Momente ciudate cu Trump si Macron, la summitul NATO: Rasete si strangeri de mana tensionate (Video)

Vineri, 26 Mai 2017, ora 12:47
15942 citiri
Momente ciudate cu Trump si Macron, la summitul NATO: Rasete si strangeri de mana tensionate (Video)

Presedintele american si cel francez, Donald Trump si Emmanuel Macron, sunt doi dintre "novicii" summitului NATO care a avut loc joi la Bruxelles. Insa cei doi au oferit momente ciudate atunci cand au interactionat.

Intai, presedintele francez apare intr-un clip in care vine in intampinarea celorlalti lideri NATO.

Macron o saluta intai pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dupa care da mana cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, aflat in dreapta lui Merkel.

Apoi, in loc sa treaca la Trump, aflat langa Stoltenberg, Macron se intoarce catre Charles Michel, premierul Belgiei, care este in stanga lui Merkel, si de-abia apoi se indreapta spre Trump.

Acesta din urma ii apuca mana intr-o strangere foarte ferma si cu gesturi ample, spre amuzamentul ambilor si al celor din jur. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, se afla undeva in spate, in partea stanga.

Clipul apare si pe contul de Twitter al lui Emmanuel Macron:

Anterior, Trump si Macron au avut si o intalnire in doi, iar la final de asemenea au dat mana. Macron pare ca il strange puternic pe Trump, care incearca sa ii dea drumul, dar renunta pentru o secunda.

"Este o mare onoare sa fiu cu noul presedinte ale Frantei, care a condus o campanie grozava. (...) Avem multe de discutat, inclusiv despre terorism si alte lucruri. Felicitari, (ai facut o) treaba buna!", i-a spus Trump, inaintea strangerii de mana.

De asemenea, atunci cand Trump le vorbea celor prezenti despre procentul din PIB pe care fiecare tara NATO trebuie sa il aloce Apararii, Macron se amuza cu premierul belgian si cu cel al Luxemburgului, Xavier Bettel.

Tot joi, Trump l-a dat pur si simplu la o parte pe premierul Muntenegrului, Dusko Markovici, pentru a ajunge in primul rand de lideri.

Cu un gest aproape brutal si o fata impasibila, liderul american il impinge pur si simplu pe Markovici, pentru a ajunge in fata, se poate vedea in inregistrare. Premierul din Muntenegru a incercat sa imblanzeasca scena, luandu-l de mijloc pe Trump, amical.

Citeste si:
Declara╚Ťia controversat─â a unui deputat UDMR despre 1 Decembrie: „Pentru comunitatea maghiar─â din România este zi de doliu”
Declara╚Ťia controversat─â a unui deputat UDMR despre 1 Decembrie: ÔÇ×Pentru comunitatea maghiar─â din Rom├ónia este zi de doliuÔÇŁ
Deputatul UDMR Jose-Gyorghy Kulcsar, pre╚Öedinte al Partidului Civic Maghiar organiza╚Ťia Covasna, a transmis un mesaj controversat cu ocazia Zilei Na╚Ťionale a Rom├óniei. ├Äntr-un interviu pentru...
Un gând, de Ziua Na╚Ťional─â a României. Cum ar ar─âta Programul (ideal) politic de finalizare a edific─ârii na╚Ťiunii române
Un g├ónd, de Ziua Na╚Ťional─â a Rom├óniei. Cum ar ar─âta Programul (ideal) politic de finalizare a edific─ârii na╚Ťiunii rom├óne
Poporul rom├ón s-ar putea des─âv├ór╚Öi ca na╚Ťiune printr-un proiect de na╚Ťiune. Cum ar fi Programul politic de finalizare a edific─ârii na╚Ťiunii rom├óne, care s─â cuprind─â: Perspective (de...