Seful spionilor SUA dezminte ca serviciile americane s-ar fi aflat in spatele scandalului "sex cu Trump la Moscova"

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 12:39
4765 citiri
Seful spionilor SUA dezminte ca serviciile americane s-ar fi aflat in spatele scandalului "sex cu Trump la Moscova"
Foto: Facebook/Donald Trump

Directorul Comunitatii de Informatii americane, James Clapper, i-a transmis presedintelui ales Donald Trump ca este consternat dupa scurgerea in presa a unui document privind presupuse legaturi ale lui Trump cu Rusia si a dat asigurari ca serviciile sale nu s-au aflat la originea acestui text si a difuzarii sale.

Potrivit presei americane, un fost agent al serviciilor secrete britanice ar fi autorul acestui raport, asupra caruia sefii serviciilor de informatii americane i-au informat la sfarsitul saptamanii trecute pe presedintele in exercitiu Barack Obama, dar si pe Donald Trump.

James Clapper a precizat ca a discutat cu Donald Trump miercuri cu privire la aceste informatii care vorbesc despre o legatura intre presedintele ales si Kremlin, precum si cu privire la existenta unei inregistrari video cu prostituate, care a fost filmata clandestin de serviciile ruse in scop de santaj.

"In aceasta seara, am avut ocazia sa vorbesc cu presedintele ales Donald Trump, pentru a evoca recentele informatii din presa asupra reuniunii noastre de vinerea" trecuta, a spus Clapper.

"Mi-am exprimat profunda consternare ca urmare a acestor scurgeri care au aparut in presa si am convenit amandoi ca sunt extrem de corozive si aduc atingere securitatii noastre nationale", a adaugat el.

Donald Trump si-a manifestat furia miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, cu privire la "informatiile false" difuzate de mass-media asupra unor eventuale legaturi secrete cu Moscova si a criticat serviciile americane, intreband daca nu cumva ele s-au aflat la baza acestor scurgeri.

Trump ataca din nou serviciile secrete ale SUA: Traim cumva in Germania nazista?

Trump acuza CNN ca transmite "stiri false". Postul TV spune ca are "surse atent verificate"

Clapper a dat asigurari ca i-a spus presedintelui ales ca este putin probabil ca serviciile secrete americane sa se fi aflat la originea informatiilor din presa.

"Am subliniat ca acest document nu este un produs al serviciilor americane si nu cred ca scurgerile provin din comunitatea serviciilor de informatii", a declarat Clapper.

Acesta a adaugat ca serviciile secrete americane "nu au de facut nicio declaratie in ceea ce priveste veridicitatea informatiilor continute in acest document". "Nu ne-am bazat pe acest document pentru concluziile noastre", a spus James Clapper.

Kremlin: Rusia nu are materiale compromitatoare cu Trump sau Clinton

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sef servicii SUA Trump, #sef servicii SUA scandal Trump, #sef servicii SUA Trump sex , #presedinte SUA