Kim Jong Un ameninta SUA cu arma nucleara: Care este reactia lui Donald Trump

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 10:37
12901 citiri
Kim Jong Un ameninta SUA cu arma nucleara: Care este reactia lui Donald Trump
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Presedintele-ales al Americii, Donald Trump, a respins luni noaptea posibilitatea ca regimul nord-corean sa construiasca o racheta balistica intercontinentala capabila sa loveasca Statele Unite.

"Coreea de Nord tocmai a transmis ca este in ultimele faze ale dezvoltarii unei arme nucleare capabila sa atinga parti ale SUA. Nu se va intampla", a comentat Donald Trump despre posibilitatea dezvoltarii unor rachete balistice intercontinentale la Phenian.

Miliardarul republican nu a precizat daca se indoieste de capacitatile nuclerare dovedite in ultimul an de regimul nord-coreean ori daca planuieste o actiune preventiva pentru a opri dezvoltarea si testarea unei asemenea arme.

De asemenea, presedintele-ales i-a condamnat puternic pe liderii chinezi care au beneficiat de pe urma relatiilor economice cu Statele Unite, desi nu au ajutat la controlarea ambitiilor nucleare ale regimului de la Phenian.

"China a primit sume masive de bani si bogatie din Statele Unite intr-un schimb complet unilateral, dar nu va ajuta cu Coreea de Nord. Frumos!", a scris Trump intr-un mesaj postat pe Twitter.

Reactia Seulului la declaratiile lui Trump

In replica, ministrul sud-coreean de Externe a declarat ca precizarile republicanului Donald Trump cu privire la Coreea de Nord demostreaza ca acesta este constient de "urgenta" amenintarii nucleare si nu se va abate de la politica de sanctiuni internationale importriva regimului de la Phenian.

"Datorita mobilizarii noastre active, presedintele-ales Donald Trump si oficialii SUA sunt cu siguranta constienti de gravitatea si urgenta amenintarii nucleare nord-coreene. Ei mentin atitudinea ferma privind necesitatea sanctiunilor impotriva regimului din Coreea de Nord si a unor relatii apropiate intre Coreea de Sud si SUA", a declarat purtatorul de cuvant al ministrului de Externe, Cho June Hyuck.

Declaratia presedintelui-ales vine dupa ce liderul Kim Jong Un a anuntat in mesajul de Anul Nou ca expertii nord-coreeni au intrat in ultima faza de dezvoltare a unei rachete balistice intercontinentale si se apropie de momentul testarii unei asemenea arme, care ar putea sa creasca exponential puterea nucleara a regimului de la Phenian.

"Suntem in ultima faza de testare-lansare a unei rachete balistice intercontinentale", a declarat liderul nord-coreean intr-un mesaj de 30 de minute cu ocazia Anului Nou.

Kim Jong Un a amintit de numeroasele teste nucleare, care au transformat Phenianul "intr-o putere militara a Estului, care nu poate sa fie atinsa nici macar de cel mai mare inamic", facand trimitere la Statele Unite.

Regimul nord-coreean a detonat doua bombe nucleare si a lansat numeroase rachete in ultimul an, in incercarea de a dezvolta focoase nucleare capabile sa loveasca continentul nord-american.

Analistii nu stiu cat de aproape este regimul nord-coreean de realizarea ambitiilor nucleare, intrucat nu a reusit pana in acest moment sa testeze cu succes o racheta intercontinentala.

Insa, expertii sunt de acord ca Phenianul s-a indreptat mai puternic spre dezvoltarea programului nuclear dupa preluarea puterii de catre Kim Jong Un.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Donald Trump reactie Kim Jong Un, #Kim Jong Un arma nucleara, #Trump arma nucleara Coreea de Nord, #Coreea de Nord arma nucleara SUA , #presedinte SUA
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza ceapa_verde
ceapa_verde
rank 5