Nancy Pelosi il ameninta pe Trump cu punerea sub acuzare in fata Congresului, daca acesta nu demisioneaza "imediat"

Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 20:57
5111 citiri
Nancy Pelosi il ameninta pe Trump cu punerea sub acuzare in fata Congresului, daca acesta nu demisioneaza "imediat"
Nancy Pelosi/PressDemocrat.com

Nancy Pelosi, Presedintele Camerei Reprezentantilor al SUA, spune ca va demara procesul de impeachment al presedintelui Trump daca acesta nu demisioneaza "imediat". "Daca presedintele nu renunta la functie in mod iminent si de buna voie, Congresul va continua actiunea noastra", a spus Nancy Pelosi intr-o scrisoare vineri, scrie New York Times.

Nancy Pelosi a declarat vineri, 8 ianuarie, ca Congresul SUA va actiona pentru a-l acuza pe presedintele Trump pentru rolul sau in incitarea atacului violent asupra Capitoliului daca nu demisioneaza "imediat", cerandu-le republicanilor sa se alature presiunii pentru a-l forta din functie.

Intr-o scrisoare catre membrii Camerei, liderul democrat a invocat demisia lui Richard M. Nixon pe fondul scandalului Watergate, cand republicanii au impus presedintelui sa demisioneze si sa evite scandalul public al unei acuzari, numind actiunile lui Trump un "atac oribil asupra democratiei noastre".

"Astazi, in urma actelor periculoase ale presedintelui, republicanii din Congres trebuie sa urmeze acel exemplu si sa-l cheme pe Trump sa-si paraseasca biroul - imediat", a scris ea.

"Daca presedintele nu renunta la functie iminent si de bunavoie, Congresul va continua actiunea noastra".

Nancy Pelosi, le-a transmis vineri intr-o scrisoare colegilor deputati ca a vorbit cu Seful Statului Major Interarme, generalul Mark A. Milley, despre mentinerea in functie a unui "presedinte instabil" cu acces la butonul nuclear, scrie Washington Post.

"Trebuie sa facem tot ce putem pentru a proteja poporul american de atacul sau dezechilibrat asupra tarii noastre si a democratiei noastre", a spus Pelosi.

Scrisoarea ei a venit la scurt timp dupa ce Trump a scris pe Twitter ca nu va participa la inaugurarea presedintelui Joe Biden, pe 20 ianuarie, incalcand astfel traditia de lunga durata, simbol al unui transfer pasnic de putere.

Democratii privesc din ce in ce mai mult spre o procedura de punere sub acuzare a lui Donald Trump, in urma violentelor de la Capitoliu, daca vicepresedintele Pence si oficialii cabinetului lui Trump nu il scot din functie in temeiul celui de-al 25-lea amendament care permite inlocuirea unui presedinte ce nu mai este in capacitate de a-si indeplini atributiile.

Liderul democrat al Congresului SUA spune ca a vorbit cu liderii militari despre modalitati de a-l opri pe Trump sa foloseasca codurile nucleare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Primarul general Nicuşor Dan este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opţiuni, conform unui sondaj Verifield realizat la comanda actualului edil. La întrebarea ”Dacă...
Cum și-a umilit Piedone ”aghiotanții” din campanie. I-a încolonat și le-a dat ordin: „Stai în rând și uită-te la mine când vorbesc!" VIDEO
Cum și-a umilit Piedone ”aghiotanții” din campanie. I-a încolonat și le-a dat ordin: „Stai în rând și uită-te la mine când vorbesc!" VIDEO
Pentru Cristian Popescu-Piedone a început deja campania electorală. Noua „trăsnaie" făcută de Cristian Popescu-Piedone se referă la aghiotanții din campania electorală. Primarul...
#Nancy Pelosi Donald Trump, #capitoliu ocupat, #Donald Trump presedinte SUA, #stiri internationale , #presedinte SUA