Gafe facute de Trump, la intalnirea cu victimele uraganului Harvey: Oamenii sunt fericiti. Am vazut multa fericire

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 12:36
5285 citiri
Gafe facute de Trump, la intalnirea cu victimele uraganului Harvey: Oamenii sunt fericiti. Am vazut multa fericire
Foto: Twitter/The Columbia Bugle

Presedintele american Donald Trump a mers, sambata, in Texas, pentru a intalni victimele uraganului Harvey, dupa ce i s-a reprosat ca, zilele trecute, la prima vizita in acelasi stat, nu s-a intalnit cu oamenii. Desi a facut vizibile eforturi pentru a-si spala imaginea, in cele din urma a gafat din nou.

"Oamenii sunt fericiti. Am vazut multa fericire", a spus Trump reporterilor, dupa ce vizitase un adapost din Houston si o biserica din Pearland, impreuna cu sotia sa, guvernatorul Texasului, Greg Abbott, si primarul Houstonului, arata The Guardian.

Presedintele a folosit (de prea multe ori) cuvantul "frumos" in timpul declaratiilor date jurnalistilor, starnind critici. "A fost foarte frumos!", a spus el despre vizita in Texas, extrem de multumit de eforturile echipelor de salvare si de intreaga mobilizare.

Chiar aflat in adapost, el a folosit din nou acelasi termen, adresandu-se victimelor uraganului, oameni care isi pierdusera casele.

E drept ca, la un moment dat, presedintele si-a pus manusile de plastic si a servit sinistratilor de mancare (hot dog si chipsuri) sau s-a jucat cu un grup de copii, pe unul imbratisandu-l stangaci si pe altul chiar sarutandu-l pe obraz. In ansamblu, insa, a picat testul empatiei, scrie presa externa.

Desi e adevarat ca multi sinistrati si-au facut poze cu presedintele, altii nu s-au aratat la fel de incantati. Robert Hendricks, in varsta de 48 de ani, inginer electrician, a declarat pentru Los Angeles Times ca presedintele se foloseste de ei pentru propria imagine. Totusi, admite el: "E bine ca-si arata fata pe aici".

"Va ajuta el? Poate sa ajute el? Mi-am pierdut casa. Nu mai am nici sculele si nu mai pot munci. Masina nu mai e. Viata mea nu mai e. Ce va face Trump?", spune Devon Harris, in varsta de 37 de ani, muncitor in constructii.

Presedintele a impartit si cateva pachete sinistratilor, dar nu a putut sa nu se abtina sa spuna in final: "Sunt multe lucruri aici. Te-ai aranjat (scos) ".

Apoi, a remarcat si ca efortul fizic facut e bun, pentru ca-l ajuta sa se mentina in forma.

Trump a cerut zilele trecute Congresului sa ajute victimele uraganului cu 14,5 miliarde de dolari, a decretat ziua de duminica una de rugaciune si chiar a promis ca va dona un milion de dolari din banii sai (bani care nu au fost inca dati).

Toate acestea nu pot sterge insa gafele din ultimele zile. Recent, Trump a scris pe Twitter cu mult entuziasm: "Uau - expertii spun ca #Harvey e ceva ce se intampla la 500 de ani! Vanturi de 125 de mile pe ora (201 km/h - n. red.)! ".

Clipul zilei: Un barbat canta la pian, in casa distrusa de uragan, in care lucrurile plutesc

Un nou uragan s-a format in Atlantic. Harvey a lasat in urma cel putin 37 de de morti si zeci de mii de sinistrati

Charlie Hebdo ironizeaza pe prima pagina victimele uraganului Harvey (Foto)

Uraganul Harvey s-a soldat cu zeci de morti: 6 membri ai unei familii s-au inecat in masina

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#uragan Harvey Trump Texas, #Trump lipsa empatie, #Trump intalnit sinistrati Texas, #Trump intalnit victime Harvey, #Trump criticat vizita Texas , #presedinte SUA