Scandalul complicitatii dintre Trump si Rusia: Sefii FBI si NSA vor fi audiati luni in Congresul SUA

Luni, 20 Martie 2017, ora 08:53
4668 citiri
Scandalul complicitatii dintre Trump si Rusia: Sefii FBI si NSA vor fi audiati luni in Congresul SUA
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Presedintele Comisiei pentru Informatii din cadrul Camerei Reprezentantilor, Devin Nunes, a anuntat ca nu exita "vreo proba a vreunei complicitati" intre echipa de campanie a lui Donald Trump si Rusia, in vederea influentarii alegerilor de anul trecut.

Reprezentantul republican din California a facut acesta declaratie intr-un interviu acordat postului Fox News duminica, cu o zi inainte de audierea in Comisia pe care o conduce a directorului FBI, James Comey.

Seful FBI si directorul Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA), Mike Rogers, urmeaza sa fie audiati luni, atat pe tema unor presupuse legaturi intre Moscova si membri ai echipei de campanie a lui Trump, cat si cu privire la acuzatiile presedintelui Donald Trump, fara probe, ca a fost interceptat la Trump Tower, dupa alegeri, de predecesorul sau Barack Obama.

Nunes a declarat pentru Fox News ca, pe baza a "tot ceea ce am pana in aceasta (duminica) dimineata", "nu exista vreo proba a vreunei complicitati" intre Trump si Rusia.

El i-a acuzat totodata pe unii dintre membrii comunitatii de informatii si politiei federale ca permit scurgeri de informatii cu scopul de a "dauna Administratiei Trump".

"Acest lucru mi se pare foarte clar. Este foarte clar ca asta se intampla", a apreciat Nunes.

Administratia Trump a fost afectata atat dupa ce servicii de informatii au acuzat Rusia, in ianuarie, de amestec in alegerile americane cu scopul de a favoriza alegerea miliardarului, cat si in urma unor informatii despre anchetarea de catre FBI a unor membri ai anturajului lui Trump.

Moscova a negat ca s-ar fi implicat in vreun fel in alegeri si a condamnat CIA ca face acuzatii "gratuite".

FBI sustine concluziile CIA: Rusia a intervenit in alegeri pentru a-l ajuta pe Trump

Casa Alba spune ca Trump stia ca Rusia se implica in alegeri in favoarea sa. Putin ar fi intervenit personal

Consilierul pe probleme de securitate nationala al presedintelui republican, Michael Flynn, a demisionat dupa ce a recunoscut ca a mintit Casa Alba, inclusiv pe vicepresedintele Mike Pence, in legatura cu conversatii telefonice pe care le-a purtat cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

Cinci comisii parlamentare efectueaza anchete cu privire la Rusia.

Trump a respins orice acuzatii potrivit carora el sau membri ai echipei sale au avut contacte nepotrivite cu oficiali rusi si a denuntat dur scurgeri de informatii.

Elita din Rusia investeste masiv in cladirile lui Trump

Citește și:
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul...
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....