Interceptari: Oficialii rusi considerau ca il pot utiliza pe Flynn pentru a-l influenta pe Trump (presa)

Sambata, 20 Mai 2017, ora 13:38
3396 citiri
Interceptari: Oficialii rusi considerau ca il pot utiliza pe Flynn pentru a-l influenta pe Trump (presa)
Foto: Facebook Donald Trump

Oficialii rusi se laudau in conversatii purtate in timpul campaniei electorale ca au reusit sa cultive o relatie solida cu fostul consilier pentru securitate nationala de la Casa Alba, Michael Flynn, si credeau ca-l pot utiliza pe acesta din urma pentru a influenta atat echipa republicana, cat si pe miliardarul Donald Trump, potrivit unor surse anonime citate de CNN.

Aceste conversatii au trezit ingrijorari din partea agentilor de informatii, iar unii au actionat pe cont propriu pentru a limita informatiile clasificate care ajungeau in mainile lui Flynn, considerat deja favorit pentru a deveni consilier pentru securitate nationala dupa investirea lui Donald Trump la Casa Alba.

https://ziare.com/donald-trump/presedinte-sua/trump-i-ar-fi-cerut-fostului-sef-al-fbi-sa-opreasca-ancheta-impotriva-lui-flynn-un-oficial-al-casei-albe-neaga-1465893

"Alarma de incendiu a pornit devreme", a declarat un fost oficial al administratiei Obama.

De asemenea, acesta a atras atentia asupra modului in care agentii rusi vorbeau despre Michael Flynn.

Intre timp, un alt fost oficial al administratiei democrate sustine ca Flynn era deja vazut ca o potentiala problema de securitate nationala pentru Statele Unite.

O conversatie interceptata de agentii de informatii americani sugereaza ca oficialii rusi il considerau un aliat important pe Michael Flynn.

Aceasta relatia dintre rusi si consilierul republican s-a dezvoltat de-a lungul anului trecut, cu luni inainte ca Flynn sa starneasca controverse in urma mai multor convorbiri telefonice purtate cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak, la doar cateva ore dupa implementarea ultimelor sanctiuni impotriva Moscovei de catre administratia Obama.

Ce spune Casa Alba

Insa, oficialii americani cred ca rusii si-au supraevaluat influenta pe care o aveau asupra republicanului Donald Trump prin Flynn, in conversatiile interceptate de agentiile din Statele Unite.

"Avem incredere ca dupa finalizarea acestor investigatii nu vor exista dovezi care sa sutina existenta unui pact secret intre campanie si Rusia. Aceasta problema are ca scop distragerea atentiei presedintelui sau administratiei de la aducerea locurilor de munca inapoi si protejarea Americii", se arata intr-un comunicat transmis de Casa Alba.

A dezvaluit Trump informatii clasificate rusilor? Putin e dispus sa transmita Congresului SUA transcriptul discutiei din Biroul Oval

Flynn este o figura centrala in investigatia cu privire la posibilele legaturi dintre asociatii campaniei Trump si agentii Kremlinului.

De asemenea, legaturile sale cu interesele guvernamentale turce sunt si ele investigate de catre anchetatorii federali, dupa ce acesta a primit 530.000 de dolari pentru a face lobby in numele Ankarai.

O mare sursa de ingrijorare pentru reprezentantii administratiei Obama a fost o conversatie purtata de Flynn si Kisliak, la scurt timp dupa ce presedintele Barack Obama a anuntat o noua serie de sanctiuni impotriva Rusiei pentru amestecarea in alegerile prezidentiale din Statele Unite.

In conversatia interceptata, Flynn i-a promis ambasadorului rus ca administratia Trump va avea o pozitia favorabila daca Moscova se abtine de la lansarea unor contrasanctiuni impotriva Washingtonului.

Presedintele Vladimir Putin a anuntat atunci ca nu are de gand sa implementeze contramasuri, desi americanii au decis expulzarea a 35 de diplomati rusi din Statele Unite.

De asemenea, consilierul republican i-a promis ambasadorului ca administratia Trump va reevalua sanctiunile americane impotriva Rusiei imediat dupa investirea la Casa Alba.

Relatia Flynn-Kisliak dateaza de cel putin patru ani, cei doi s-au intalnit prima data in 2013, atunci cand generalul pensionat efectua o vizita oficiala in Rusia ca director al Agentiei de Informatii din Aparare.

In decembrie 2015, consilierul a participat la o gala dedicata televiziunii ruse Russia Today.

Michael Flynn a platit 45.000 de dolari pentru a participa la respectiva gala, unde a stat la aceeasi masa cu presedintele Vladimir Putin.

Agentii americani au observat in decembrie 2015 o intensificare a comunicatiilor dintre Flynn si Kisliak, la scurt timp dupa vizita sa la Moscova.

Donald Trump a negat in repetate randuri orice contact dintre asociatii campaniei republicane si agentii rusi, denuntand investigatia drept o "vanatoare de vrajitori" si prezentandu-se drept cel mai persecutat presedinte din istoria Statelor Unite.

Acuzat ca a incercat sa obstructioneze justitia, Trump se plange: Niciun politician din istorie nu a fost tratat mai nedrept

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#interceptari Flynn oficiali rusi Trump, #rusi influenta alegeri Trump , #presedinte SUA
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza MugurDEfluier
MugurDEfluier
rank 5
este confuz cint traduci din engleza in romana uneori nu merge