Trump, prima intalnire cu Obama la Casa Alba: Discutiile s-au prelungit peste asteptari (Foto&Video)

Joi, 10 Noiembrie 2016, ora 20:53
17054 citiri
Trump, prima intalnire cu Obama la Casa Alba: Discutiile s-au prelungit peste asteptari (Foto&Video)
Foto: captura Youtube

Donald Trump a avut, joi seara, prima intalnire cu Barack Obama la Casa Alba, in calitate de viitor presedinte al Statelor Unite. Intalnirea s-a prelungit peste asteptari, discutiile durand mai bine de o ora, desi erau programate pentru 10-15 minute.

Dupa discutiile care au avut loc in Biroul Oval, cei doi au facut declaratii in fata presei.

Barack Obama a spus ca prioritatea sa este sa asigure o tranzitie linistita, astfel incat Trump sa fie un presedinte de succes. "Daca el reuseste, tara reuseste", a spus Obama.

"Am discutat despre unele dintre problemele de organizare de la Casa Alba. Am vorbit despre politica externa. Am vorbit despre politica interna. Asa cum am spus aseara, prioritatea mea in urmatoarele doua luni este sa incerc sa asigur o tranzitie de putere care asigura succesul presedintelui Trump.

Cred ca este important, indiferent de partid si indiferent de preferintele politice, sa ne unim, sa muncim impreuna pentru a face fata numeroaselor provocari cu care ne confruntam. Vreau sa subliniez ca vom face tot ce putem pentru a reusi, pentru ca daca dvs reusiti, tara reuseste", a spus Obama.

Seful statului american a precizat ca atat el, cat si sotia sa se vor asigura ca Donald si Melania Trump se vor simti bine veniti in timp ce se pregatesc de aceasta trazitie.

La randul sau, Trump a declarat ca il respecta pe actualul presedinte, adaugand ca au discutat despre lucruri minunate, dar si despre unele dificile. Despre intalnirea lor, republicanul a mentionat ca trebuia sa dureze doar 10 minute, dar ca s-a intins la mai mult de o ora si jumatate si ca ar fi putut sa mai dureze.

"Va multumesc foarte mult domnule presedinte Obama. Aceasta intalnire trebuia sa dureze 10-15 minute si in care sa ne cunoastem unii pe altii. Niciodata nu ne intalnisem. Am un mare respect (pentru Obama - n.red.). Intalnirea a durat cel putin o ora si jumatate si in ceea ce ma priveste putea sa mai dureze.

Am discutat despre multe subiecte, unele minunate si altele dificile. Abia astept sa lucrez cu presedintele pe viitor, inclusiv pentru sfaturi. (...) Deci, domnule presedinte, a fost o mare onoare sa va intalnesc si astept cu nerabdare sa ne intalnim de multe, multe ori in viitor", a declarat Donald Trump.

Sesiunea foto de pe peluza Casei Albe a fost anulata, iar cei doi lideri au refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor prezenti.

Obama chiar a glumit cu succesorul sau la Casa Alba, oferindu-i un sfat in legatura cu relatia cu presa: "O regula buna intotdeauna: Nu raspunde la nicio intrebare, cand incep sa tipe".

Pe masura ce reporterii erau condusi afara din cladire, Trump le-a spus ca Obama este "un om foarte bun".

Trump a primit si acces la sinteza zilnica a presedintelui si alte informatii clasificate, asa cum si Obama a primit de la George W. Bush. In timpul discutiei dintre Trump si Obama, Michelle Obama a avut o intalnire cu viitoarea Prima Doamna a Americii, Melania Trump.

Donald Trump urmeaza sa se intalneasca in urmatoarele ore si cu presedintele Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan, precum si cu vicepresedintele Joe Biden.

Tot joi, vice-presedintele Joe Biden s-a intalnit cu vice-presedintele ales Mike Pence.

Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, dupa ce s-a bucurat de sustinerea a 279 de electori, in schimb Hillary Clinton a castigat votul popular.

Iata cum s-a desfasurat noaptea alegerilor si cum si-au impartit democratii si republicanii cele 50 de state

Vezi cum au primit liderii din intreaga lume vestea ca Trump va fi urmatorul presedinte al SUA, inclusiv reactiile politicenilor din Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Trump primit Casa Alba Obama, #Trump Casa Alba, #Trump presedinte America , #presedinte SUA