Momente ciudate cu Trump si Macron, la summitul NATO: Rasete si strangeri de mana tensionate (Video)

Vineri, 26 Mai 2017, ora 12:47
16177 citiri
Momente ciudate cu Trump si Macron, la summitul NATO: Rasete si strangeri de mana tensionate (Video)
Foto: captura video Youtube

Presedintele american si cel francez, Donald Trump si Emmanuel Macron, sunt doi dintre "novicii" summitului NATO care a avut loc joi la Bruxelles. Insa cei doi au oferit momente ciudate atunci cand au interactionat.

Intai, presedintele francez apare intr-un clip in care vine in intampinarea celorlalti lideri NATO.

Macron o saluta intai pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dupa care da mana cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, aflat in dreapta lui Merkel.

Apoi, in loc sa treaca la Trump, aflat langa Stoltenberg, Macron se intoarce catre Charles Michel, premierul Belgiei, care este in stanga lui Merkel, si de-abia apoi se indreapta spre Trump.

Acesta din urma ii apuca mana intr-o strangere foarte ferma si cu gesturi ample, spre amuzamentul ambilor si al celor din jur. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, se afla undeva in spate, in partea stanga.

Clipul apare si pe contul de Twitter al lui Emmanuel Macron:

Anterior, Trump si Macron au avut si o intalnire in doi, iar la final de asemenea au dat mana. Macron pare ca il strange puternic pe Trump, care incearca sa ii dea drumul, dar renunta pentru o secunda.

"Este o mare onoare sa fiu cu noul presedinte ale Frantei, care a condus o campanie grozava. (...) Avem multe de discutat, inclusiv despre terorism si alte lucruri. Felicitari, (ai facut o) treaba buna!", i-a spus Trump, inaintea strangerii de mana.

De asemenea, atunci cand Trump le vorbea celor prezenti despre procentul din PIB pe care fiecare tara NATO trebuie sa il aloce Apararii, Macron se amuza cu premierul belgian si cu cel al Luxemburgului, Xavier Bettel.

Tot joi, Trump l-a dat pur si simplu la o parte pe premierul Muntenegrului, Dusko Markovici, pentru a ajunge in primul rand de lideri.

Cu un gest aproape brutal si o fata impasibila, liderul american il impinge pur si simplu pe Markovici, pentru a ajunge in fata, se poate vedea in inregistrare. Premierul din Muntenegru a incercat sa imblanzeasca scena, luandu-l de mijloc pe Trump, amical.

Citește și:
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Lidia Tudor, una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor, decedat la 14 septembrie 2015, a făcut dezvăluiri despre ultimele clipe din viața fostului politician. Într-un podcast moderat de...
Comentarii