Milioane de americani au semnat o petitie prin care cer Colegiului Electoral s-o voteze pe Clinton

Vineri, 11 Noiembrie 2016, ora 17:39
37130 citiri
Milioane de americani au semnat o petitie prin care cer Colegiului Electoral s-o voteze pe Clinton
Foto: Facebook/Hillary Clinton

In mai putin de 24 de ore, o petitie online prin care se cere Colegiului Electoral sa o aleaga pe Hillary Clinton in locul lui Donald Trump ca presedinte al Statelor Unite a adunat peste 2 milioane de semnaturi.

"Dl Trump este nepotrivit sa serveasca" in functia de presedinte, sustine petitia. "El gaseste tapi ispasitori prea multi americani si impulsivitatea lui, agresiunea, minciuna, recunoasterea unor antecedente de agresiune sexuala si lipsa totala de experienta il fac un pericol pentru Republica", se arata in petitia citata de agentia MIA.

"Secretarul Clinton a castigat votul popular si ar trebui sa fie presedinte", se mai spune in petitie. "Singurul motiv pentru care Trump 'a castigat' este din cauza Colegiului Electoral. Dar Colegiul Electoral ar putea da, de fapt, Casei Alba pe celalalt candidat. De ce sa nu folosim aceasta cea mai nedemocratica dintre institutiile noastre pentru a asigura un rezultat democratic?".

Citeste si De ce presedintele Trump NU va arunca lumea in aer

Dupa cum explica petitia, in ciuda faptului ca Hillary Clinton a adunat mai multe sufragii de la cetateni, Trump are mai multe voturi electorale.

Dar, din punct de vedere tehnic, Colegiul Electoral nu voteaza pana in 19 decembrie si electorii au puterea de a o alege pe Clinton in loc de Trump.

Mai exact, cei care au semnat petitia cer unor electori sa voteze impotriva a ceea ce a ales majoritatea in statele lor, in scopul de a o scoate pe Clinton castigatoare.

Dar, chiar daca petitia isi atinge obiectivul de trei milioane de semnaturi, este foarte putin probabil ca acest Colegiu Electoral o va vota pe Clinton.

Din punct de vedere istoric, 99% dintre electori in Colegiul Electoral "au votat asa cum au promis" si cei care nu au facut-o nu au influentat niciodata alegerile.

Dupa cum explica Independent Review Journal, "ultima oara cand un elector a votat impotriva angajamentului sau a fost in 2004, cand un singur elector a votat pentru colegul in cursa al lui John Kerry, John Edwards, in loc de Kerry. Votul lui, la fel ca voturile oricarui alt elector infidel in istoria americana, nu a avut niciun efect asupra rezultatului alegerilor".

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#petitie Clinton presedinte, #americani petitie Clinton presedinte, #Trump presedinte SUA , #presedinte SUA