Momente ciudate cu Trump si Macron, la summitul NATO: Rasete si strangeri de mana tensionate (Video)

Vineri, 26 Mai 2017, ora 12:47
16312 citiri
Momente ciudate cu Trump si Macron, la summitul NATO: Rasete si strangeri de mana tensionate (Video)
Foto: captura video Youtube

Presedintele american si cel francez, Donald Trump si Emmanuel Macron, sunt doi dintre "novicii" summitului NATO care a avut loc joi la Bruxelles. Insa cei doi au oferit momente ciudate atunci cand au interactionat.

Intai, presedintele francez apare intr-un clip in care vine in intampinarea celorlalti lideri NATO.

Macron o saluta intai pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dupa care da mana cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, aflat in dreapta lui Merkel.

Apoi, in loc sa treaca la Trump, aflat langa Stoltenberg, Macron se intoarce catre Charles Michel, premierul Belgiei, care este in stanga lui Merkel, si de-abia apoi se indreapta spre Trump.

Acesta din urma ii apuca mana intr-o strangere foarte ferma si cu gesturi ample, spre amuzamentul ambilor si al celor din jur. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, se afla undeva in spate, in partea stanga.

Clipul apare si pe contul de Twitter al lui Emmanuel Macron:

Anterior, Trump si Macron au avut si o intalnire in doi, iar la final de asemenea au dat mana. Macron pare ca il strange puternic pe Trump, care incearca sa ii dea drumul, dar renunta pentru o secunda.

"Este o mare onoare sa fiu cu noul presedinte ale Frantei, care a condus o campanie grozava. (...) Avem multe de discutat, inclusiv despre terorism si alte lucruri. Felicitari, (ai facut o) treaba buna!", i-a spus Trump, inaintea strangerii de mana.

De asemenea, atunci cand Trump le vorbea celor prezenti despre procentul din PIB pe care fiecare tara NATO trebuie sa il aloce Apararii, Macron se amuza cu premierul belgian si cu cel al Luxemburgului, Xavier Bettel.

Tot joi, Trump l-a dat pur si simplu la o parte pe premierul Muntenegrului, Dusko Markovici, pentru a ajunge in primul rand de lideri.

Cu un gest aproape brutal si o fata impasibila, liderul american il impinge pur si simplu pe Markovici, pentru a ajunge in fata, se poate vedea in inregistrare. Premierul din Muntenegru a incercat sa imblanzeasca scena, luandu-l de mijloc pe Trump, amical.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Referendum pentru eliminarea pensiilor speciale propus președintelui: "Așa cum a convocat pe justiție în 2019. E aceeași procedură"
Referendum pentru eliminarea pensiilor speciale propus președintelui: "Așa cum a convocat pe justiție în 2019. E aceeași procedură"
Liderii alianței Dreapta Unită au anunțat, miercuri 21 februarie, că vor face o solicitare oficială către președintele Klaus Iohannis să convoace pe 9 iunie, cu ocazia alegerilor...
AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
Dan Tanasă, deputatul AUR susţine că demiterea şefului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Ionuţ Lupu, după doar două luni de mandat, din cauză că ar fi blocat...
#Macron Trump strangere mana, #Macron Trump salut Bruxelles, #Macron Trump tensiune summit NATO, #intalnire Macron Trump Bruxelles , #presedinte SUA