Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mii de oameni au protestat in SUA, pentru a doua noapte consecutiv: "Suspendati-l pe Trump", "Nu e presedintele meu"

Vineri, 11 Noiembrie 2016, ora 08:22
5928 citiri
Mii de oameni au protestat in SUA, pentru a doua noapte consecutiv: "Suspendati-l pe Trump", "Nu e presedintele meu"
Foto: Facebook/Donald Trump

Mii de manifestati au iesit in strada in mai multe orase americane, pentru a doua noapte consecutiv, ca sa protesteze fata de victoria lui Donald Trump la alegerile prezidentiale.

Oamenii s-au declarat ingrijorati ca triumful politic al mogulului imobiliar va da o lovitura drepturilor civile, relateaza Reuters.

Pe Coasta de Est, manifestatii au avut loc la Washington, Baltimore, Philadelphia si New York, in timp ce pe Coasta de Vest, protestatarii s-au strans la Los Angeles, San Francisco, Oakland, California, si Portland, Oregon.

Mitingurile au fost in mare parte pasnice, dar s-au inregistrat si cateva incidente izolate. De exemplu, zeci de oameni s-au strans la Minneapolis si au oprit traficul pe autostrada timp de cel putin o ora.

Alti manifestanti au blocat pentru scurt timp traficul pe o autostrada aglomerata din Los Angeles, inainte de a fi dispersati de fortele de ordine.

Potrivit Politiei din Baltimore, circa 600 de oameni au iesit in strada in centrul orasului si au blocat mai multe strazi. Doua persoane au fost arestate.

La Denver, aproximativ 3.000 de oameni s-au strans in fata Capitoliului statului Colorado, de unde au plecat in mars catre centrul orasului. A fost unul dintre cele mai de amploare mitinguri de joi seara.

Sute de oameni au protestat si la Dallas. In capitala tarii, circa 100 de protestatari s-au strans la Casa Alba, unde Trump a avut prima sa intalnire cu presedintele Barack Obama.

In cursul noptii, 200 de persoane s-au strans in fata hotelului lui Trump din Washington D.C. scandand "Fara ura! Fara frica! Imigrantii sunt bineveniti aici!" si fluturand pancarte pe care scria "Suspendati-l pe Trump" si "Nu e presedintele meu".

Politia a ridicat doua bariere de securitate in jurul a doua proprietati ale lui Trump care au devenit tinte ale furiei multimii: hotelul nou-deschis al presedintelui ales din Washington si Trump Tower, unde locuieste, in Manhattan.

Manifestatiile de joi au fost de mai mica amploare si mai pasnice decat cele de miercuri, iar adolescentii si tinerii au dominat multumea.

"Trump nu e presedintele meu!" Proteste masive in marile orase din SUA (Video)

Echipa de campanie a lui Trump nu a facut nici un comentariu privind protestele.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proteste Trump, #proteste SUA , #presedinte SUA