Ziare.com

Trump va fi presedinte, desi pe Clinton au ales-o mai multi americani UPDATE Diferenta a trecut de 600.000 de voturi

de Irina Olteanu
Duminica, 13 Noiembrie 2016, ora 08:50

   

Trump va fi presedinte, desi pe Clinton au ales-o mai multi americani UPDATE Diferenta a trecut de 600.000 de voturi
Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, avand sustinerea a 290 de electori. Pentru a obtine victoria, el avea nevoie de cel putin 270 de electori din cele 50 de state americane plus Washington, D.C.. Hillary Clinton a castigat doar 228 electori.

Insa, la votul popular, Clinton este tot mai clar ca a iesit invingatoare, chiar daca datele sunt inca preliminare. Mai exact, Clinton avea duminica dimineata (la 08:50, ora Romaniei) un avans de 630.976 de voturi, arata datele prezentate de New York Times. Mentionam ca la aceste alegeri si-au exprimat optiunea peste 120 de milioane de cetateni americani.

Citeste totul despre cum s-au desfasurat alegerile din SUA


Fiecare stat are un numar diferit de electori, egal cu numarul de reprezentanti ai statului respectiv in Senat si Camera Reprezentantilor. In total sunt 538 de electori.

Votul electorilor va avea loc in acest an in 19 decembrie. Desi, in principiu, votul electorilor ar trebui sa coincida cu votul popular majoritar stabilit pentru fiecare stat in parte (majoritatea statelor au legi destul de drastice pentru a pedepsi electorii care isi dau votul in alt fel decat rezultatul alegerilor statului respectiv), au existat trei cazuri in istoria SUA in care electorii au decis sa voteze altfel.

Pana la aceasta ora s-a incheiat numararea voturilor in 35 de state. Au mai ramas 15 state sa anunte rezultatele finale. Potrivit datelor de pana acum, Donald Trump a iesit castigator in 30 de state, iar Hillary Clinton in 20 si in Washington, D.C.

Iata cum arata in acest moment harta SUA colorata in functie de rezultatele partiale anuntate deja, potrivit New York Times:

Foto: New York Times


Dupa anuntarea rezultatelor, Donald Trump a sustinut si primul discurs in care a facut un apel catre americani sa fie "un popor unit" si a promis ca impreuna vor reconstrui America si visul american.


Miercuri seara, Hillary Clinton a sustinut primul discurs dupa ce a pierdut presedintia Statelor Unite in fata lui Donald Trump. Ea a inceput discursrul spunand ca l-a felicitat pe Donald Trump pentru victorie si ca spera sa poata lucra impreuna "pentru binele Americii": "Voi crede mereu in America".

O analiza a electoratului arata ca Clinton a fost preferata minoritatilor, dar nu de ajuns cat sa ajunga presedinte. Ea a obtinut 65% dintre voturile hispanicilor, in timp ce Donald Trump a castigat 29%. De asemenea, 88% dintre alegatorii de culoare au sustinut-o pe democrata si 8% care au votat pentru republican.

Ziare.com iti prezinta LIVE TEXT, rezultatele partiale din fiecare stat. Mai jos se afla, in ordine alfabetica, cele 50 de state din SUA. In cele notate cu albastru conduce Hillary Clinton, iar in cele notate cu rosu Donald Trump se afla in avantaj

Alabama - S-au numarat toate voturile in acest stat, iar Donald Trump se afla pe primul loc, cu 62,9%. Hillary Clinton are 34,6%. In Alabama sunt 9 electori.

Alaska - S-au numarat pana acum 99% dintre sufragii. Donald Trump este pe primul loc cu 52,9%, in timp ce Hillary Clinton a obtinut 37,7%. Alaska are 3 electori.

Arizona - Au fost numarate toate voturile, iar Donald Trump a iesit castigator cu 49,6%. Hillary Clinton are 45,3%. In Arizona sunt 11 electori.

Arkansas - Donald Trump a castigat cu 60,4%, in timp ce Hillary Clinton are 33,8%, arata rezultatele finale, dupa numararea tuturor voturilor. In Arkansas sunt 6 electori.

California - Hillary Clinton a castigat in acest stat foarte important, ce are 55 de electori, arata rezultatele finale. A obtinut 61,5% din voturi, iar Donald Trump are 33,3%.

Carolina de Nord - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a fost declarat castigator cu 50,5%. Hillary Clinton a obtinut 46,7%. Initial, dupa numararea primelor voturi, democrata s-a aflat pe primul loc. Carolina de Nord are 5 electori.

Carolina de Sud - Numararea tuturor voturilor s-a incheiat, Donald Trump fiind desemnat castigator cu 55,6% din voturi. Contracandidata sa, Hillary Clinton, are 40%. In Carolina de Sud sunt 9 electori.

Colorado - Hillary Clinton a fost desemnata castigatoare, dupa numararea tuturor voturilor, cu 46,9%. Donald Trump se afla pe locul doi, avand 44,8%. Colorado are 9 electori.

Connecticut - S-au numarat 96% din voturi si pe primul loc in acest moment se afla Hillary Clinton cu 54% din voturi. Donald Trump are 41,6%. In Connecticut sunt 7 electori.

Dakota de Nord - Toate voturile au fost numarate. 64,1% dintre sufragii au fost obtinute de Donald Trump, aflandu-se pe primul loc. Contracandidata sa, Hillary Clinton, are 27,8% din voturi. In Dakota de Nord sunt 3 electori.

Dakota de Sud - Dupa numararea a 100% dintre voturi, Donald Trump a obtinut 61,5% si se afla pe primul loc, iar Hillary Clinton are 31,7%. Dakota de Sud are 3 electori.

Delaware - S-a incheiat numararea voturilor. Hillary Clinton a obtinut 53,4% dintre sufragii si se afla pe primul loc, iar Donald Trump are 41,9%. In Delaware sunt 3 electori.

Florida - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a iesit invingator cu 49,1% din voturi. Hillary Clinton a obtinut 47,7%. Florida este un stat foarte important, avand 29 de electori.

Georgia - S-au numarat toate voturile din acest stat. Donald Trump a castigat cu 51,4%, iar Hillary Clinton are 45,5%. In Georgia sunt 16 electori.

Hawaii - Dupa numararea tuturor voturilor, Hillary Clinton conduce cu 62,3%, in timp ce Donald Trump are 30,1%. In Hawaii sunt 4 electori.

Idaho - S-a incheiat numararea tuturor voturilor, Donald Trump fiind declarat castigator. El a obtinut 59,2% dintre sufragii, in timp ce Hillary Clinton are doar 27,6%. In Idaho sunt 4 electori.

Illinois - Hillary Clinton conduce dupa numararea a 99% din voturi cu 55,4%. Contracandidatul sau, Donald Trump, are 39,4%. In Illinois sunt 20 de electori.

Indiana - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a obtinut 57,2% din voturi. Rivala sa democrata, Hillary Clinton, a obtinut 37,9% dintre voturi. Indiana are 11 electori.

Iowa - S-au numarat 99% din voturi. Pana in acest moment Donald Trump conduce cu 51,8%, iar Hillary Clinton are 42,4%. In Iowa sunt 6 electori.

Kansas - S-au numarat 99% din voturi, iar Donald Trump conduce cu 57,2%. Hillary Clinton are momentan 36,1%. Kansas are 6 alectori.

Kentucky - Au fost numarate toate voturile. Donald Trump a obtinut 62,5%, iar rivala sa democrata, Hillary Clinton, a obtinut 32,7% din sufragii. In Kentucky sunt 8 electori.

Louisiana - S-a incheiat numararea voturilor, iar Donald Trump se afla pe prima pozitie cu 68,1% din voturi. Hillary Clinton ocupa pozitia secunda cu 38,4% din voturi. Louisiana are 8 electori.

Maine - Au fost numarate toate voturile, iar Hillary Clinton a castigat cu 47,9%. Donald Trump are 45,2%. Sunt 4 electori in Maine.

Maryland - Au fost numarate aproape toate voturile, mai exact 99%. Hillary Clinton se afla pe prima pozitie, cu 60,5%, iar Donald Trump are 35,3%. In Maryland sunt 10 electori.

Massachusetts - Hillary Clinton a castigat in acest stat, cu 60,8%, arata rezultatele finale. Donald Trump, aflat pe locul doi, a obtinut 33,5%. Massachusetts are 11 electori.

Michigan - Donald Trump are 47,6% in acest stat dupa numararea a 100% dintre sufragii, iar Hillary Clinton a obtinut 47,3%. Michigan are 16 electori.

Minnesota - Hillary Clinton se afla pe primul loc, cu 46,8% din voturi, insa Donald Trump se afla la o distanta foarte mica, avand 45,4%, dupa numararea tuturor sufragiilor. In Minnesota sunt 10 electori.

Mississippi - Au fost numarate toate voturile, iar Donald Trump a fost declarat castigator cu 58,3%. Contracandidata sa, Hillary Clinton, are 39,8%. Mississipi are 6 electori.

Missouri - S-au numarat 99% din voturi. Daca initial Hillary Clinton conducea in acest stat, Donald Trump se afla acum pe primul loc cu 57,1% din voturi. Hillary Clinton a obtinut 38%. In Missouri sunt 10 electori.

Montana - Toate voturile au fost numarate. Donald Trump a castigat cu 56,5%, in timp ce Hillary Clinton a obtinut 36%. Montana are 3 electori.

Nebraska - Donald Trump se afla pe primul loc, cu 60,3%, iar Hillary Clinton are 34%, dupa numararea tuturor voturilor. In Nebraska sunt 5 electori.

Nevada - Dupa ce toate voturile au fost numarate, Hillary Clinton se afla pe primul loc cu 47,9%, iar Donald Trump are 45,5%. Nevada are 6 electori.

New Hampshire - S-au numarat toate voturile. Hillary Clinton a obtinut 48% dintre sufragii, in timp ce Donald Trump are 47%. In New Hampshire sunt 4 electori.

New Jersey - S-au numarat 99% din voturi, iar Hillary Clinton conduce cu 54,9%. Contracandidatul sau, Donald Trump, are 41,9%. Sunt 14 electori in New Jersey.

New Mexico - Hillary Clinton se afla pe primul loc, cu 48,5% din voturi, dupa anuntarea rezultatelor finale. Donald Trump este pe locul doi cu 40% din voturi. New Mexico are 5 electori.

New York - Hillary Clinton se afla pe prima pozitie, cu 58,9%, potrivit rezultatelor dupa numararea a 99% dintre voturi. Donald Trump are doar 37,4%. New York are 29 de electori.

Ohio - S-au numarat toate voturile si Donald Trump a iesit castigator cu 52,1% dintre sufragii. Hillary Clinton a obtinut 43,5% din voturi. Ohio are 18 electori.

Oklahoma - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump a fost declarat castigator cu 66,9% din voturi. Hillary Clinton are 28,9%. In Oklahoma sunt 7 electori.

Oregon - S-au numarat 99% din voturi, iar Hillary Clinton se afla pe prima pozitie, cu 51,5%. Contracandidatul sau, Donald Trump, are 41,4%. In Oregon se afla 7 electori.

Pennsylvania - S-au numarat 99% din voturi iar Donald Trump se afla pe primul loc cu 48,9%, iar Hillary Clinton se afla la o distanta foarte mica, avand 47,6%. Initlial, Hillary Clinton a condus in acest stat cu 80,3% din voturi. Pennsylvania are 20 de electori.

Rhode Island - Au fost numarate 100% din voturi, iar Hillary Clinton se afla pe prima pozitie cu 54,9%. Donald Trump are 40,3%. Rhode Island are 4 electori.

Tennessee - Toate voturile au fost numarate. Donald Trump conduce cu 61,1%, in timp ce Hillary Clinton are 34,9%. Tennessee are 11 electori.

Texas - Donald Trump conduce dupa numararea a 99% din voturi. Republicanul a obtinut 52,6%, in timp ce Hillary Clinton are 43,4% din voturi. Texas are 38 de electori.

Utah - S-au numarat 78% dintre voturi, iar in acest moment Donald Trump are 46,8%. In schimb, Hillary Clinton a obtinut 27,8%. Utah are 6 electori.

Vermont - S-au numarat toate voturile, iar Hillary Clinton conduce cu 61,1%. Donald Trump se afla pe locul doi cu 32,6%. Vermont are 3 electori.

Virginia - Dupa numararea a 99% din voturi, Hillary Clinton se afla pe primul loc cu 49,7%. Donald Trump a obtinut 45%. Virginia are 13 electori.

Virginia de Vest - S-au numarat 100% din voturi, iar Donald Trump conduce cu 68,7%, iar Hillary Clinton are 26,5%. Virginia de Vest are 5 electori.

Washington - Au fost numarate 72% dintre voturi, iar Hillary Clinton a obtinut 55,6%, in timp ce Donald Trump are 38,1%. In Washington sunt 12 electori.

Washington, D.C - Au fost numarate toate voturile, iar Hillary Clinton a obtinut 92,8%, in timp ce Donald Trump are 4,1%. In Washington, D.C. sunt 3 electori. Desi Washington, D.C este orasul capitala a SUA se ia in considerare ca stat separat.

Wisconsin - Donald Trump a castigat in acest stat, arata rezultatele finale, cu cu 47,9%, in timp ce Hillary Clinton are 46,9%. Wisconsin are 10 electori.

Wyoming - S-au numarat toate voturile, iar Donald Trump este pe primul loc cu 70,1%. Hillary Clinton are doar 22,5%. In Wyoming sunt 3 electori.

****************

Votul pentru alegerea presedintelui SUA este un vot indirect. Mai intai are loc votul popular, al cetatenilor, dupa care electorii desemnati in fiecare stat voteaza presedintele SUA.

Anul acesta, exprimarea votului popular s-a incheiat pe 8 noiembrie. Majoritatea optiunilor de vot ale cetatenilor determina castigatorul intr-un stat, iar electorii alesi din fiecare stat vor vota, in principiu, asa cum au decis majoritatea cetatenilor din acel stat.

Fiecare stat are un numar diferit de electori, egal cu numarul de reprezentanti ai statului respectiv in Senat si Camera Reprezentantilor. In total sunt 538 de electori (care formeaza Colegiul Elector), iar candidatul care castiga majoritatea absoluta a voturilor electorilor, 270 de voturi, este desemnat presedintele SUA.

Votul electorilor va avea loc in acest an in 19 decembrie. Desi, in principiu, votul electorilor ar trebui sa coincida cu votul popular majoritar stabilit pentru fiecare stat in parte (majoritatea statelor au legi destul de drastice pentru a pedepsi electorii care isi dau votul in alt fel decat rezultatul alegerilor statului respectiv), au existat trei cazuri in istoria SUA in care electorii au decis sa voteze altfel.

La inceputul lunii ianuarie, presedintele Senatului va deschide rezultatul votului Colegiului Elector si il va citi in plenul sedintei comune a Camerei Reprezentantilor si a Senatului. Candidatul care reuseste sa stranga 270 de voturi de la electori va deveni presedintele SUA.

In cazul in care niciun candidat nu obtine minimul necesar de 270 de voturi, atunci Camera Rerezentantilor decide prin vot cine va fi presedintele SUA.Citeste mai multe despre sistemul de vot din SUA si de ce unele state sunt considerate-cheie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 157260 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
133 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trampa Presh?? foarte bine ...au si ei acum Albanezul lor!!

Sper sa faca tot ce a spus....si si-a pus Trampa
Lumea in cap!!
Probabil ca il va lasa si pe putin sa faca ce vrea!!!

 

Da, se prefigureaza victoria repubicanului Donald Trump.Nimic rau...

...in asta, fiindcda se mai alterneza puterea, mai se rectifica unele din greselile celorlalti si se trag invatamine.
Nu curge sange intre politicieni, insa Trump trebuie sa confirme prin fapte tot ce a spus in campanie.

Si aici va avea greutati cu afro si latino,cat si cu Uniunea Europeana si cu proprii sai generali.

Imi doresc omliniste in tara asta si o dezvoltare economica majora dupa criza economico-financiara.

 

trump pierde, la commedia e finita

incep sa vina voturile din statele swing clinton 68 - trump 48

 

Nu cumva ..esti proaspat angajat la ziare.com! sau esti

bilbiit si trebuie sa scri multe comentarii ca sa se inteleaga ce vrei de fapt!

Imi imaginez ca Bruxellul este in shock

La Kremlin e sarbatoare.

Jale,

Jale Mare in redactia ziare.com care a pariat la greu pe Hilara!
Averi au fost pierdute!

Felicitari Trump!

Un discurs care m-a impresionat si m-a surprins ,dupa o campanie dura,sub...centura!
Sper ca America sa castige din nou stabilitate si suprematia!

Stilul de comentarii...imi spune ca esti..."americaine"...

...ala..."Gica-Contra"...!
Daca traiesti pe glie americaneasca (desi nu cred)...ce te face sa crezi ca socialismul emanat de "democratii-clintonici" ar fi suprema nazuinta a maselor largi ?
Ce vrei ?
Un razboi pe orgolii si inavutirea marilor corpo sau o reasezare si apoi o renastere a valorii americane ?
Tu chiar esti american...sau un gargaune infiltrat sa roada...sa porcaie...sa linga troaca ?
Lumineaza-ma si spune-mi...
Cati doresc sa emigreze in USA...si cati in alte parti ale globului !?
Spune cinstit...ca sa stiu cu cine vorbesc !

Trump este un escroc, dar este anti-establishment

Nu a primit votul multor republicani (chiar si Bush s-a abtinut). Democratii trebuia sa-l trimita pe Bernie Sanders in cursa... cu toate ca este cam stangist.

DIN DOI NEVOTATABILI castiga cel ajutat de

Justitia Americana, care nu condamna (neglijenta in mail) dar , suspecteaza! ...pentru ca cei cu tare psihice sunt considerati
OAMENI NORMALI .

Sa fi optat americanii pentru "spiritul practic" la acest personaj cu o morala indoielnica , dar care a stiut sa aprecieze antipatia americana pentru migratia araba de cind cu prabusirea celor doua turnuri si pomisiunea lui Trump , ca va curata locul de asiatici?

A trai intr-o stare vecina cu dementa e ceva foarte specific american ....

Bravo America.

Dupa presedintele de culoare, o femeie mai trebuia sa fie presedinte. Asa se intampla cand oamenii nu-si cunosc lungul nasului. Dupa amantul celebru, ne mai trebuia o bunicuta sa conduca America. Bravo America !

stii cintecul'take me out to the ball game'?

I'll take you out de tot bum

FELICITARI!

A castigat Trump, bravo lui si echipei care l-a aj

utat in campanie, felicitari!

hei, echipa de fluierasi ai lui CIÖRÖS, ghici cine castiga parlamentarele in Romania?

Votati PNL, mamcati bureti
Votati USR, mancati scaieti
mancati Ciolos asortat cu Gorghiu cu Shordan cu boia si soare iar la sfarsit un pahar de galbena de Johannis...
Votati bureti? Mancati scaieti! Flamanzi cu burta plina!

......

sa fie sanatos.

ll rog pe comentatorul "patrula" sa-mi spuna ce

.....studii are Donald Trump, inafara de Scoala Comerciala (Colegiu post liceal).

Exact ca Becali cu scoala de ciobanie.

20:08 EST hillary face ce a spus pollurile: conduce

overall, in florida, in nc! go girl!

 

GhinIon Iliescu !

Prietena ta tocmai a pierdut 3 state importante:
Florida, North Carolina si Ohio

Sansele generale ale lui trump sunt la 86%. Somn usor... :)

Hai ca Trump nu castiga fara sustinatorii lui

Bernie Sanders. Proletariatul si anti-establishmentul a castigat alegerile in USA.

Eu contez mult pe STUDIILE Universitare ale oricui si nu pe ..

....AVENTURIERI de ocazii electorale de tipul Gigi Becali !

Strugurel, 14:05... pune mana si cauta singur...

si inca ceva: nu mai traim in comunism... valoarea se masoara dupa cati bani ai in punga, nu dupa cate doctorate ai in buzunar...
Aberatii de sistem: pe Clinton au votat-o mai multi oameni dar Trump a avut mai multi electori... asa-i la ei...

"Clinton pare sa fi castigat votul popular"

Nici nu se poate o aberatie mai mare. Prezenta la vot a fost zdrobitoare pentru ca lumea a votat impotriva ei...

"Donald Trump, noul presedinte - Victorie la scor la electori, desi

pe Clinton au votat-o mai multi americani"

- ce-o mai frecatzi cu numaru' de americani care au votat-o pe pierzatoare , daca regula in america este data de numaru' de electori , iar acolo a piardut la greu ! :o)))

Mama

mama, cata glagorie !

Hai

ca m-am dilit si ti-am dat punctaj maxim !

Am scris acum cateva zile ca

va castiga T

cum ziceam.....alegerile....iii pe voturi....nu pe

....sondaje cnn (clinton-news-network)

acum poate stialalti o sa ne respecte si pe noi in sfirsit!....daca nici astia nu-si intorc fata spre noi.....Acum este timpul si pt. Romania si limes !!!!

clinton castiga tot ce se astepta sa castige

sunt linistit, avem presedinta!

 

Oregon la Trump

urmeaza Wshington state usususususususus

la postare mea de mai sus!....ce dreac baaaaaaaaa

....mi-au dat nota toti anti-romanii!...ce-am zis ????....ca ne-au hipnotizat toti comunistii americani...pin au pierdut alegerile....ca giangeoan....la edil kapital....din primu tur....acum cnn se lamenteaza de ore ntregi....vai vai vai....ce-am facut....cum am kalkulit ???....ca n-a iesit....pai...sigur ca n-a iesit...nu v-amintiti ?...c-ati pornit cu bullshitu....si de-atunci...ati ajuns sa credeti in propriile miniciuni psdiste americane....exact ca oriunde la socialisti....

....si pt. ce altceva mi-ati dat nota mika bai...anti-romani ?????....c-am scris cu inimioara la tzarisoara ????...inimioara asta asta proasta .....ce dreac baaaaaaaa

Ati decalotat-o total !

Klemm deja isi face checkin-ul la aeroport. Cine ii va indemna pe romani cum sa voteze :)?

lol....deplrabili....deplorabili....toarashea!....

....ca bine le ziceti!....

lol bre....ce dreac va dati asa cu parerea ????

++++++++++++++++++++
_________________

nu ti-a castigat clintona bre...io-te c-a murit....

clinton se descurca bine si in ohio

I stand by my forecast: Dna Clinton 332 - Drumpf 206

 

Ce se intimpla cu tine daca Trump va fi noul presedinte ???

Nu inteleg ceva...ce pierzi tu daca Trump cistiga alegerile sau ce cistigi tu daca din greseala iese cistigatoare Hilary Clinton ?

alex-7, Trump a castigat deja presidentia SUA,

Pentru Uniunea Europeana este o a doua lovitura primita, dupa Brexitu-l britanic.Britanicii dupa ce ne-au pacalit, introducandu-si limba oficiala in UE, ne-au spus "La revedere, adio". Acum fratii lor de peste ocean, ne va spune si ei "Adio, descurcati-va singuri in fata rusilor". Asa se scrie istoria. Shalom

USA este cel mai mare partener comercial al UE

si totodata cel mai important partener al membrilor UE in ceea ce priveste asigurarea securitatii (in cadrul Nato). In acest context, evolutia politica si economica SUA ne afecteaza direct. Deciziile lui Trump (izolationismul, tratatul de liber schimb nord-american NAFTA si retragerea din Parteneriatul transpacific TPP) va avea efecte negative asupra cresterii economice chiar si la nivel global. In sfera politicii externe, America lui Trump va tinde sa decida "singura", inca din perioada campaniei Trump a inceput sa sufle vantul in panzele populistilor din Europa si din imprejur - incepand cu Putin, Erdogan pana la Marine LePen, Farage si Geerd Wilders. Fara nici un pic de jena. Liderii Pegida din Germania au deschis si ei de dimineata sticlele de sampanie.

........ .............. .................... .................. ................ ............ ........ ............... ............... ................. ..................... .............. ............

a castigat la "popular" cica....asta-i de gaga zau

.....a pierdut pe regulament breeeee. si regula erea aceeasi pt. toti de la inceput.punct. get over it!....duamne....

D-lor Carrandash (Caramache), Demon Banal, Mariko, precum

si altor sustinatori ai lui Donald Trump.

Felicitari

pentru comentariile pertinente in favoarea favoritului dumneavoastra, dar mai ales pentru victoria in alegeri a candidatului republican (cu putini sustinatori in randurile oamenilor celebri, alfel spus cu multa influenta-favoritii zilei).

Felicitari oamenilor modesti, tacuti care au ales.

Democratia americana a invins - din nou.

Felicitari, postatorilor Homer, terranova, alzheimer, Te-o,....etc. si altora pentru batosenia opiniunilor dumnealor.

PS: "clinton se descurca bine si in ohio" (...si in cincinatti, banuiesc, nu-i asa?)

multumesc stimabile

l-am sustinut pe trump din convingere,pur si simplu.
sper sa faca o america cu adevarat puternica pentru
ca multe tari,inclusiv romania,depind de ea.

m-a uimit totusi aroganta isterica a sustinatorilor
madamei.

Trump a trombonit nostalgicii si naivii

ca el poate America mareata precum in anii 60'. In contextul actual al globalizarii nu este usor. Populatia globala a trecut pragul de 7 miliarde (in catve decenii vom fi 9 miliarde) resursele trebuie impartite, concurenta creste, ne confruntam cu probleme d securitate de noi dimensiuni, etc. Populistii promit marea cu sarea respectiv "siguranta, bunastare anilor 60" si oamenii pun botul la vrajeala lor.

Stimate domn,....

...va multumesc pentru cuvintele dumneavoastra. Trebuie sa va spun ca, pentru mine si familia mea care am trait pe viu regimurile "de dictatura a proletariatului", "de democratie populara" si "de societate socialista multilateral dezvoltata" cu toate crimele lor, am indurat foamea, frigul si imposibilitatea de a urma studii superioare din cauza acelui numerus clausus numit "ce-ai la dosar", intreaga guvernare obambista buraqista husseinista a fost un cosmar deoarece cu experienta traita in comunismul mioritic eram extrem de speriati vazand cum se strange in America surubul, cum libertatea absoluta a cuvantului este din ce in ce mai ingradita in numele "corectitudinii politice" si cum libertatea este inlocuita cu dictatura elitelor de stanga, "progresiste" si comuniste, iar libertatea de gandire si credinta sunt de asemenea ingradite in numele globalismului si incalzirii globale, iar "celebritatile" holywood-ului (padurea sfantului comunism) faceau proppaganda unui sistem care nu admite dizidenta. mai mult, "fortele progresiste si revolutionare" (ce bine cunosc expresia pe pielea mea) din scoli si colegii au urmat si urmeaza fara scrupule EXACT aceleasi metode de indoctrinare folosite de nazisti in scoli aplicand in practica ad literam cuvintele lui adolf hitler care a spus clar ca pe miscarea nazista nu o intereseaza familia, parintii deoarece pentru a crea omul de tip nou nazist, adolf hitler va lua copiii din sanul familiei si ii va educa numai in spiritul ideologiei naziste reusind sa faca din ei niste roboti fanatici care sa execute orbeste ordinele fuehrer-ului si "conducerii de partd si de stat" (ca sa ma exprim in limbajul arhicunost al comunismului mioritic dejist si ceausist.
In hitlery clinton ai cohortelor sale ahtiate de putere si dictatura am vazut urmarea aceloras politici ale regimului obambist care ar fi dus la distrugerea totala a Americii si Constitutiei sale si la inlocuirea democratiei cu o dictatura abjecta de stanga si extrema stanga - punand in pericol viitorul copiilor mei, a nepotilor mei si a generatiilor de dupa ei. Efectiv am trait un cosmar numai la gandul ca este posibila instaurarea unui regim hitlaristo clintonist cu batalioanele sale de asalt impotriva libertatii in numele "corectitudinii politice". Multumesc lui Dumnezeu ca acest lucru nu s-a intamplat si multumesc lui Dumnezeu ca cel De-al doilea amendament la Constitutie nu a fost anulat asa cum dorea si promitea hitlera clinton toata liota ei. Mai mult, odata cu victoria in alegeri a lui Donald Trump, este mai mult ca sigur ca acesta va numi la Curtea Suprema judecatori conservatori si judecatori concervatori in Curtile federale care vor pune pentru multi ani capat si stavila dezmatului creat de judecatorii numiti de administratia obambista si potentialilor judecatori promisi de hitlerry clinton.
Al dvs. sincer,
carrandash (Ion Caramache)

Hahahah

Hahahaha

americanii i-au plagiat pe romani; Iliescu-Vadim 2000 ;-)

68-48 pentru Clinton la ora 3:15 a.m. (CNN) - cine voteaza la urma voteaza mai bine (coasta de vest si Hawaii aduce si mai multi electori pentru Clinton) - Donald este trompetistul doamnei Hillary, un Waco - la fel ca si la noi acum 16 ani, sistemul s-a temut ca lumea vrea schimbarea acestuia - a tras sforile si a oferit o alternativa mai proasta decat situatia existenta - clasic

 

Sper sa avem un presedinte....imun la ocultele ...

...si sa-si tina promisiunile....
Eliminarea migratiei clandestine,a puturoseniei,a non-valorilor,limitarea accesului la putere al socialist-democratilor,tragerea la raspundere a clanului favorizat de ...tagma alora de toarna benzina pe focul din Orientul 1/2.
America poate renaste DOAR daca o dinastie creiatoare de scandaluri vor trece la capitolul....ISTORIE !

 

Rezultatul alegerilor evidentiaza ca democratia si libertatile

nu sunt castigate pentru totdeauna. Nicio o victorie nu este eterna! Din pacate.

Qui Bono, ia mai gandeste-te oleaca

Intr-un comentariu de mai sus spui ca Trump nu poate face o America mareata, de genul celei din anii '60, in contextul actual al globalizarii.

Da' ce te face sa crezi ca globalizarea asta e atat de dorita de plebea mondiala, amice? O doresc aia mari si tari (masoni, mega-bancheri si ce-or mai fi ei) care vor sa guverneze planeta subjugand-o economic si militar. Insa popoarele, oamenii simpli (sau majoritatea lor), n-o doresc. Fiindca stiu ca globalizarea asta le va sterge identitatile, ii va desfiinta ca natiuni si-i vor transforma in sclavi truditori pe Unica si Marea Mosie Planetara. Si americanii stiu chestia asta. Si tocmai de aia multi dintre ei l-au votat pe Trump. Iar asta taman din cauza ca Trump ala se opune globalizarii. Americanii vor o tara puternica si de sine statatoare, nu una care sa fie inglobata in Mosia Planetara de care spuneam. Chiar daca un viitor guvern mondial ar urma sa-si aiba sediul in SUA (desi nu-i sigur, ar putea fi si la Abu Dhabi, de pilda), asta nu ar insemna deloc ca SUA ar fi cea care va dirija ploile pe glob. SUA ar fi, la fel ca toate celelalte state, inglobata in Marea Mosie. Deci in esenta tot sclava si tot dependenta de vointa marilor stapani guvernatori. Care nu vor fi deloc doar din randul americanilor. Printre magnatii care vor sa conduca planeta prin globalizare sunt si arabi, si evrei, si rusi, si Dumnezeu mai stie din care natii. Aia nu tin deloc cu popoarele lor, ci doar cu propriile interese de a stapani lumea intreaga. Prin urmare, la o eventuala izbanda a globalizarii, SUA (ca popor) n-ar fi favorizata si pusa in fruntea stapanirii. Americanii, multi dintre ei, si-au dat seama de chestia asta. Si -repet- au inclinat balanta in favoarea lui Trump tocmai din cauza ca acesta a promovat idei nationaliste pentru o viitoare America. Si chestia asta nu se cheama deloc "izolationism" si nici "populism", prietene. Se cheama dorinta de a pastra o tara in deplina colaborare cu toate celelalte tari ale globului, dar care sa ramana puternica, independenta, "pe felia ei" si nu din ce in ce mai supusa unor reguli dictate din umbra de marii artizani ai globalizarii.

Si mai spui tu, tot in comentariul de mai sus, de faptul ca populatia globala a trecut de 7 miliarde de suflete si ca va ajunge in cateva decenii la 9 miliarde. Si mai spui si de resursele planetare care, in cazul asta al cresterii demografice, ar trebui cumva impartite. Si-ti spun la randul meu: resurse planetare sunt slava Domnului din belsug, prietene. Dar chestia e aia ca sunt aia cu globalizarea, care vor sa le controleze si sa le stapaneasca pe deplin, nu sa le distribuie pentru existenta tuturor popoarelor de pe glob. Iar pentru problema exploziei demografice, aia cu globalizarea au gasit solutia pe care o si aplica de ani buni incoace: foamete, boli, razboaie, toate programate. Adica exterminarea si deci reducerea populatiei mondiale. Nu paine, ci ucidere in masa.

Asta e "contextul globalizarii" de care spuneai, prietene.

ciprioate

Nimeni nu-și dorește să fie stăpan peste o lume goală, doar pentru a nu impărți resursele cu 9 miliarde. Puterea e ceva relativ și se bazează mai ales pe inălțimea piramidei formate și mai apoi pe etajul la care se află potentatul. Globalizarea nu e dorită de clasa medie vestică care a sărăcit, dar la nivel global ea este in extremă minoritate, formată fiind de cateva sute de milioane. Alte cateva miliarde de suflete au acum nevoie de această globalizare, depind de ea, le-au fost deja administrate cu lingurița mostre de tehnologie, de informație, educație, sănătate și profilaxie, iar asta a devenit un drog la care nu mai pot renunța. Nu au insă capital pentru a negocia de pe poziții echitabile și sunt nevoiți să caute fisuri pentru a pătrunde și a forța lumea căreia vor să aparțină. Lume care ii privește insă că un pericol și, instictiv, se opune globalizării. Dar cată vreme avem nevoie de produse ieftine și de costuri de producție scăzute vor exista acele fisuri. E o buclă capricioasă, din care nu prea putem ieși.

lupta stransa ai? unde sant bizonii cu 12 procente distanta?

s-au ascuns in barlog? hiberneaza deja?

 

@Cipriotu

Globalizarea in primul rand inseamna comertul liber, libera circulatie a bunurilor, a capitalului si a persoanelor. Valori care au fost promovate de occidentul de odinioara (in frunte cu America anilor '60) in perioada razboilui rece. Acum, restul lumii (85% din populatia globala) vor face comert liber in continuare. Cu sau fara noi! Desigur, nu este usor, concurenta pe piata globala creste de la an la an! Trebuie sa fii naiv sa crezi ca ridicarea zidurilor si retragerea in carapace este o optiune. Trebuie sa investim in continuare in cresterea competitivitatii si eventual sa lucram mai mult. Daca nu facem fatza (aici in occidentul de odinioara) poate ca vom fi nevoiti sa acceptam si salarii mai mici.

nu poti so nu i-it pui intrebarea asta

Hillary ClintonHillary Clinton care se lauda ca a for in serviciul public de 30 de ani in cursa de presedinte sta cot la cot cu un pacalici ca Donald Trump care a forst democrat si a sarit in politica de vreo 2 ani.Ce candidat este ea pentru presedentie cind oponetule ei nu are nici un fel de experienta in politica dar care sta la masa cot la cot cu ia ?. Cred ca pote ea pote fi un presedinte copetent ? . Dupa Bush Obama a fost ca o gura de oxigen dar va intra in istorie ca fiind doar un presedinte bun orator dar forte slab .Scimbarile pe care le-am vrut acum 8 ani si cum spunea propaganda " in care poti sa crezi " sau dovedit vorbe gole. Nu cred ca sint singurul care vede necesitatea de a se face o scimbare destul de profunda .Nu vad vreo scimbare pe care ia sau partidul ei pote aduce pe masa si sa scimbe intradevar in bine lucrurile aicea . Cu o crestere economica de 1 la 1.5 se pote chema clar o stagnare ( recesiune) cu tote ca somajul este la 4.9 . Reformarea (social security ) pensiei sau asigurari mediocale nu se discuta , Crezi ca Cilntons sau Trump sa buffet sau gates au nevoe de pensie si asigurare medicala la batrinete ?. Sysemul de "safty net " o fost creat de roszelt dupa depresia finaciarea din "28 care intradevar era necesarea la majoritatea omenilor de atunci dar acuma nu mai este cazul ,( exemlul de mai sus ) .Sint multe de spus dar astea sint dor my 2 cents !!

Thank you ! for your time .

 

Sunt dezamagit...

...cu ceva vreme-n urma,m-ai incantat cu o postare frumos scrisa,aproape corect gramaticala...
Ce,mama-ciorii,ai patit de ai ajuns sa te exprimi "Made in Raducioiu"?
Tu uitat vorbeste romaneste ca cand asa intimple ca nu vecini vorbeste ca la Dinamo,...hai,rezon !
Eu,recunosc,dupa aproape 40 de ani (mai exact..39 1/2),fac minime eforturi de a ma exprima,scrie in limba in care am primit educatie.Poate (este omeneste) gresesc uneori dar ...sa "sar calul" ca dumneata....nu cred ca pot fi acuzat!
Te respect dar nu te aprob !
Am si eu dreptul sa-mi spun parerea.....fara sa jignesc !

I take the the fifth amendment in this case !

hehe
Romana nu este liba care se vorbeste in casa cu tote ca sint roman .Iar dimineata 1010 am wake me up ! to had out to make some $$$ :).Nu zic ca nu ai dreptate :) dar este 11.30 pm here !!

Hillary e terminata

Nu-mi pare rau pentru ea nici cat negru sub unghie. Cu toate astea, cred ca o presedentie Trump va fi o catastrofa majora pentru Occident. Pentru pupintrumpisti: bucurati-va cat mai aveti timp! Nu va dura mult.

 

eu nu cred ca sunt pupatori de trump cum zici tu

toata media era cu divina comica. pana si optimistii si-au pierdut speranta intr-un astfel de scor atat de mare era manipularea hitleristei. indiferent ca in final ise sau nu trump el e castigatorul de suflet. a invins acest sistem mincinos. ce-au facut sovieticii aia au facut acum si americanii. sa le fie rusine.

" eu nu cred ca sunt pupatori de trump cum zici tu

Tu esti pupator de Mitici de Teleormani!!
stai linistit!!

Ai ascultat discursul lui Trump dupa anuntarea rezultatelor?

S-a linistit showman-ul ca prin farmec. Congresul USA este republican, dar nu trump-ist, USA fara aliatii ei nu e nimic, clasa politica americana are un orizont ceva mai larg decat incultii "Americii profunde" si aceasta clasa politica determina directiile politicii americane.
Trump insusi, daca vrea "America great again", trebuie sa apere prestigiul primei puteri a lumii si sa-l intaresca; asta nu se poate face prin capitulare in fata Putinei.
Concluzie: temerile n-au rost, o USA mai puternica inseamna o USA mai inarmata si mai intransigenta!

Și eu sper,

Că ce a fost in campanie,rămane ca spectacol de varietăți dar,politicienii americani vor da o față administrație,in care Trump să facă vocalize,dar SUA să nu uite că e doar o țară;o țară care s-a ridicat și cu sprijin european,unde afacerile merg bine.
E adevărat,inclinam către madama,dar o experiență asemănătoare cu Merkel,cred că e suficientă.
Vreau să cred că e posibil să inceteze focul din Siria generator de imigranți,de care noi,cu ale noastre probleme și posibile VECINĂTĂȚI,nu ne bucurăm.
Să ne vedem de ale noastre și să aducem democrației aminte și de niște obligații la intimitate;să nu se UITE,că ce este mult,nu e bun.Și elevii,adolescenții,tinerii ce au depășit majoratul,să gandească la respect de țară,părinți,educatori atunci cand și aceștia,sunt MODELE!

Stan,

sper sa fie asa cum spui tu.Dar mie mi se par americanii o natiune de sadomasochisti.Nu am incredere in Trump,dar sper sa declanseze cine stie ce razboaie.

te-mbeti cu apa calda, bre nea stane, vorba lu nea

Pitzi.
Tramp o sa faca tot ce a promis s-au latrat ziarele de dupa gard s-o sa bea vodka cu Putin sa sarbatoareasca.
Ba chiar mai mult decat ata. O sa se aleaga praful de toti banditii gen Soros si alti jnapani bancheri, petrolisti si producatori de arme, toata shleatha din jurul casei albe o sa fie curatzata si tot ce au furat ei 30 de ani, o sa le trebuiasca ati 340 de ani sa fure.
Primele semne or sa fie un armistitziu in Siria, alt presedinte prin Ucraina si mai incolo celelalte

Trump presedinte

am votat si era de asteptat.limba cultura granita, sobolanii vor fi vinati si inchisi,globalizarea stopata feministii islamistii nevrednicii rasistii vor fi eliminati,Uniunea Europeana destramata granitele reimpuse,lege si ordine reinstalata,au crezut ca vor dobori Imperiul Roman inca o data insa de data asta viata a invins

 

Bre, Imperiul Roman semana mai degraba cu UE...

...decat cu USA lui Trump!
In rest, poti fi plin de entuziasm, e dreptul tau!
S-ar putea sa iasa si ceva bun, desi ma cam indoiesc.

Sorry Stan,

din comentariul meu precedent lipseste un NU.Adica am vrut sa spun ca sper ca NU o sa declanzese cine stie ce razboaie.

trump conduce zise cu durere ziare.clinton

asa-i cand vinzi blana ursului din padure.

 

Ziare.clinton? Ha, ha, ha!

Foarte tare! De fapt toata media noastra a fost scarbos de partizana si a pariat ca de obicei impotriva vointei poporului. Poporul american, in cazul de fata.

 

Poporul american a votat majoritar pentru Clinton

Sistemul indirect de vot l-a dat pe Trump caștigător. Nu vreu insă să se ințeleagă că aș contesta acest sistem. In niciun caz! Dar nu prea se poate invoca voința populară cand rezultatul net pe voturi singulare e invers decat cel pe "seturi".

...

.. ca-asa-i in tenis .. castigi la ghemuri cu 16 la 15 dar pierzi la seturi cu 2 la 1 (7-5, 1-6, 7-5) ..

pe surse, guvernatorul Klemm si-a facut

deja bagajele. acum asteapta elicopterul sa-l evacueze. Klaun e in lacrimi pentru ca si-a pierdut guvernatorul iar in decembrie va ramane si fara "guvernul meu" ! Superbe zile traim !

@Dezastru 10.33

- probabil il ashteptzi pe rogojin in locu' lui !? :o(((

"LIVE Americanii si-au ales presedintele: Donald Trump, victorie la scor(pie) in fata lui Hillary Clinton"

 

Guy's look at the Dow Jones mini Futures OMG !!

http://www.bloomberg.com/markets

Cred ca am aflat ce a promis Hillary Clinton si cui si cine era in spatele ei lol

 

domnule....m-ai convins !

...avea mare dreptate hatrul neamului,Ion Creanga...
..matalutza,abia daca te ridici la glezna (nicidecum...genunchiul) broastei !
Poate te crezi spiritual....ca de glumetz..poate la o clinica de specialitate.
Ce rau imi pare ca te-am crezut un bun partener de discutie;asta este (vesnica resemnare romaneasca)!
In loc de un lugubru ADIO...iti doresc o odihna prelungita ,o pauza de studiu.....macar a variantelor de adresare cu bun-simt,insotite,de buna-seama de elementarele linii pe care ,marea majoritate,le dobandesc in 7 ani !
Sper ca in viitor sa-mi contrazici teoria care ma macina....
...cum ca din punctul nasterii....ai chiulit in perioada aia importanta si datorita unor influente faste...ai ajuns in clasa a-I-a.....tot cu scutece murdare !
Sa ma ierti pentru franchetze !

Trump e practic presedinte !

Este ora 8:00 pm aici pe coasta de vest si sansele lui Trump de a castiga presedintia sunt in acest moment de peste 90% dupa NYT (care e ziarul democratilor !)

95% la 20:10 pm
Scor electoral probabil: 305 la 233 pt. Trump
http://www.nytimes.com/elections/forecast/president

Buna dimineata Romania ! Avem stiri pt. tine... :))

 

Stiri proaste aici in Europa

Populistii deschid sampania de dimineata: Putin, Erdogan, Viktor Orban, Kaczynski, Marine LePen, Frage et comp.

................... ................ .............................. ................. ............

Altele sunt stirile proaste din Europa!

Toti casapii insirati de tine sunt o reactie la ce fac ailalti "conducatori", mai multi si mai idioti! Obama e cel mai slab presedinte din ultimii ani dupa mine, La egalitate cu Bush juniorul. De 25 de ani distrug o putere ca sa ce? Si ce credeti , cat tine ca altii sa tina palma Europei alea plina de pomeni? Ca daca ii trimiti la munca pe "defavorizatii" care s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie sar "democratii" in capul tau! Voi chiar va inchipuiti cor sa mai munceasca mult chinezii si indienii pentru leneveala europeana? Pomeni? Pai in 20 de ani nu va mai avea cine plati pensii cu toti imigrantii adusi ( ca aia intra tot la defavorizati"!).

Bine, da-ne stirile alea, dar nu uita...

...ca trebuie sa ti le aprobe intai seful propagandei putiniste! :-))

@Costique

Europa se confrunta cu probleme demografice (si nu numai Europa de fapt, ci toate tarile dezvoltate). Desigur, pe langa numarul mare de pensionari avem si un numar mare de asistati social (in jur de 5% din populatie.) Dar sa acuzi Europa de leneveala cred ca este o greseala. In Germania, Olanda, Franta, Austria, Danemarca chiar si in Spania se munceste, productivitatea muncitorului este foarte mare si ofera bunuri si servicii de calitate superioara. Eurozone de exemplu este cel mai mare exportator din lume.

angelicule, taica,

Daca tot spui ca ai stiri, hai, baga-mi si mie o stire ca sa ma binedispuna si sa-mi creeze o stare de pofta de viata, acum, la orele diminetii (in Romania e 03:35).

Ceva de genul: "Trump,proaspat presedinte al USA, a decis sa pastreze relatiile cu Romania numai in cazul in care PSD ca partid neocomunist si principal distrugator al economiei romanesti, va fi desfiintat si scos in afara legii".

Sau: "Trump,proaspat presedinte al USA, a decis sa pastreze relatiile cu Romania numai in cazul in care toti marii corupti romani, indiferent de coloratura lor politica, vor fi dositi prin puscarii pentru cateva decenii la rand, fara sa beneficieze de imunitati si de reduceri de pedeapsa pe baza de carti scrise de altii la comanda. Si daca Romania nu dispune de suficiente spatii de cazare prin puscariile autohtone, SUA poate oferi spatii suplimentare din belsug, la Guantanamo de pilda".

Imi poti da macar una din stirile astea, angelicule?

P.S. -Excelent ar fi daca mi le-ai da pe amandoua.


Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor