Mexicul dezvaluie minciunile lui Trump

Joi, 03 August 2017, ora 12:11
5405 citiri
Mexicul dezvaluie minciunile lui Trump
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele american Donald Trump a sustinut ca omologul sau mexican, Enrique Pena Nieto, l-a sunat pentru a-l felicita in legatura cu masurile anti-imigranti. Doar ca oficialii mexicani au dezmintit un astfel de scenariu.

Astfel, luni, Trump a laudat munca noului sau sef de personal, John Kelly, in functia de secretar pentru Securitate Interna.

"Ceea ce a facut la Interne n-a fost altceva decat miraculos", a spus Trump despre Kelly, fost general cu patru stele, scrie The Independent.

"Asa cum stiti, granita a fost o problema extraordinara si suntem aproape de oprirea (a trecerilor - n.red.), in proportie de 80 la suta. Si chiar si presedintele Mexicului m-a sunat - au spus ca prin granita lor sudica vin foarte putini oameni, deoarece stiu ca nu vor trece prin granita noastra, iar asta este complimentul suprem", a spus Trump.

Totusi, Mexicul a negat ca presedintele Enrique Pena Nieto l-ar fi sunat pe Trump. Potrivit Ministerului mexican de Externe, seful statului "nu a vorbit recent cu presedintele Donald Trump la telefon", insa s-au intalnit si au vorbit la summit-ul G20 din urma cu patru saptamani.

"In timpul intalnirii celor doi sefi de stat, din 7 iulie, de la Hamburg, tema migratiei a fost un subiect de conversatie abordat de amandoi. Presedintele Pena Nieto a spus ca repatrierea cetatenilor mexicani din SUA a scazut cu 31 la suta intre ianuarie si iunie 2017, in comparatie cu acelasi interval de timp din 2016", au transmis oficialii mexicani.

Trump a avut o relatie tensionata cu liderul Mexicului, atat inainte de alegeri, cat si dupa. Atunci cand inca era candidat, a acceptat o invitatie de a calatori in capitala Mexicului, pentru a-l intalni si a discuta despre imigratie. Liderul de la Casa Alba a sustinut ca au discutat chestiunea unui zid la frontiera, insa nu si ce tara va plati pentru acesta. Presedintele mexican a insistat ca i-a spus lui Trump ca tara sa nu va fi cea care va plati.

In luna ianuarie, pe masura ce au crescut controversele despre zid, Pena Nieto si-a anulat vizita planificata la Washington, pentru a se intalni cu Trump.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Donald Trump mintit imigratie presedinte Mexic, #Donald Trump zid imigranti Mexic , #presedinte SUA