Fostul avocat al lui Trump sustine ca liderul american stia de intalnirea dintre fiul sau si avocata rusa care i-a promis informatii despre Hillary Clinton

Vineri, 27 Iulie 2018, ora 10:17
3586 citiri
Fostul avocat al lui Trump sustine ca liderul american stia de intalnirea dintre fiul sau si avocata rusa care i-a promis informatii despre Hillary Clinton
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J Trump

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a afirmat ca acesta din urma a aprobat desfasurarea unei intalniri intre fiul sau si o avocata rusa care oferea informatii compromitatoare despre Hillary Clinton, in timpul campaniei prezidentiale din 2016.

Donald Trump a pretins intotdeauna ca nu stie nimic despre aceasta reuniune, care s-a dovedit ca a existat si pentru care Donald Trump Jr. a fost audiat in fata Congresului, relateaza AFP.

Citeste si: Trump Jr recunoaste ca s-a intalnit cu un avocat rus care i-a promis informatii despre Hillary Clinton

La 9 iunie 2016, Donald Trump Jr. si Jared Kushner, ginerele presedintelui, au avut o intrevedere in Trump Tower, la New York, cu o avocata rusa, Natalia Veselnitkaia, care credeau ca este un emisar al guvernului rus capabil sa furnizeze informatii despre Hillary Clinton, adversara democrata a lui Donald Trump.

Potrivit familiei Trump, aceasta intalnire nu a avut niciun rezultat.

Michael Cohen, fost avocat si om de incredere al lui Donald Trump, care in prezent a rupt relatiile cu omul de afaceri republican, a dat asigurari ca acesta era la curent cu intalnirea respectiva chiar inainte sa aiba loc, potrivit canalelor CNN si NBC.

Potrivit acestor surse, Michael Cohen ar fi fost prezent cand clientul sau a fost informat despre oferta intalnirii cu avocata rusa si Donald Trump ar fi aprobat tinerea intalnirii.

Surse au declarat pentru CNN ca Michael Cohen nu dispune in spirjinul declaratiilor de dovezi cum ar fi inregistrari audio.

Donald Jr. a oferit explicatii in vara lui 2017 despre intrevedere, dupa ce presa a dezvaluit existenta acesteia.

"Femeia, dupa cum a spus public, nu era o responsabila guvernamentala", a declarat Trump Jr. intr-un comunicat, adaugand ca, in cele din urma, ea "nu avea informatii de oferit".

Procurorul special Robert Mueller desfasoara o ancheta pentru a stabili daca a avut loc o posibila intelegere secreta intre Moscova si echipa de campanie a lui Donald Trump in perioada alegerilor prezidentiale din 2016.

Potrivit CNN si NBC, care citeaza surse anonime, Michael Cohen ar fi dispus sa repete declaratiile in fata procurorului Mueller.

Presedintele american a negat intotdeauna ca ar fi avut loc o intelegere secreta intre echipa sa de campanie si responsabili rusi si a declarat constant ca ancheta lui Mueller este o "vanatoare de vrajitoare". Rusia a negat, de asemenea, orice activitate de acest fel.

Robert Mueller a pus sub acuzare 31 de persoane, printre care 12 agenti ai serviciilor de informatii ale Rusiei, pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american inaintea scrutinului prezidential din SUA din noiembrie 2016.

Citește și:
PSD a cerut oficial revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Fostul senator nu și-a depus demisia după ce a fost arestat
PSD a cerut oficial revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Fostul senator nu și-a depus demisia după ce a fost arestat
PSD a depus la Birourile reunite ale Parlamentului luni, 28 noiembrie, o solicitare pentru declanşarea procedurii de revocare a lui Niculae Bădălău din funcţia de membru şi vicepreşedinte al...
Șeful NATO Jens Stoltenberg a fost primit la Palatul Victoria de premierul Nicolae Ciucă VIDEO
Șeful NATO Jens Stoltenberg a fost primit la Palatul Victoria de premierul Nicolae Ciucă VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă l-a primit luni, 28 noiembrie, la Palatul Victoria, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Cei doi vor avea discuţii în marja Reuniunii miniştrilor...