Donald Trump, la primul discurs in fata Congresului: O noua mandrie nationala ia nastere

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 07:21
7182 citiri
Donald Trump, la primul discurs in fata Congresului: O noua mandrie nationala ia nastere

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a salutat aparitia unei "noi mandrii nationale" in primul sau discurs in fata Congresului.

El a precizat ca aplicarea dura a legislatiei imigratiei reprezinta cheia pentru a crea locuri de munca pentru cetatenii americani.

De asemenea, miliardarul republican le-a cerut congresmenilor sa-i sustina politicile fiscale si de reglementare a industriei, care vor readuce maretia Americii, transmite France Presse.

In timpul primelor 40 de zile de mandat prezidential, miliardarul republican si-a reluat promisiunea de a pune pe primul loc America - insa a evitat sa-si traduca viziunea populista intr-o realitate legislativa.

"Acum incepe un nou capitol al maretiei Americii. O noua mandrie nationala ia nastere in natiunea noastra. Un nou val de optimism pune acele visuri imposibile la indemana", a declarat presedintele american in ropotele de aplauze ale reprezentantilor si senatorilor republicani din Congres.

Sistem de imigratie bazat pe merit

Donald Trump a promis ca va economisi miliarde de dolari prin aplicarea dura a legislatiei imigratiei, amintind inclusiv de promisiunea sa de a ridica un zid antiimigratie la granita sudica, dar fara a mentiona tara care va plati pentru acest zid.

"Trebuie sa refacem integritatea si sa restabilim domnia legii la granitele noastre", a spus presedintele american, in timp ce a promis construirea unui "mare, mare zid" la granita sudica dintre Statele Unite si Mexic.

Liderul de la Casa Alba a sustinut ca aplicarea dura a legislatiei imigratiei reprezinta cheia stimularii locurilor de munca si a salariilor pentru angajatii americani, precum si pentru reducerea criminaliratii in SUA.

Donald Trump a promis ca va introduce un sistem de imigratie bazat pe merit, care va reglementa noile veniri si va reduce numarul muncitorilor necalificati veniti ca imigranti in Statele Unite.

De asemenea, miliardarul republican a sustinut ca un sistem de imigratie asemanator celui australian ar duce la "cresterea salariilor pentru muncitorie si ar ajuta familiile care se lupta pentru supravietuire - inclusiv acele familii de imigranti - sa se alature clasei de mijloc".

Australia este adeseori criticata de organizatiile internationale pentru politica de imigratie extrem de dura si pentru incalcarea drepturilor omului, avand in vedere ca-i inchide pe termen nedeterminat pe imigranti in doua centre de detentie din Nauru si Papua Noua Guinee.

In cel mai lung discurs tinut pana in acest moment, presedintele american a promis ca va implementa scutiri de impozite masive pentru americanii din clasa de mijloc si va abroga Obamacare.

Mesajul populist al miliardarului republican in ceea ce priveste economia a fost extrem de important in victoria sa din din alegerile prezidentiale - ajutandu-l sa castige voturi importante in state precum Michigan, Ohio si Pennnsylvania.

Acum, marea provocare consta in traducerea unei retorici in politici concrete si realizari legislative.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...