Moscova ar putea sa-l extradeze pe Snowden ca o favoare pentru Donald Trump

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 10:49
3264 citiri
Moscova ar putea sa-l extradeze pe Snowden ca o favoare pentru Donald Trump
Foto: Arhiva Hepta.ro

Serviciul de Informatii din Statele Unite a obtinut date conform carora Rusia ar lua in considerare extradarea lui Edward Snowden in SUA, acesta fiind un "cadou" pentru presedintele Donald Trump, care l-a numit pe fostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) "spion" si "tradator", care merita sa fie executat.

Informatiile vin de la un oficial american care a analizat o serie de rapoarte interne "sensibile" de spionaj, dar si conversatii dintre rusi, care ar detalia deliberarile din Rusia, Potrivit acestuia, extradarea lui Snowden ar fi doar unul dintre diversele favoruri pentru Trump.

O alta sursa din comunitatea de spionaj confirma faptul ca notitele si datele despre conversatiile rusesti au fost adunate inca de la investirea lui Trump in functia de presedinte.

Avocatul lui Snowden, Ben Wizner, a declarat pentru NBC News ca nu stie nimic despre planurile care l-ar trimite inapoi in Statele Unite pe Snowden.

"Echipa Snowden nu a primit niciun fel de semnal si nu are niciun motiv nou de ingrijorare", a spus Wizner.

Snowden a scris pe Twitter despre noile informatii scoase la iveala de NBC News:

"In sfarsit: dovezi irefutabile care arata ca nu am cooperat niciodata cu Rusia. Nicio tara nu extradeaza spioni, intrucat restul spionilor ar fi ingrijorati ca vine si randul lor".

Citeste si:

Snowden, un fost consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA), este cautat de autoritatile americane dupa ce a dezvaluit mai multe documente clasificate cu privire la activitatiile de spionaj efectuate de agentiile de informatii din SUA. Traieste in exil in Rusia din 2013.

El a primit dreptul de a ramane in Rusia pentru alti trei ani, iar in 2018 va fi autorizat legal sa aplice la obtinerea cetateniei ruse, declarase luna trecuta avocatul sau Anatoly Kucherena, citat de Reuters.

Autoritatile ruse au comunicat atunci ca au extins permisul de sedere al fostului consultant al serviciilor de informatii americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rusia Snowden extradat SUA Trump , #presedinte SUA