Tarile musulmane care au afaceri cu familia Trump, excluse strategic din ordinul anti-imigranti semnat de presedinte

Marti, 07 Martie 2017, ora 10:48
8524 citiri
Tarile musulmane care au afaceri cu familia Trump, excluse strategic din ordinul anti-imigranti semnat de presedinte
Foto: Facebook/Donald Trump

Noul ordin anti-imigratie semnat de Donald Trump, luni, varianta revizuita a celui emis in ianuarie, dar blocat ulterior de justitie, tinteste sase tari predominant musulmane care au ceva in comun: familia Trump nu are afaceri cu ele.

Ordinul executiv interzice cetatenilor din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen sa intre in SUA, in urmatoarele 90 de zile de la data intrarii in vigoare (16 martie), insa nu si celor din Arabia Saudita, Liban, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Egipt si Indonezia, tari unde Trump Organisation are afaceri si interese, arata The Independent.

In plus, a fost scos din aceasta lista Irakul. Pentagonul s-a opus includerii in lista a acestei tari, pe motiv ca se strica relatiile cu un stat alaturi de care SUA lupta impotriva Statului Islamic.

Amintim ca Trump a renuntat complet la afaceri, in luna decembrie a anului trecut, predand stafeta fiilor sai adulti, Don Jr. si Eric, pentru a nu intra in conflict de interese.

Trump are actiuni la circa 500 de companii, in cel putin 25 de tari, se arata intr-o declaratie de avere completata in timpul campaniei electorale.

Detine actiuni ale unor hoteluri, cluburi de golf, zgarie-nori de locuinte si nu numai.

Citeste mai multe despre averea lui Trump.

Cei care il critica pe Trump puncteaza faptul ca Turcia nu a fost inclusa in aceasta lista, desi tara a fost tinta mai multor atacuri teroriste, iar Departamentul de Stat din SUA a avertizat recent cetatenii americani sa nu calatoreasca in Turcia, din cauza riscului mare de atacuri teroriste.

Miliardarul are interese in Turcia: o linie de mobila si doi zgarie-nori, care ii aduc peste 7 milioane de dolari pe an, arata cotidianul, citand aceeasi declaratie de avere.

In decembrie 2015, inainte de a fi nominalizat de Partidul Republican pentru a intra in cursa prezidentiala, Trump a admis pentru Breibart News: "Am un mic conflict de interese, pentru ca am o cladire mare, mare in Istanbul".

In ceea ce priveste Emiratele Arabe Unite, un alt aliat puternic al SUA care nu e atacat in vreun fel de ordinul lui Trump, acolo presedintele are doua proiecte pentru locuinte de lux, centru spa si un teren de golf.

Neafectata de ordin ramane si Indonezia, natiunea cu cea mai mare majoritate de musulmani, unde Trump are doua complexe turistice in constructie, ridicate in parteneriat cu afaceristi locali.

Chestionat legat de alegerea tarilor care au fost incluse in ordin, Reince Preibus, din Administratia Trump, a explicat intr-un interviu pentru CBS ca deciziile luate sunt in avantajul si pentru protectia americanilor si ca asta nu inseamna ca alte tari nu vor fi adaugate pe aceasta lista. In plus, a mai spus el, cele sase tari de pe aceasta lista sunt cele identificate de Congres si de Administratia Obama.

Pe social media se discuta non-stop in ultimele zile despre faptul ca 11.737 de oameni sunt impuscati anual de alti americani, in timp ce noua persoane, in medie, sunt ucise anual de teroristi islamisti, statistica valabila pentru 10 ani, pana in 2014.

Citeste si despre datele eronate care s-au aflat la baza primului ordin semnat de Trump, in luna ianuarie a acestui an.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Trump interese tari musulmane, #Trump lista tari interdictie imigranti, #Trump ordin imigranti afaceri interese, #Trump afaceri tari musulmane , #presedinte SUA