Cum l-a ironizat Mick Jagger pe Trump in timpul unui concert: Daca britanicii ar fi aparat aeroporturile...

Marti, 09 Iulie 2019, ora 09:41
6846 citiri
Cum l-a ironizat Mick Jagger pe Trump in timpul unui concert: Daca britanicii ar fi aparat aeroporturile...

Mick Jagger, solistul formatiei britanice The Rolling Stones, l-a luat in deradere pe presedintele american, Donald Trump, dupa gafa facuta de acesta in discursul de Ziua Independentei cand a sustinut ca armata "a cucerit aeroporturile" in 1775, in Razboiul de Independenta al SUA.

Trump a fost intens ironizat dupa ce a spus in discursul sau ca armata americana "a cucerit aeroporturile" in 1775 - cu peste un secol inainte de inventia avionului, relateaza marti Press Association.

"In iunie 1775, Congresul Continental (primul guvern al SUA - n.red.) a creat o armata unificata din fortele revolutionare care isi asezasera tabara in jurul Bostonului si al New York-ului.

Armata continentala a infruntat o iarna aspra la Valley Forge, si-a aflat gloria dincolo de apele din Delaware si a cucerit victoria de la Cornwallis in Yorktown. Armata noastra a stapanit aerul, a atacat meterezele, a cucerit aeroporturile, a facut tot ceea ce trebuie sa faca, iar la Fort McHenry, sub stralucirea rosie a rachetelor, nu i-a ramas altceva decat victoria", a clamat Trump.

Presedintele a dat vina pe un teleprompter defect, pentru aceasta gafa, facuta in timpul discursului de Ziua Independentei, sustinut in fata Memorialului Lincoln din Washington DC.

In timpul concertului The Rolling Stones de duminica din Massachusetts, Mick Jagger a facut referire la acest anacronism. Solistul in varsta de 75 de ani a urat multimii prezente pe Gillette Stadium un weekend fericit cu ocazia zilei nationale a SUA, adaugand ca data de 4 iulie a reprezentat intotdeauna "o sarbatoare emotionanta pentru noi, britanicii".

"Daca britanicii ar fi aparat aeroporturile, totul ar fi putut fi diferit pentru noi", a spus Jagger.

Nu este pentru prima data cand are loc o ciocnire intre The Rolling Stones si Donald Trump, aminteste Press Association. Legedara trupa rock formata in Londra in 1962 a emis in 2016 un comunicat in care l-a mustrat pe presedintele american pentru utilizarea melodiilor "You Can't Always Get What You Want" si "Start Me Up" in timpul mitingurilor din campania electorala.

Aceasta nu a fost insa singura confuzie de ordin istoric din discursul lui Trump de Ziua Independentei. Ascultatori perspicace au mai remarcat si ca lupta de la Fort McHenry s-a purtat in 1812, nu in timpul revolutiei americane, care avusese loc cu cateva decenii mai devreme.

Formatia The Rolling Stones, compusa din Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood si Charlie Watts, se afla in prezent in turneu in Statele Unite.

Turneul "No Filter Tour" trebuia sa inceapa in aprilie, insa a fost amanat dupa ce Mick Jagger a suferit o interventie chirurgicala la inima.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...