Presedintele Camerei Reprezentantilor: Exista dovezi clare ca Trump si-a folosit functia in beneficiul personal

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 10:45
6092 citiri
Presedintele Camerei Reprezentantilor: Exista dovezi clare ca Trump si-a folosit functia in beneficiul personal
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Liderul Camerei Reprezentantilor a SUA, Nancy Pelosi, a afirmat, joi, ca exista dovezi clare ca presedintele american, Donald Trump, si-a folosit functia pentru a obtine beneficii personale si ca a subminat securitatea nationala, dar ca deocamdata nu s-a luat o decizie finala cu privire la destituirea sefului statului.

Pelosi a reiterat in cadrul conferintei de presa saptamanale ca ii revine Comisiei pentru Informatii a Camerei Reprezentantilor sa decida in legatura cu continuarea anchetei lansate de democrati, relateaza Reuters.

"Sunt dovezi clare ca presedintele si-a folosit functia in beneficiul personal si procedand astfel a subminat securitatea nationala. (Trump) si-a incalcat juramantul de investire", a spus Pelosi.

La intrebarea unui reporter daca in momentul de fata Camera Reprezentantilor este gata sa decida punerea sub acuzare a lui Trump, Pelosi a afirmat ca nu a fost luata nicio decizie.

"Nu am terminat inca. Ziua nu s-a incheiat si nu se stie niciodata daca audierea unui martor nu duce la necesitatea audierii unui alt martor", a mentionat Pelosi, indicand posibilitatea convocarii unor audieri suplimentare.

Joi a fost a cincea si teoretic ultima zi de audieri in Comisia pentru Informatii, majoritar democrata, a Camerei Reprezentantilor, in cadrul procedurii de destituire lansate impotriva lui Trump, in urma unei convorbiri telefonice purtate de acesta la 25 iulie si in baza careia este acuzat ca i-a cerut omologului sau ucrainean Volodimir Zelenski sa-l ancheteze pe rivalul sau politic Joe Biden.

Ancheta congresmenilor urmareste, de asemenea, sa stabileasca daca prin blocarea unui ajutor de securitate in valoare de 391 de milioane de dolari Trump a vrut sa faca presiuni asupra lui Zelenski pentru a-l determina sa dispuna anchetarea activitatilor lui Biden.

Ancheta s-ar putea incheia cu aprobarea de catre Camera Reprezentantilor a punerii oficiale sub acuzare a lui Donald Trump. Ulterior, ii va reveni Senatului american, controlat de republicani, sa decida daca sa-l destituie pe presedinte, dar deocamdata doar un numar limitat de senatori republicani au formulat o pozitie critica fata de Trump.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Trump functie beneficiu personal, #Trump acuzatii , #presedinte SUA