Donald Trump a coborat 100 de pozitii in topul miliardarilor. Bill Gates ramane pe primul loc in Forbes

Marti, 21 Martie 2017, ora 11:56
3949 citiri
Donald Trump a coborat 100 de pozitii in topul miliardarilor. Bill Gates ramane pe primul loc in Forbes
Foto: Facebook / Donald Trump

Donald Trump a coborat 100 de pozitii in topul Forbes al miliardarilor din 2017, pe locul 544, averea sa neta, de 3,5 miliarde de dolari, fiind cu aproximativ o treime mai mica fata de ceea ce pretindea el in timpul campaniei pentru presedintia Statelor Unite.

Declinul a fost provocat in mare parte de impactul scaderii pietei imobiliare din New York asupra valorii proprietatilor sale, relateaza Reuters.

"Valoarea proprietatilor imobiliare din Midtown Manhattan a scazut, la fel si averea lui Trump", a scris luni revista americana.

Dezvoltatorul imobiliar transformat in politician, care anul trecut s-a plasat pe locul 205 in topul Forbes, a coborat mult in urma lui Bill Gates, care a ramas lider pentru al patrulea an consecutiv.

Gates, co-fondatorul Microsoft transformat in filantropist, este urmat in topul din 2017 de presedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, si de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Romania este reprezentata in topul Forbes de un singur om, Ion Tiriac, plasat pe pozitia 1.795, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari..

In timp ce averea lui Donald Trump a scazut, topul Forbes din acest an include un numar record de 2.043 de miliardari, in crestere cu 13%, de la 1.810 in 2016.

"Cresterea burselor, a preturilor marfurilor si a afacerilor au contribuit la acest record", au aratat editorii Forbes Luisa Kroll si Kerry Dolan.

Averea actuala a lui Trump, de 3,5 de miliarde de dolari, este sub nivelul de 3,7 de miliarde de dolari din octombrie, cand Forbes a publicat topul celor mai bogati 400 de americani, cu o luna inainte de alegerile din noiembrie, in care Trump a invins-o pe Hillary Clinton.

In timpul campaniei lui Trump pentru nominalizarea drept candidat la presedintie din partea republicanilor, echipa acestuia a declarat ca averea sa neta valoreaza peste 10 miliarde de dolari.

Criticii au spus ca Trump a exagerat valoarea averii sale, ei afirmand ca declaratiile fiscale ar oferi o evaluare mai corecta a situatiei sale financiare. Trump a sfidat insa conventia si a refuzat sa isi publice declaratiile fiscale.

Reprezentantii Casei Albe si cei ai Trump Organization, condusa in prezent de fiii presedintelui, au refuzat sa comenteze.

Gates a ramas pe primul loc cu o avere care a crescut fata de anul trecut de la 75 de miliarde de dolari la 86 de miliarde de dolari.

Buffett, legendarul investitor cunoscut sub numele de "Oracolul de la Omaha", a reclamat pozitia a doua, dupa o pauza de doi ani. Averea sa neta a urcat de la 75,6 miliarde de dolari, de la 60,8 miliarde de dolari.

Pozitia a treia i-a revenit lui Bezos, cel mai mare castigator in topul din acest an. Averea lui a crescut cu 27,6 miliarde de dolari, la 72,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...