sunt de acord cu ele - n. red.). Vrei sa spun ca nu sunt de acord? Repostez mesaje si o fac cu un scop", a declarat el.

Si e limpede ca Trump prefera aceasta metoda de comunicare. Nu a mai tinut o conferinta de presa din 27 iulie. Desi a dat cateva interviuri de cand a fost ales presedinte, a transmis non-stop mesaje pe Twitter, scriind pe teme ce au variat de la mass-media si pana la politica externa sau afaceri.

Intrebat de ce prefera aceasta platforma comunicarii cu presa, Trump a raspuns: "Daca presa m-ar cita exact si onorabil, as avea mai putine motive sa postez pe Twitter".

Cert este insa ca, de la 243.000 de followeri, in decembrie 2010, Trump a ajuns la aproape un milion, in decembrie 2011, aproape 2 milioane in decembrie 2012, 2,5 milioane in decembrie 2013, 5,5 milioane in decembrie 2015 si 17 milioane in prezent.

Citeste si care a fost primul mesaj pe Twitter al lui Trump, dupa ce a fost ales presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Donald Trump cont Twitter, #Trump followeri Twitter, #Trump retele sociale, #Trump mesaje Twitter , #presedinte SUA