Donald Trump a fost instruit despre cum poate comanda un atac nuclear

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 00:10
5579 citiri
Donald Trump a fost instruit despre cum poate comanda un atac nuclear

Donald Trump a fost deja informat in privinta modului prin care ar putea ordona un atac nuclear, initiere parcursa de fiecare presedinte al Statelor Unite inainte de a fi pus in functie.

Niciunul dintre oficialii americani sau ai lui Trump nu ar putea confirma data si locul exact unde a avut loc instructajul celui de-al 45-lea presedinte al SUA, care are mereu loc cu cateva ore inaintea instituirii in functie.

"Este un moment de luciditate, care defineste obligatia fundamentala pe care o detii", a declarat Andrew Card, fost sef de Cabinet al lui George W. Bush, care a fost alaturi de fostul presedinte in momentele de dinaintea si de dupa primirea instructajului, in ianuarie 2001.

Instructajul in privinta ordonarii unui atac nuclear reprezinta un moment realist si pentru cetatenii americani, care au ascultat o serie de rivali ai lui Trump declarand ca acesta nu ar trebui sa aiba acces la arsenal nuclear.

"Cum poti sa ai incredere ca acesta sa detina codurile de activare ale arsenalului nuclear?", a declarat chiar Barack Obama despre Donald Trump, in cadrul unui eveniment de campanie.

Din momentul investirii sale, Trump va fi insotit oriunde merge de un ajutor militar ce va avea asupra sa o valiza de 20 kg care are in interiorul sau coduri, planuri de razboi si dispozitive de comunicare ce pot initia un razboi nuclear.

Oficiali ai securitatii nationale l-au instruit pe Trump in privinta pasilor pe care ar trebui sa-i faca pentru a putea lansa un atac nuclear, ce ar duce la moartea a sute de milioane de oameni.

Au fost facute publice foarte putin lucruri in privinta acestui instructaj, despre care un purtator de cuvant al lui Barack Obama a afirmat "ca fiecare pas trebuie sa asigure un transfer pacifist al puterii de la un presedinte la altul".

Vezi aici cum s-a desfasurat ceremonia de inaugurare

In discursul sau Trump a promis ca va stopa terorismul si va decide soarta lumii pentru "multi, multi ani de acum inainte".

Cat despre prima masura anuntata de Casa Alba sub presedintia lui Trump, aceasta suna a declaratie de razboi pentru Iran si Coreea de Nord.

Primul anunt de la Casa Alba cu Trump presedinte: Vom dezvolta un sistem antiracheta de ultima generatie

Citeste si:
Gabriel Liiceanu, verdict dur despre politica lui Klaus Iohannis din ultimele luni: ”Este un cinism uriaș”
Gabriel Liiceanu, verdict dur despre politica lui Klaus Iohannis din ultimele luni: ”Este un cinism uriaș”
Invitat de jurnalistul Cătălin Striblea la Europa FM, la o ediție specială de 1 Decembrie, scriitorul și filosoful Gabriel Liiceanu a avut câteva remarci dure la adresa lui Klaus Iohannis,...
Marian Neacșu, condamnat la închisoare cu suspendare, propus de PSD în funcția de secretar general al Guvernului SURSE
Marian Neacșu, condamnat la închisoare cu suspendare, propus de PSD în funcția de secretar general al Guvernului SURSE
Marian Neacșu, actual vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), va fi numit, joi sau vineri, în funcţia de secretar general al Guvernului, la...